Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος: Στα όρια αντοχής της η χώρα, σημαντική η σταθερότητα της κυβέρνησης


eyaggelos-venizelos-sta-oria-antoxis-tis-i-xora-simantiki-i-statherotita-tis-kyvernisis«Όσοι επενδύουν στην ανασφάλεια και το χάος, θα διαψευστούν» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό, ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης ανέφερε πως το κόμμα του θα υπερψηφίσει.

'' ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ''...

Στην ομιλία του ο Απόστολος Κακλαμάνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι παρά τα λάθη του, θέλοντας να ρωτήσει τον ελληνικό λαό αν θέλει.

Η καλύτερη Αλέκα...


Συμφωνείς, δε συμφωνείς μαζί της, η πολιτική ανάλυση που έκανε για την κρίση που μαστίζει τη χώρα, ήταν εξαιρετική.
Μίλησε εκτός χειρογράφου, με
χαμηλούς τόνους, αλλά και με απόλυτη σιγουριά γι' αυτά που έλεγε.
Η σκηνή, επίσης, που κατεβαίνοντας από το βήμα δεν τη

Συνεδριάζει αύριο το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τις επιπτώσεις του μνημονίου στην Τ.Α.


Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη
της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι η λήψη απόφασης «για τις επιπτώσεις στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016».
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο

"Σκληροπυρηνικοί" οι Βόρειοι δήμαρχοι στην ΚΕΔΕ- Υπέρ των μαζικών παραιτήσεων

Το αίτημα για ομαδικές παραιτήσεις δημάρχων και για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όσον αφορά τη συνταγματικότητα της δημιουργίας.
Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ήταν τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-4


Την ένατη νίκη του σε δέκα ματς πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος υπέταξε με το εντυπωσιακό 4-0 στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους πρωταθλητές ήταν ο Μήτρογλου, καθώς πέτυχε δύο γκολ και κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Αμπντούν και άνοιξε το σκορ στο 22. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι στο 38 σε χέρι του Χολέμπας.

"ΝΑΙ" ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡ

Η ΔΗΜΑΡ θα πει «ναι» στον προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα θα αγωνιστεί για βελτιώσεις σε αυτόν, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, αργά το απόγευμα της Κυριακής. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι όλοι αναγνωρίζουν πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει και η κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει την αλλαγή.

Παραιτήθηκε ο Δατσέρης


Πριν από λίγο ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δατσέρης υπέβαλλε την παραίτησή του. Ο κύριος Δατσέρης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες με την σύζυγό του Συλβάνα Ράπτη θα επιστρέψει στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη οπότε και αναμένεται ανα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κινήματος

Γ. Παπανδρέου: Aρκετά πια! Δεν θα ανεχτώ άλλο τους εργολάβους επικριτές μου...




Την έντονη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός, έχει εξελιχθεί σε περιζήτητο ομιλητή ανά την υφήλιο, έχοντας ήδη κλείσει 18 ομιλίες σε διεθνή φόρα και cocktails dinners μέχρι το επόμενο καλοκαίρι με τη συνολική του αμοιβή να φτάνει το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Τα ζώδια της εβδομάδας



ΚΡΙΟΣ (21/3-19/4): Προσπάθησε να βάλεις ένα πρόγραμμα στα σχέδιά σου, αλλά και μια τάξη στα οικονομικά - μην αγχώνεσαι για ό,τι δεν περνά από το χέρι σου. Η έκλειψη φέρνει αλλαγές/ ανατροπές και νέα δεδομένα σε σένα της 28/3 που οφείλεις να κουμαντάρεις προσεκτικά δράση και αντίδραση σε κάθ’ επίπεδο. Νιώθεις πιο δυνατός/ή, αισιόδοξος/η και έτοιμος/η για καινούργιες εμπειρίες, Κριέ της 14-19/4. Κερδίζεις σε σχέσεις/ συνεργασίες, εσύ της 7-15/4! Το πάθος συνεπαίρνει και βάζει δύσκολα ανεξαρτήτως ημερομηνίας γέννησης

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 2,7% ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

Προβάδισμα 2,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "το ΒΗΜΑ της Κυριακής". Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,1%, η ΝΔ 20,4%, η Χρυσή Αυγή 10,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι. Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4% το ΚΚΕ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,8%. Ωστόσο, το 42,5% θεωρεί καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μια κυβέρνηση συμμαχική με κορμό

Ανδρουλάκης: Το σύνδρομο υπεροχής κατατρώει τον Βενιζέλο


Ηχηρές αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ πήρε ο Μίμης Ανδρουλάκης
Για όλους και για όλα μίλησε ο Μίμης Ανδρουλάκης πριν από λίγο στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του mega. O Μίμης Ανδρουλάκης μίλησε για την εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στη χώρα αναφέροντας ότι είναι ανάγκη να καταλήξουν κάποιου αυτές οι ζυμώσεις που γίνονται. Πήρε αποστάσεις από το σημερνό ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά επαναλαμβάνοντας ότι δεν ήταν ΠΑΣΟΚ, αλλά συνεργαζόμενος με το

Με παραιτήσεις δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων απειλεί η ΠΕΔΚΜ αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα

Δυναμικές κινητοποιήσεις και κινήσεις αντίδρασης, που θα πρέπει να φτάσουν μέχρι τις παραιτήσεις τόσο των Δημάρχων όσο και των Δημοτικών Συμβουλίων όλης της χώρας

ζητά από την ΚΕΔΕ το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που συνεδρίασε εκτάκτως, με τη συμμετοχή Δημάρχων από όλη την Περιφέρεια, παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων στην Τοπική

Καταργείται ο Τειρεσίας- Ρυθμίζονται τα "κόκκινα" δάνεια

Σε τρία μέτρα για να ανακουφιστούν οι δανειολήπτες των κόκκινων δανείων, αλλά  και οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να έχουν ρευστότητα, προχωρά η κυβέρνηση. Το σχέδιο που προωθεί  η κυβέρνηση
σύμφωνα  μεδημοσίευμα του "Τύπου της Κυριακής", κινείται σε τρεις κομβικούς άξονες.
Πρώτον: Η κατάργηση του "Τειρεσία", όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, και αντικατάστασή του από ένα σύστημα

Έκτακτη σύσκεψη της ΚΕΔΕ


Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) προκειμένου να συζητήσει τον Προϋπολογισμό του 2013 και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων με βάση τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου.
Μετά τη συνεδρίαση, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα επιδώσει την απόφαση στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και στα

Εδώ χτίζεται η νέα ρωσική αυτοκρατορία


edo-xtizetai-i-nea-rosiki-aytokratoriaΈχοντας νιώσει τη γλυκιά μέθη του μεγαλείου αλλά και βιώνοντας τη συντριβή της πτώσης μέσα σ’ έναν αιώνα -τον περασμένο, βολοδέρνοντας στη συνέχεια για μία δεκαετία στο θλιβερό περιθώριο της ιστορίας, η Ρωσία του 21ου αιώνα, διαπερνόμενη από ακραίες αντιθέσεις και αντιφάσεις, ανάλογες με εκείνες που πάντα διέτρεχαν την πορεία της στο χρόνο, επιχειρεί να συστήσει τη νέα... αυτοκρατορία της και για να το πετύχει αυτό επιστρατεύει την αρχιτεκτονική, το «αγαπημένο παιδί» όλων όσοι θέλουν να βροντοφωνάξουν την αίγλη τους.

ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ Βενιζέλος: «Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο»


venizelos-vriskomaste-se-oriako-simeioΜήνυμα με αποδέκτες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας στέλνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με δήλωσή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.