Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Κολλημένοι με facebook και twitter οι 'Ελληνες



Τακτικοί επισκέπτες και έμπειροι χρήστες των κοινωνικών δικτύων αποδεικνύονται οι Έλληνες, σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα του εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη "Στάση, αξιοποίηση και εμπιστοσύνη, των Ελλήνων στα social media".

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι Έλληνες χρήστες μπορούν να χαρακτηριστούν ως "έμπειροι", καθώς το 50% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί τα social media, πάνω από 3 χρόνια, ενώ το 68% των Ελλήνων επισκέπτεται σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook) και το 60% blogs και forums. Επίσης, 1 στους 2 Έλληνες αναζητά πληροφορίες σε σελίδες με reviews χρηστών.

Χαλκιδική: Νύφη σκότωσε την πεθερά της με 20 μαχαιριές


Χαλκιδική: Νύφη σκότωσε την πεθερά της με 20 μαχαιριές

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 59χρονη στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, η οποία μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από την 32χρονη νύφη της.

Οι δύο γυναίκες τσακώθηκαν άγρια, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, και η 32χρονη πήρε ένα μαχαίρι και άρχισε να χτυπάει την πεθερά της σε όλο της το σώμα μέχρι να ξεψυχήσει.

Το θύμα βγήκε με τα αίματα στο μπαλκόνι και φώναζε «βοήθεια»

Η μάχη των θερμίδων (αλά ελληνικά)


Παρά τις άπειρες εξειδικευμένες ως και απόλυτα παρανοϊκές δίαιτες που κυκλοφορούν, η λύση για την απώλεια βάρους είναι απλή: προσλαμβάνεις λιγότερη ενέργεια (δηλαδή θερμίδες) από αυτή που καταναλώνεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, η πιο χρήσιμη ίσως εφαρμογή για δίαιτα είναι ένα θερμιδομετρητής, που σου επιτρέπει να τσεκάρεις πόσες θερμίδες έχει το γλυκάκι που ετοιμάζεσαι να καταβροχθίσεις, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Ο Εγκέλαδος «θα επιστρέψει στην Ιαπωνία τα επόμενα χρόνια»


To Τόκιο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου συναντώνται τρεις τεκτονικές πλάκες

Το Τόκιο αντιμετωπίζει πιθανότητα 75% να χτυπηθεί από σεισμό άνω των 7,0  βαθμών τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δείχνει η αύξηση των μικροσεισμών μετά τη δόνηση που προκάλεσε το περυσινό φονικό τσουνάμι.

Η νέα μελέτη αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η πιθανότητα ενός τέτοιου συμβάντος είναι 70% τα επόμενα 30 χρόνια.

Ιδιώτες «ράμπο» στο κυνήγι του... θησαυρού της μαύρης λίστας



To πράσινο φώς για να αρχίσουν οι έλεγχοι από δικηγορικά γραφεία και εισπρακτικές εταιρίες στους οφειλέτες του δημοσίου δίνει η δημοσιοποίηση, από το υπουργείο Οικονομικων, της λίστας με τα ονόματα των 4.152 φορολογούμενων, οι οποίοι χρωστούν συνολικά στο δημόσιο 14,877 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Πρόκειται για τον κατάλογο των φυσικών προσώπων που έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας, ενώ έχει προηγηθεί και η δημοσιοποίηση της λίστας με τις επιχειρήσεις-οφειλέτες.

BBC: Δέκα προβλέψεις του 1900 που έγιναν πραγματικότητα


BBC: Δέκα προβλέψεις του 1900 που έγιναν πραγματικότητα
Συνήθως, στην αρχή κάθε έτους περιοδικά, εφημερίδες και portals κάνουν προβλέψεις για το τι αναμένουμε να δούμε τον επόμενο χρόνο τεχνολογικά, πολιτικά και οικονομικά.
Αν κάνουμε όμως μια αναδρομή θα δούμε ότι αυτή δεν είναι τωρινή συνήθεια αφού ανέκαθεν άρεσε στους ανθρώπους να κάνουν προβλέψεις.

Αποδεκατισμένη η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά μετά τις αιφνίδιες παραιτήσεις

Την παραίτησή τους από την παράταξη του Γιάννη Αναστασιάδη στο δήμο Λαγκαδά υπέβαλλαν σήμερα το πρωί οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Χαριτίδης, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Γιάννης Ταχματζίδης και ο 

«Σε ό,τι αφορά το PSI, είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία»

Προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε ό,τι αφορά το PSI ενεργούμε πάντα σε συμφωνία με τους θεσμικούς μας εταίρους. Έχουμε πολύ εποικοδομητική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε την όλη διαδικασία εγκαίρως».

ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται το έργο της επέκτασης του μετρό της Θεσσαλονίκης μέχρι την Καλαμαριά, ένα έργο ύψους 682 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα 400 θα προέλθουν από το Ταμείο

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρώσει εγκαίρως τη διαδικασία, εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Στη σκιά των απαιτήσεων της τρόικας για
χαμηλότερο επιτόκιο και μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πριν από λίγο, προσερχόμενος στο Eurogroup, ότι η ελληνική κυβέρνηση «ενεργεί πάντα σε συμφωνία με τους θεσμικούς μας εταίρους. Έχουμε πολύ εποικοδομητική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και είμαστε έτοιμοι να

Το κόμμα των κουμπάρων




Στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας εκτείνονται οι διασυνδέσεις του κυκλώματος τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης, μέσω κουμπαριών, προσωπικών σχέσεων και συνεργασιών. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι, εκτός από εκβιασμούς και τοκογλυφίες, επιδίδονταν μέσω αυτών των διασυνδέσεων και σε παντός είδους διευκολύνσεις, όπως διορισμούς στο

Kρίσιμο Eurogroup και πυρετώδεις διαπραγματεύσεις


Κρίσιμο Eurogroup και πυρετώδεις διαπραγματεύσεις
Μετά τις δραματικές εξελίξεις της Παρασκευής με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ κ. Πόουλ Τόμσεν να ζητεί μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, αδιαφορώντας για τις ενστάσεις του πρωθυπουργού ότι αυτή η πολιτική έχει καταστροφικές συνέπειες, το σαββατοκύριακο έλαβαν χώρα πυρετώδεις διαπραγματεύσεις που εξομάλυναν λίγο την κατάσταση.
Ο κ. Παπαδήμος επικοινώνησε με ευρωπαίους ηγέτες, κοινοτικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα.

Μικρά κολπάκια για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι



Δείτε πώς με μερικά κολπάκια και συμβουλές, μπορείτε εύκολα και χωρίς να στερηθείτε,
να εξοικονομείτε ενέργεια, προστατεύοντας το περιβάλλον

Βλέπετε, κάποια πράγματα για να γίνουν, απαιτούν μαζική συμμετοχή.


Το πρόβλημα βέβαια, είναι πως πρόκειται για εκατομμύρια νοικοκυριά, και λίγο από το καθένα, μαζέυονται τεράστεια ποσά ενέργειας που πάνε χαμένα, αμαρτία είναι.

Ε. Καϊλή: Να υπάρξει υγιές πολιτικό και δικαστικό σύστημα


Κανείς πολιτικός δεν μπορεί να εμπλέκεται στη δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη θα πρέπει όταν υπάρχουν καταγγελίες να  ελέγχει τους πολιτικούς, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εϋα Καϊλή.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι "εάν πειράξει κανείς τον Γιώργο Παπανδρέου θα γίνει μακελειό".

Χωρίς Παρέλαση φέτος το Καρναβάλι της Νάουσας....


Κεντρική Μακεδονία Χωρίς Παρέλαση φέτος το Καρναβάλι της Νάουσας....

Στο πλαίσιο του γενικότερου στόχου για την περιστολή των δαπανών εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, το βάρος θα δοθεί σε δράσεις και εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και το παραδοσιακό χρώμα της πόλης.

Στην κατεύθυνση αυτή, αποφασίστηκε να μη γίνει τη δεύτερη Κυριακή της αποκριάς, στις 26 Φεβρουαρίου, η καθιερωμένη παρέλαση καρναβαλικών ομάδων και σατυρικών αρμάτων στους δρόμους της Νάουσας. Πάντως, υπό συζήτηση είναι το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μία καρναβαλική παρέλαση την Καθαρά Δευτέρα από το Σύλλογο Καρναβαλιστών της πόλης. 

Σε κινητοποιήσεις οι αγρότες χωρίς αποκλεισμούς δρόμων


Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται οι αγρότες με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για αποκλεισμούς δρόμων.
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την αύξηση των ασφαλίστρων που καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ, για τον οποίο ζητούν να αποτελέσει έναν κρατικό φορέα με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει κατά 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Ξενογιαννακοπούλου: Ο Παπανδρέου έδωσε μάχη για να μην χρεοκοπήσει η χώρα


Ξενογιαννακοπούλου: Ο Παπανδρέου έδωσε μάχη για να μην χρεοκοπήσει η χώρα
«Να μην ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου και να μην στοχοποιείται ο Γ.Παπανδρέου, o οποίος έδωσε τη μάχη του για να μην χρεοκοπήσει η χώρα», ζήτησε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με σημερινές δηλώσεις της στην ΝΕΤ.
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε την συγκυρία ύποπτη και έκανε λόγο για επιλογή που θέτει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι θα επικρατήσει η λογική.

ΝΔ: Απρεπής η δήλωση Λοβέρδου περί «μακελειού»


Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε το αιχμηρό σχόλιο του Ανδρέα Λοβέρδου για την ενέργεια του οικονομικού εισαγγελέα κ. Πεπόνη να διαβιβάσει στην Εισαγγελία τουΑρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ώστε να εξεταστεί αν πρέπει ή όχι να διαβιβαστεί στη Βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009.

Σαν Σήμερα...


23 IANOYAΡIOY

Γεγονότα

1480: Η Βενετία συμμαχεί με τους Τούρκους και επικηρύσσει τον αρχηγό των Μανιατών Κροκόδειλο Κλαδά, τον οποίον προηγουμένως έχει ανακηρύξει ιππότη του Αγίου Μάρκου, και ορίζει υπέρογκο για την εποχή ποσό για τη σύλληψη ή εξόντωσή του.
1556: O καταστροφικότερος σεισμός στην ανθρώπινη ιστορία πλήττει την επαρχία Σαντζί της Κίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 830.000 άνθρωποι.

Η λίστα με τους 4.152 μεγαλοοφειλέτες στον αέρα

Η λίστα με τους 4.152 μεγαλοοφειλέτες στον αέρα - Διαβάστε την στο Blog.gr
Αναλυτικά στοιχεία, ονοματεπώνυμα και ΑΦΜ όσων χρωστούν πάνω από
150.000 ευρώ στο Δημόσιο δημοσιοποίησε το ΥΠΟΙΚ (εδώ). Φορολογούμενος χρωστάει στο Δημόσιο σχεδόν 1 δισ. ευρώ! Λίστα με4.152 ονόματα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου που
χρωστούν συνολικά (ληξιπρόθεσμες οφειλές) 14,877 δισ. ευρώ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται οφειλέτες που έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους.

Tι σημαίνει το ονοματεπώνυμό σας; Μάθετε τώρα!



Tίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, ακόμα και το ονοματεπώνυμό μας επηρεάζει την προσωπικότητά μας, τον τρόπο που... 

σκεφτόμαστε, που αντιδρούμε και που προβάλουμε τον εαυτό μας..



Η πανάρχαια τέχνη της αριθμολογίας, μας αποκαλύπτει τι σημαίνει το ονοματεπώνυμό μας και πώς επηρεάζει τη ζωή μας. Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια αρίθμηση, κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό. Το ονοματεπώνυμό μας μπορεί να μεταφραστεί σε έναν λεξάριθμο, προσθέτοντας τους αριθμούς που προκύπτουν από κάθε γράμμα που εμπεριέχει.

Τεστ: Πόσο προφητικά είναι τα όνειρά σας;


 Προεπισκόπηση
Η χώρα των ονείρων είναι μια μυστηριώδης, συναρπαστική, ανεξιχνίαστη χώρα με τοπία συγκλονιστικά και κόσμους μαγικούς. Η χώρα αυτή είναι για τον καθένα μας μοναδική, προσωπική όπως και τα ταξίδια μας σ΄αυτήν.

  Όνειρο μπορεί να είναι μια ελπίδα, ένας φόβος, μια ανάγκη, μια εμμονή, ένα μήνυμα, μια κρυμμένη αλήθεια, ένα παλιό χρέος, μια μελλοντική επιτυχία, μια προειδοποίηση και πολλά άλλα.