Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Την Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους θα εγκαινιάσει το Σάββατο ο Γιάννης Μπουτάρης

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων εγκαινιάζεται επισήμως από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη αύριο, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στις 19:00, στην Πλατεία Αριστοτέλους.Στην εκδήλωση που θα περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα από ομάδες της πόλης και την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, ο Γιάννης Μπουτάρης θα φωταγωγήσει το καραβάκι που βρίσκεται ήδη αγκυροβολημένο στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εορταστικής εκδήλωσης:

Πεταλωτής και Μωραΐτης απαντούν στη Χ. Τρικούπη

Συνεχίζεται η αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει ξεσπάσει μετά την επιστολή που έστειλαν 11 στελέχη του κόμματος στον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο ζητώντας την έκτακτη σύγκληση της ΚΠΕ.Διαβάστε τί απαντούν οι Γιώργος Πεταλωτής και Θάνος Μωραΐτης στις διαρροές που έγιναν το πρωί επί του θέματος:

Αριστερό Δίκτυο: Κείμενο –πλατφόρμα στο 2o Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

«Πρόθεση μας είναι να συμβάλλομαι στο να αποσαφηνιστούν αμφισημίες τις πολίτικης μας, κενά και ασάφειες, και βέβαια να κάνουμε και μια άλλη εκτίμηση για την κυβερνητική μας θητεία» τονίζουν οι υπογράφοντες, οι οποίοι κατέθεσαν «κείμενο συμβολής» στη συζήτηση των εργασιών του συνεδρίου.

Στην 6η χειρότερη θέση των ευρωπαϊκών χωρών η Ελλάδα από πλευράς συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών

Στην 6η χειρότερη θέση μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά τη στέρηση υλικών αγαθών και τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών, ανέβηκε πέρυσι η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.
 Είναι εν προκειμένω χαρακτηριστικό ότι, το 76,3% του φτωχού πληθυσμού και το 30,8% του μη φτωχού, δηλώνει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά

«Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

Κυπριακό και ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας στην ατζέντα Νταβούτογλου-ΒενιζέλοΤο Κυπριακό, ενόψει της επανέναρξης των δικοινοτικών συνομιλιών, αλλά και τα διμερή θέματα βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αχμέτ Νταβούτογλου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Χρόνης Μακρίδης Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας ; «Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει…»


Την πεποίθηση πως η άρση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας μπορεί να οδηγήσει και σε σύγκρουση ηγεσιών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση εκφράζει στη web tv του karfitsa.gr ο γραμματέας της Περιφερειακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία. Ο Χρόνης Μακρίδης επιμένει ότι η άρση των πλειστηριασμών είναι

«Πρωταθλήτριες» σε φοροδιαφυγή Αθήνα και Κρήτη -Οι επιχειρήσεις δεν εκδίδουν αποδείξεις

Παραβάσεις σε 270 επιχειρήσεις εντόπισαν τα συνεργεία προληπτικών ελέγχων των ΔΟΥ, κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν σε 2.723 επιχειρήσεις από τις 2 μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.
Ο μεγαλύτερος αριθμός παραβάσεων, σε σύνολο 398 που εντοπίστηκαν, αφορά τη μη έκδοση αποδείξεων ή άλλων

Βρετανός καθηγητής Οικονομικών: Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από την Ελλάδα

«Αν υπάρχει μια χώρα από την οποία πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη, αυτή είναι η Ελλάδα. Δαιμονοποιήσαμε μια μικρή, ταπεινή οικονομία και την μετατρέψαμε σε μαύρο πρόβατο ». Η εισαγωγική πρόταση του συγκεκριμένου άρθρου δεν προέρχεται από ελληνική... γραφίδα, αλλά από τον Βρετανό καθηγητή

Washington Post: Έλληνες γιατροί και νοσοκόμοι ψάχνουν για δουλειά στη Γερμανία και στην Ε.Ε.

Με τίτλο «Η Ελλάδα ένα μήνα μακριά από τους βασικούς στόχους διάσωσης» η Washington Post περιγράφει το σημείο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα με διαπραγματευτικό χαρτί το πρωτογενές πλεόνασμα.
Παράλληλα, όμως, αναφέρεται στο σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας με αποτέλεσμα νέοι άνθρωποι να

"Μπάζει" το ευρωπροφίλ του Αλέξη

 
Το αριστερό κόμμα της Γερμανίας Die linke έπευσε να υπερασπιστεί για ακόμη μια φορά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Όταν ο γραμματέας της ΚΟ ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας επεσήμανε ότι το κόμμα στυλοβάτης της υποψηφιότητας του κ. Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Comission δεν αναγνωρίζει

Ελληνοαμερικανοί επενδυτές: Μεγάλη ευκαιρία η Ελλάδα- Υπάρχει θερμό ενδιαφέρον στις ΗΠΑ

Για μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες» κάνει λόγο ο Νίκος Μπορνόζης, πρόεδρος της εταιρείας Capital Link, ο οποίος τόνισε πως μεγάλο ρόλο παίζει η προσωπική ανάμειξη του Αντώνη Σαμαρά.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπορνόζης ανέφερε πως «υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυτή

Μπεγλίτης: Δεν εχω καμία σχέση...

Διέψευσε ο Πάνος Μπεγλίτης δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει προσχωρεί στη ΔΗΜΑΡ και μάλιστα να έχει εγγραφεί στην Τοπική Οργάνωση της Αγίας Βαρβάρας. Ο πρώην υπουργός δήλωσε «πως δεν έχει καμία οργανωτική σχέση με τη ΔΗΜΑΡ, ούτε έχει εγγραφεί οπως υποςτηριζει σε τοπική οργάνωση του

Τι θα μας κοστίσει ο νέος φόρος ακινήτων

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Το νομοσχέδιο προβλέπει βασικό φόρο από 2 έως 13 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για σπίτια, από 3 έως 9.000 ευρώ το στρέμμα για τα οικόπεδα και 1 ευρώ το στρέμμα για τα αγροτεμάχια.

Παρατείνεται η απόσυρση στα ΙΧ

Σε παράταση του μέτρου της απόσυρσης προχωρά η κυβέρνηση. Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα ακίνητα.
Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, «ορίζεται νέα προθεσμία, η 31η Δεκεμβρίου 2014 για τον τελωνισμό και την καταβολή των

Μetron Analysis: Προβάδισμα 1,2% του ΣΥΡΙΖΑ- «Εκτός» η ΔΗΜΑΡ

Πρoβάδισμα 1,2% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 7,2% ενώ η Δημοκρατική Αριστερά μένει εκτός Βουλής (2,7%).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της

Δυσφορία στη Χαριλάου Τρικούπη γιατί οι «11» δεν θέλουν την Κεντροαριστερά

Με... σκωπτικές διαρροές αντιμετωπίζουν στην Χαριλάου Τρικούπη το αίτημα 11 στελεχών του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ τους οι Θάνος Μωραΐτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Ντόλιος, Γιώργος Πεταλωτής) να συγκληθεί εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να συζητήσει τις πολιτικές εξελίξεις. Πέραν των άλλων το αίτημα αιφνιδίασε την ηγεσία, ενώ θεωρήθηκε ότι

Στις φλόγες η εξοχική κατοικία του Κ. Σημίτη στους Άγιους Θεοδώρους

Στις φλόγες τυλίχθηκε η εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα. Στο σπίτι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν υπήρχε κανείς καθώς πρόκειται για εξοχικό και δεν κατοικείται το χειμώνα, ενώ όταν λείπει ο πρώην πρωθυπουργός δεν υπάρχει και φύλαξη.

Συνάντηση Βενιζέλου Νταβούτογλου για το Κυπριακό

Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου θα σήμερα στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα.