Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η Εθνική Εκλογική Επιτροπή



Με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, συγκροτήθηκε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Πέμπτη στη 13:00.

Στην επιτροπή μετέχουν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι (Π. Ευθυμίου, Χρ. Πρωτόπαπας, Μ. Μπεντενιώτης), ο Πρόεδρος της Βουλής, ο πρώην Πρόεδρος της

Θα σε κάνω...αγνώριστο!



Όμορφο και πολύ δημοφιλές αυτοκίνητο ,κατα το παρελθόν,ο γνωστος Σκαραβαίος,έγραψε τη δική του ιστορία στο χώρο της αυτοκίνησης.Ορισμένοι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου μοντέλου,άφησαν τη φαντασία τους να οργιάσει και να ξεσπάσει πάνω στο όχημα τους.Τι σου είναι, τελικά, η φαντασία του ανθρώπου...

Ανατριχιαστικά ρεαλιστικά τατουάζ από τον Yomico Moreno


Ανατριχιαστικά ρεαλιστικά τατουάζ από τον Yomico Moreno (3)
Ο Yomico Moreno από την Βενεζουέλα αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους tattoo artists στον κόσμο και ο λόγος, όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια, είναι προφανής. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δημιουργεί μερικά από τα πιο ρεαλιστικά τατουάζ που έχουμε δει, τα οποία είναι ταυτόχρονα ανατριχιαστικά όσο και εντυπωσιακά.

Καλοκαιρινά θέρετρα βγαλμένα από τον παράδεισο!


Καλοκαιρινά θέρετρα βγαλμένα από τον παράδεισο! (1)
Από τη Καραϊβική μέχρι και τη Καλιφόρνια υπάρχουν μερικά από τα ακριβότερα ξενοδοχεία του κόσμου, τα οποία συνδυάζουν την εκθαμβωτική φυσική ομορφιά με τη πολυτέλεια και τη χλιδή.
Οι παραδεισένιες βίλες βρίσκονται στα πιο εξωτικά μέρη της Τζαμάικα, το Ντάλλας, τη Καλιφόρνια και τη Καραϊβική. Η θέα είναι εκθαμβωτική και οι πισίνες τους μοιάζουν εξωπραγματικές.

«Η Ευρώπη είναι μονόδρομος»



Την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση με την ιδιότητα του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ έκανε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας έμφαση στις επικείμενες εκλογές και στην ανάγκη οι Έλληνες πολίτες να επιλέξουν υπεύθυνη, ρεαλιστική, ασφαλή στρατηγική για τη χώρα, ώστε να οδηγηθεί στην οριστική έξοδο από την κρίση και να αποκαταστήσει, όπως είπε, την εθνική της κυριαρχία.

Για Κούρεμα δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων... με στόχο την αυτοδυναμία,μιλάει η Ν.Δ.



Σχέδιο για το κούρεμα των δανείων των ιδιωτών με αρχή από τις επιχειρήσεις δηλώνει ότι έχει η ΝΔ. Το θέμα, το οποίο απασχολεί όχι μόνο τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που ασφυκτιούν, αλλά και τα νοικοκυριά, αναμένεται να είναι και η αιχμή της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος με στόχο την αυτοδυναμία.

Ποιοί επιστρέφουν στη ΝΔ - Έστειλαν "επιστολή Πίστης"



Έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, στην οποία δηλώνουν την πίστη τους στην ηγεσία και την απόφασή τους να στρατευτούν στον αγώνα που θα δώσει το κόμμα.


Στη Νέα Δημοκρατία επιστρέφουν τέσσερις διαγραφέντες βουλευτές -οι Γ. Βαγιωνάς, Κ. Παπασιώζος, Μ. Τζίμας και Γ. Καρασμάνης.

ΚΚΕ: Εργαλείο για απολύσεις η αξιολόγηση



«Βασικό εργαλείο» για τις απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 χαρακτηρίζει την αξιολόγηση στο Δημόσιο του ΚΚΕ 

«Με τις φοβέρες και το βούρδουλα της αξιολόγησης, η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων, της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών, γενικότερα του αστικού κράτους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Στον ΛΑΟΣ προσχώρησε η Αικατερίνη Τσάκαλου


Στον ΛΑΟΣ προσχώρησε η Αικατερίνη Τσάκαλου : Στον ΛΑΟΣ προσχώρησε η Αικατερίνη Τσάκαλου, γραμματέας στο παρελθόν του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκου! Την προσχώρησή της ανακοίνωσε ο ίδιος

Στον ΛΑΟΣ προσχώρησε η Αικατερίνη Τσάκαλου, γραμματέας στο παρελθόν του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκου!

Την προσχώρησή της ανακοίνωσε ο ίδιος ο  Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης,  ο οποίος  δήλωσε: «Η κ. Κατερίνα Τσακάλου είναι Ελληνίδα που συνδυάζει την τόλμη, την αποφασιστικότητα και τον πατριωτισμό.

Μπακογιάννη: "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δίνουν την εντύπωση ότι τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα"


Μπακογιάννη: "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δίνουν την εντύπωση ότι τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα" : Την τακτική της  δημόσιας αντιπαράθεσης από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επέκρινε σήμερα με δήλωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε:  «ΠΑΣΟΚ

Την τακτική της  δημόσιας αντιπαράθεσης από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επέκρινε σήμερα με δήλωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε:  

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δίνουν την εντύπωση ότι τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα. Δεν έχουν πάρει κανένα μήνυμα από τον ελληνικό λαό.

Οι εκλογές ευκαιρία για μια μεγάλη ανατροπή



Οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για να δημιουργηθεί η προοπτική μιας μεγάλης ανατροπής στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, τόνισε, σε σημερινή δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Α. Τσίπρας σημείωσε ότι έχουμε εισέλθει στην εποχή των «μεγάλων ομολογιών» και πρόσθεσε: «Ο κ. Αλμούνια ομολογεί ότι οικειοθελώς ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτόξευσε το έλλειμμα.

Επίσκεψη Βενιζέλου στην Κύπρο



Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει από την Πέμπτη ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην πρώτη εκτός συνόρων επίσκεψή του, μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του Κινήματος. 

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει την Παρασκευή μαραθώνιο επαφών με την πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος θα έχει οκτώ συναντήσεις μέχρι τις 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής και το βράδυ θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Τι πρέπει να τρώνε οι μαθητές για να αποδώσουν στις Πανελλήνιες


mathiths exetaseis
Μάρτιος. Ένας μήνας που οι περισσότεροι μαθητές τον προσδοκούν με ιδιαίτερη λαχτάρα γιατί για έναν μεγάλο αριθμό από αυτούς είναι ο μήνας όπου λαμβάνουν μέρος οι καθιερωμένες πλέον «σχολικές εκδρομές». Βέβαια μετά το πέρας των εκδρομών και της επιστροφής στο σχολικό περιβάλλον ακολουθεί ή εντατικοποίηση της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Χασμουρητό: Γιατί είναι... μεταδοτικό;


Χασμουρητό: Γιατί είναι... μεταδοτικό;
Σίγουρα έχει συμβεί σε όλους. Να δούμε κάποιον να χασμουριέται και αντανακλαστικά να νιώσουμε την ανάγκη να το κάνουμε και εμείς. Ή και το αντίθετο, να είμαστε σε μια παρέα και να τύχει να χασμουρηθούμε και ξαφνικά μετά από λίγο να δούμε τους περισσότερους να μας ακολουθούν και να ανοίγουν το στόμα τους σαν μικροί ιπποπόταμοι. Κάποιοι δε, να περιστρέφουν και τον λαιμό τους... Αλήθεια τι συμβαίνει και χασμουριόμαστε; Είναι τελικά μεταδοτικό το χασμουρητό;

Σε συναγερμό η Κύπρος για τους Anonymous



Επίθεση στον κυπριακό κυβερνητικό διαδικτυακό χώρο φέρεται να ετοιμάζει το ερχόμενο Σάββατο η διεθνής ομάδα χάκερ "Αnonymοus ", κάτι που έχει θέσει σε ετοιμότητα τις αρμόδιες κυπριακές υπηρεσίες.


Σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα ο λειτουργός του Γραφείου του Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας Αντώνης Αντωνιάδης, δήλωσε στο ΡΙΚ, ότι έγινε σύσκεψη με τους διαχειριστές και υπευθύνους ασφαλείας των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών με μοναδικό θέμα προς συζήτηση μια αναμενόμενη επίθεση μπλακάουτ στο Ιντερνετ. 

Τρανσέξουαλ αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Κόσμος.Eίχε υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι είναι «φυσική γυναίκα»


Τρανσέξουαλ αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Κόσμος
Μια διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία του Καναδά βγήκε από το διαγωνισμό όταν αποκαλύφθηκε ότι είναι τρανσέξουαλ. Η πανύψηλη ξανθιά Τζένα Ταλάκοβα μπορεί να έχει κερδίσει τον τίτλο της «Μις Βανκούβερ», όμως τελικά δεν θα συμμετάσχει στα διεθνή καλλιστεία για τον τίτλο Μις Κόσμος, επειδή είχε γεννηθεί... άντρας. 

Μυστικά κέντρα κράτησης CIA - ΕΕ, ανακαλύπτουν οι Βρυξέλλες;Πιθανή συμμετοχή ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο πρόγραμμα μυστικών κέντρων κράτησης της CIA στην Ευρώπη


Πιθανή συμμετοχή ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο πρόγραμμα μυστικών κέντρων κράτησης της CIA στην Ευρώπη
Νέα στοιχεία για πιθανή συμμετοχή ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο πρόγραμμα μυστικών κέντρων κράτησης της CIA στην Ευρώπη κατατέθηκαν την Τρίτη στην Επιτροπή Πολιτικών ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά από δημοσιεύματα αναφορικά με δραστηριότητες της CIA σε ευρωπαϊκό έδαφος το 2005, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προέβη σε σύσταση προσωρινής εξεταστικής επιτροπής.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για μη απόδοση Φ.Π.Α. στο Κιλκίς


Συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα (28.03.2012), στο Κιλκίς, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, 2 ημεδαποί 58 και 60 ετών, πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Κιλκίς, για μη απόδοση Φ.Π.Α. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 291.526,50 ευρώ για τον 58χρονο για το χρονικό διάστημα από 01.07.2011 έως 31.12.2011 και στο ποσό των 103.552,34 ευρώ για τον 60χρονο για το χρονικό διάστημα από 01.07.2011 έως 30.09.2011. Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον

Ενδιαφέρον για ελληνικά πετρέλαια από Delek και Noble Energy .Σε συνάντησή τους με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου.


Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών Delek και Noble Energy, που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου του Ισραήλ, είχε σημερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο του συνεδρίου τού Εκόνομιστ για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ.

Προεκλογικός πυρετός στο ΠΑΣΟΚ




Σε προεκλογική τροχιά βρίσκεται και επισήμως από χθες το ΠΑΣΟΚ, που «βλέπει» κάλπες στις 6 Μαΐου. Σήμερα αναμένεται - εκτός μεγάλου απροόπτου - η ανακοίνωση της σύνθεσης της πολυπληθούς Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής που θα επωμιστεί και το μεγαλύτερο βάρος των όσων πρέπει να γίνουν ως τις εκλογές, ενώ αύριο αναχωρεί για το πρώτο του ταξίδι εκτός Ελλάδος ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Διγλωσσία από την τρόικα"



«Το PSI πήγε καλά, αναγνωρίζονται οι θυσίες των ελλήνων πολιτών και το μήνυμα ήταν μην χαλαρώνεται» είπε η Συλβάνα Ράπτη μιλώντας στον Real fm και την Κάτια Μακρή, αναφερόμενη στην ακρόαση των μελών της τρόικας στο ευρωκοινοβούλιο.
«Θετικά σημάδια υπάρχουν, είπε και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα τεράστιο ποσό χρέους φεύγει από την πλάτη του Έλληνα πολίτη όμως πρέπει να γίνουν και τα υπόλοιπα, όπως οι διαρθρωτικές

Γιακουμάτος: «Ο Γιάννης Μανώλης ήταν φίδι στον κόρφο της ΝΔ»

Γιακουμάτος: «Ο Γιάννης Μανώλης ήταν φίδι στον κόρφο της ΝΔ»



Σφοδρή επίθεση με βαρείς υπαινιγμούς εξαπέλυσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος κατά του Γιάννη Μανώλη, με την «βεντέτα» ανάμεσά τους να έχει κλιμακωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μανώλης σε συνέντευξή του άσκησε κριτική στον κ. Γιακουμάτο λέγοντας ότι «δεν μπορεί να ασκεί κριτική από τη Μύκονο και το Κολωνάκι όπου συχνάζει».

Τα στεγαστικά δάνεια μας οδηγούν στις αυτοκτονίες!


Μπορεί παλιά να υποστηρίζαμε ότι οι …ωραίοι έχουν χρέη, σε εποχή μνημονίου όμως αυτό δεν μπορεί να ακουστεί ως αστείο, καθώς πολλοί που έχουν λάβει δάνειο και δεν μπορούν να το αποπληρώσουν μπορεί να οδηγηθούν και στην αυτοκτονία. 

 Στοιχεία σοκ σχετικά με τα ψυχικά νοσήματα αλλά και τις απόπειρες αυτοκτονίας που συνδέονται όμως με την οικονομική κρίση, έδωσαν στη δημοσιότητα ειδικοί επιστήμονες της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ). 
 

Σε περίοδο κρίσης γεννιούνται πιο πολλά κορίτσια παρά αγόρια!


Σε περίοδο κρίσης γεννιούνται πιο πολλά κορίτσια παρά αγόρια! : Όταν πέφτει πείνα σε μία χώρα, τότε οι γυναίκες είναι πιθανότερο να γεννήσουν κορίτσι παρά αγόρι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε

Όταν πέφτει πείνα σε μία χώρα, τότε οι γυναίκες είναι πιθανότερο να γεννήσουν κορίτσι παρά αγόρι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε σε δημογραφική ανάλυση του μεγάλου λιμού που είχε ενσκήψει στην μαοϊκή Κίνα κατά την περίοδο 1959-61 και είχε προκαλέσει τον θάνατο άνω των 30 εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Διατροφή και ξηροί καρποί


Διατροφή και ξηροί καρποί
Εάν θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας, μπορείτε να τρώτε περίπου μία χούφτα ξηρούς καρπούς, 3-4 φορές την εβδομάδα (ανάλογα πάντα τον οργανισμό και τις ανάγκες του), υπολογίζοντας όμως τις θερμίδες αυτές στο σύνολο των ημερήσιων θερμίδων σας.
Σε δίαιτες αδυνατίσματος, μπορούν να χρησιμοποιούνται ξηροί καρποί, αλλά το μέτρο της μίας χουφτίτσας πρέπει να τηρείται αυστηρά και να μην τρώμε όλο το σακουλάκι!

Παραδοσιακές συμβουλές για υγεία και ομορφιά, από όλο τον κόσμο


Παραδοσιακές συμβουλές για υγεία και ομορφιά, από όλο τον κόσμο
Oι παραδοσιακές συνταγές ομορφιάς, οι συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς, με φυσικά συστατικά, είναι αγαπητές στις γυναίκες όλου του κόσμου. Eίναι όμως αποδοτικές πράγματι; Mπορούν να ωφελήσουν; Eίναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στο δέρμα; Συγκεντρώσαμε τις πιο διαδεδομένες και ζητήσαμε από  δερματολόγο να μας τις σχολιάσει, εξηγώντας μας ποια δραστικά συστατικά περιέχουν και τι κάνουν.

Οι πέντε καλύτερες τροφές για επίπεδη κοιλιά



Διατροφή και γυμναστική αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό για επίπεδη κοιλιά. Υπάρχουν κάποιες τροφές που όχι μόνο βοηθούν στην κατακράτηση υγρών, αλλά μπορούν ακόμη να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό ενώ παράλληλα δημιουργούν αίσθημα κορεσμού.

1. Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε και πρωτεΐνες και κάνουν θαύματα στο δέρμα. Οι φυτικές ίνες τους σας κρατάνε χορτάτες και μια χούφτα την ημέρα μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή στην Πέλλα



Συνελήφθησαν χθες (27.03.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, δύο ημεδαποί 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής. Αναλυτικότερα, στο Πλεύρωμα Πέλλας, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί και σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή τους 0,4 γραμμάρια κάνναβης.

Συνελήφθη 66χρονος για παράνομη οπλοκατοχή στο Κιλκίς



Συνελήφθη χθες (27.03.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας υπήκοος Τουρκίας 66 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.  Αναλυτικότερα, στο Τέρπυλο Κιλκίς, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ο 66χρονος κατέχει παράνομα όπλο, σε αστυνομικό έλεγχο συνεργείου γεωργικών μηχανημάτων στο οποίο εργαζόταν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

Βραδιά με συντροφιά τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη στο Κιλκίς



Οι Λέσχες Ανάγνωσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς και της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς σας προσκαλούν σε μια βραδιά συντροφιά με τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη. Για το έργο του συγγραφέα θα μιλήσει ο Φώτης Μισόπουλος, μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών. Θα παρεμβληθούν αναγνώσεις αποσπασμάτων από τη συλλογή διηγημάτων του «Περιπολών περί πολλών τυρβάζω» από μέλη των λεσχών ανάγνωσης.

Στις αρχές Μαΐου τα εγκαίνια της Παλαιοντολογικής Έκθεσης του Δήμου Κιλκίς



Στις αρχές του ερχόμενου Μαΐου παρουσία του Ολλανδού παλαιοντολόγου Ντικ Μολ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Παλαιοντολογικής Έκθεσης του Δήμου Κιλκίς, που φιλοξενείται στον 2ο όροφο του δημοτικού κτιρίου του Λόφου Κιλκίς, λίγα μέτρα μόλις μακρυά από το Σπήλαιο.

Σε δίκη οι Oικολόγοι Εδεσσας για τα... ψάρια



Είχαν πετάξει ψάρια στο γραφείο του νομάρχη Πέλλας διαμαρτυρόμενοι για την οικολογική καταστροφή της περιοχής από τα λύμματα των εργοστασίων. Σήμερα δικάζονται για την ακτιβιστική τους ενέργεια στο Πλημμελειοδικείο της Έδεσσας. 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στη Βουλή το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων


Στη Βουλή το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων : Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ύψους περίπου 165 δισ. ευρώ, εξετάζεται σήμερα σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπή Εθνικής

Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ύψους περίπου 165 δισ. ευρώ, εξετάζεται σήμερα σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τις κοινοβουλευτικές επιτροπές θα ενημερώσουν ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, οι οποίοι θα αναφερθούν στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και το καταναγκαστικό δάνειο.

Τρελά κέρδη για τους Γερμανούς από την ελληνική κρίση!



Κυνικά αρχίζουν να ομολογούν τώρα οι Γερμανοί, ότι η χώρα τους όχι μόνο δεν έχει ζημιωθεί από την ελληνική κρίση χρέους, αλλά, αντίθετα έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη!  Και αποδίδουν τα κέρδη αυτά κυρίως στο γεγονός ότι η Γερμανία δανείζει τη χώρα μας – μέσω των μηχανισμών «στήριξης» ή «σωτηρίας» - με επιτόκιο μεγαλύτερο από εκείνο, που δανείζεται η ίδια, άρα λειτουργεί με τοκογλυφικούς όρους. 

ΙΕΛΚΑ: Ελαφρά μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ


Κατά 1,35% υποχώρησαν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) επί της εξέλιξης των τιμών των προϊόντων του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (σουπερμάρκετ) στην Ελλάδα.
Η έρευνα βασίζεται σε πρωτογενή δεδομένα που παρέχει το Παρατηρητήριο Τιμών (www.e-prices.gr) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στη Λευκωσία ο αρχηγός του ΓΕΣ της Γαλλίας



Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Γαλλίας, στρατηγός Berthand Ract-Madoux φτάνει απόψε στη Λευκωσία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη και θα έχει συζητήσεις εφ όλης της ύλης για θέματα αμυντικής συνεργασίας της χώρας του με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Νέες ενδείξεις για υπόγειο ωκεανό στον Εγκέλαδο


Ενισχύεται η πεποίθηση των επιστημόνων ότι ο δορυφόρος του Κρόνου Εγκέλαδος διαθέτει έναν υπόγειο ωκεανό υγρού νερού, μετά το πέρασμα του σκάφους «Κασίνι» σε κοντινό σημείο από το νότιο πόλο του.
Σύμφωνα με το BBC, το σκάφος μπόρεσε να μελετήσει από κοντά τους θεαματικούς πίδακες πάγου και υδρατμών που ξεπηδάνε από τους πόλους του δορυφόρου.

Προεκλογικός πυρετός...



Σε λιτή προεκλογική εκστρατεία, χωρίς αφίσες, προσανατολίζεται το ΠΑΣΟΚ για τις εβδομάδες που απομένουν έως την εκλογική αναμέτρηση.

Το πρόγραμμα του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, και της ηγετικής ομάδας θα περιλαμβάνει περιοδείες και τουλάχιστον τέσσερις ανοιχτές συγκεντρώσεις επικεντρωμένες στη νεολαία, που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο.

Μπούμερανγκ για τη ΝΔ οι επιθέσεις σε Βενιζέλου για τα ΕΛΤΑ


Μπούμερανγκ για τη ΝΔ οι επιθέσεις σε Βενιζέλου για τα ΕΛΤΑ : Βραχυκύκλωμα στο γαλάζιο επιτελείο και χαμηλές θερμοκρασίες στις σχέσεις της Λεωφόρου Συγγρού με τον Μάκη Βορίδη προκαλεί το σκηνικό έντασης που επιδίωξε να στήσει η
Βραχυκύκλωμα στο γαλάζιο επιτελείο και χαμηλές θερμοκρασίες στις σχέσεις της Λεωφόρου Συγγρού με τον Μάκη Βορίδη προκαλεί το σκηνικό έντασης που επιδίωξε να στήσει η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, με φόντο τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού στα ΕΛΤΑ. Τα αντιπολιτευτικά βέλη της ΝΔ για τις εποχικές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, τα οποία στόχευαν τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, μετατράπηκαν σε μπούμερανγκ μετά την παρέμβαση  του κ. Βορίδη, ο οποίος υπεραμύνθηκε της νομιμότητας και αναγκαιότητας των συγκεκριμένων προσλήψεων και απέδωσε την αντίδραση της Λεωφόρου Συγγρού σε «εσφαλμένη πληροφόρηση».

Ν.Δ: Θα καταργήσουμε χαράτσι μέσω ΔΕΗ, τον ΦΜΑΠ και θα μειώσουμε ΦΠΑ στα ακίνητα



Μεγάλη μείωση των φόρων στα ακίνητα υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία με τον αρμόδιο τομεάρχη Γιάννη Βρούτση να μιλάει για κατάργηση του χαρατσιού που εισπράττεται μέσω ΔΕΗ, για κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και ΕΤΑΚ με διευρυμένο πεδίο εφαρμογής. Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία μιλάει για εξαίρεση των αγροτικών εκτάσεων για τους κατ' επάγγελμα αγρότες.


Αυτά στο πλαίσιο της προσπάθειας να ξεπαγώσει ο τομέας της οικοδομής και ο οποίος είναι συνδεδεμένος με δεκάδες επαγγέλματα, χιλιάδες απασχολούμενους που επί τουλάχιστον 2 χρόνια βρίσκονται σε απελπισία.

«Μπάχαλο» με τα πατάρια και τις σοφίτες



Φορολογικό «αλαλούμ» για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων έχει προκαλέσει το τελευταίο «επεισόδιο» με την φορολόγηση των ημιυπαίθριων. 

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να απέσυρε την ρύθμιση που καθιστούσε τεκμήριο διαβίωσης τα πατάρια, τις σοφίτες και τα υπόγεια αλλά το πρόβλημα με την φορολόγηση τους παραμένει. 

Βεντέτα για τη Μύκονο και το Κολωνάκι!


Βεντέτα για τη Μύκονο και το Κολωνάκι!
Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει οι ένοικοι της «γαλάζιας» πολυκατοικίας. Ειδικά η κόντρα μεταξύ της ΝΔ και του Π. Καμμένου (και λοιπών Ανεξάρτητων Ελλήνων) τείνει να... ξεφύγει πλέον. Ενδεικτική είναι η δημόσια αντιπαράθεση Γιακουμάτου - Μανώλη, στην οποία μπλέχτηκαν αιφνιδίως η... Μύκονος και το Κολωνάκι!
Θέλει... θράσος
Η αρχή έγινε από τον πρώην συνδικαλιστή και νυν υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος του Π. Καμμένου. Ο Γ. Μανώλης, λοιπόν, επιτέθηκε στον πρώην υφυπουργό, λέγοντας ότι «όταν ζεις μεταξύ Μυκόνου και Κολωνακίου θέλει θράσος να βρίζεις ανθρώπους που υποφέρουν».

Η τρόικα «ανακρίθηκε» στην Ευρωβουλή και δεν απέκλεισε νέες μειώσεις μισθών.«Δεν υπάρχει άλλο φάρμακο από τη λιτότητα»



Αντιμέτωποι με τις αιτιάσεις των Ελλήνων αλλά και άλλων ευρωβουλευτών, κυρίως από τον χώρο της Αριστεράς, βρέθηκαν χθες στις Βρυξέλλες οι ιθύνοντες της τρόικας που επί δύο ώρες «ανακρίθηκαν» από τα μέλη των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ωστόσο, παρά το μάλλον αρνητικό κλίμα που συνάντησαν, επέμειναν πως για την Ελλάδα ο δρόμος προς τη δημοσιονομική εξυγίανση είναι μονόδρομος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως γνωρίζουν ότι το φάρμακο που προτείνουν είναι «πολύ πικρό», πλην όμως «δεν υπάρχει άλλο». 

Πωλούσαν κινεζικά φασόλια για... Πρεσπών


Κεντρική Μακεδονία Πωλούσαν κινεζικά φασόλια για... Πρεσπών

Το κίνημα της πατάτας και των άλλων φθηνών προϊόντων που έχει επεκταθεί το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα εκμεταλλεύθηκε «έμπορος», διαθέτοντας κινεζικά φασόλια Πρεσπών στη Θεσσαλονίκη.

Οι καταναλωτές που τα αγόρασαν πριν από λίγες ημέρες σε μία από τις υπαίθριες αγορές, πιστεύοντας ότι είχαν πετύχει σε καλή τιμή τα εκλεκτά φασόλια της ακριτικής περιοχής, μάλλον απόλαυσαν γεύματα με εισαγόμενα όσπρια, χαμηλότερης ποιότητας, που τους κόστισαν βεβαίως ακριβότερα.

Κύμα επιστροφής των... χρημάτων



Αυστηρό μήνυμα σε όσους επί χρόνια εισέπρατταν παρανόμως προνοιακά επιδόματα έστειλε ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, καθώς τις τελευταίες ημέρες -και υπό τον φόβο των κυρώσεων- παρατηρείται κύμα επιστροφής των χρημάτων από δικαιούχους των επιδομάτων.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε δόσεις και διακανονισμούς. Θα ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες και θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη» δήλωσε στην εφημερίδα «Νέα» ο κ. Μπόλαρης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εγκέφαλοι των κυκλωμάτων θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης εις βάρος του Δημοσίου.

Σαν Σήμερα...


28 μαρτιου

Γεγονότα

845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει 3 τόνους ασήμι, ποσό κολοσσιαίο για την εποχή.
1821: Ο Αθανάσιος Διάκος, επικεφαλής ελλήνων επαναστατών, φθάνει στον Προφήτη Ηλία Λιβαδειάς και απαιτεί την παράδοση της πόλης από τον διοικητή της Χασάν Αγά.

Σε ποιά χώρα ξεκίνησε το έθιμο της... πρωταπριλιάς;


Κι όμως, το έθιμο της πρωταπριλιάς ΔΕΝ ξεκίνησε στην Ελλάδα!! Τα ψέματα της 1ης Απριλίου, μας έχουν έρθει από την Ευρώπη αλλά υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκαν.


Εκδοχή πρώτη


  Η πρώτη εκδοχή θέλει το έθιμο να ξεκίνησε από τους Κέλτες. Λαός της βορειοδυτικής Ευρώπης, οι Κέλτες, ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου.

Η Παρισινή Κομμούνα


Επαναστατική απόπειρα της εργατικής τάξης να πάρει την εξουσία στα χέρια της σε τοπικό επίπεδο, καταργώντας τις συγκεντρωτικές δομές του κράτους. Το πολιτικό πείραμα έλαβε χώρα στο Παρίσι και αποδείχτηκε θνησιγενές. Διήρκεσε 72 ημέρες (18 Μαρτίου - 28 Μαΐου 1871) και πνίγηκε στο αίμα από την κυβέρνηση του Λουί Τιερ (γνωστός και με το εξελληνισμένο επίθετο Θιέρσος).

Οι νέοι επιστρέφουν στην ύπαιθρο


Νέοι υψηλού μορφωτικού επιπέδου που αναζητούν ένα ποιοτικότερο μοντέλο ζωής, έστω κι αν χρειαστεί να συμβιβαστούν με μικρότερες οικονομικές απολαβές, σκέφτονται την επιστροφή στην ύπαιθρο και την ενασχόλησή τους με τον αγροτικό τομέα. 


Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία σχετικής έρευνας της Κapa-Research σε Αττική και Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η οποία είναι αποκαλυπτική των τάσεων που διαμορφώνονται την τελευταία διετία.