Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Βαγγέλης Βενιζέλος : Η προοπτική των Ελληνοτουρκικών σχέσεων

Ας περιγράψουμε το πρώτο υποθετικό σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία αποβάλλει σταδιακά, αλλά επίμονα και συστηματικά, τον κοσμικό της χαρακτήρα και όλα τα δυτικά, θεσμικά και πολιτιστικά, στοιχεία και γίνεται ένα ανοικτά ισλαμικό κράτος χωρίς καμία από τις ουσιαστικές εγγυήσεις της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Εφαρμογή του τουρκολιβυκού μνημονίου μέσω της αλιείας επιχειρεί η Άγκυρα

Εφαρμογή του τουρκολιβυκού μνημονίου μέσω της αλιείας επιχειρεί η ...Συναγερμός στην Αθήνα. Φόβοι και ότι η γειτονική χώρα επιδιώκει να εκμεταλλευτεί και τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας, που δίνει δικαιώματα σε ιταλικά αλιευτικά.Σε επιφυλακή βρίσκονται Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό στην Αθήνα, μετά τη συγκέντρωση δεκάδων τουρκικών αλιευτικών που εξήλθαν των Δαρδανελίων, κινούμενα σε διεθνή ύδατα, με πιθανή κατεύθυνση το Λιβυκό πέλαγος.

Σύνοδος Κορυφής: Νέα πρόταση Σαρλ Μισέλ με μείωση επιχορηγήσεων-δανείων

Σύνοδος Κορυφής: Νέα πρόταση Σαρλ Μισέλ με μείωση επιχορηγήσεων-δανείων
Η Αθήνα διεκδικεί ό,τι καλύτερο μπορεί τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ποια είναι τα βασικά σημεία της πρότασης Μισέλ και ποιο το νέο επιχείρημα.

Νέλσον Μαντέλα: Η ζωή και το έργο ενός σπουδαίου αγωνιστή των δικαιωμάτων

Σαν σήμερα, στις 18 Ιουλίου 1918 γεννήθηκε ο Νέλσον Μαντέλα, ηγέτης του αγώνα εναντίον των φυλετικών διακρίσεων στη Νότια Αφρική και πρώτος πρόεδρος της χώρας μετά την κατάργηση του Απαρτχάιντ

Σύνοδος Κορυφής: Η συμβιβαστική πρόταση του Σαρλ Μισέλ μετά το αδιέξοδο - Η θέση της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για μία δύσκολη διαπραγμάτευση.