Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ο τύπος της Κυριακής 3/3/2013



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.




Και Έλληνες στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου!


Και Έλληνες στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου!
Το αντίπαλο δέος της λίστας «Forbes» έρχεται από την Κίνα. Ο εκδοτικός όμιλος Hurun Report συνέταξε τη δική του λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν αρκετοί Ελληνες.

Διαφθορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έρευνες


Διαφθορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έρευνες
Πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, ενώ έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών τους και ελέγχου των «πόθεν έσχες», αφού προέκυψαν ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό. 

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ψέματα τελείωσαν


ΣΥΡΙΖΑ: Τα ψέματα τελείωσαν
Ανεβάζει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα και επιτίθεται στον πρωθυπουργό. «Τα ψέματα και η τεχνητή δόση αισιοδοξίας τελείωσαν. Η δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης είναι προϋπόθεση για την επιβίωση της κοινωνίας ώστε να ανοίξει νέος δρόμος για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση με άξονες τη στήριξη των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους για ανόρθωση της οικονομίας, πλήρης απασχόληση και ανάπτυξη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ετοιμάζει κόμμα ο Αλαβάνος


Ετοιμάζει κόμμα ο Αλαβάνος
Έτοιμος να ιδρύσει κόμμα που θα κατέβει στις ευρωεκλογές ή σε οποιαδήποτε άλλη εκλογική αναμέτρηση, το οποίο θα έχει στόχο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δηλώνει στη Real News ο Αλέκος Αλαβάνος.

«Πολιτικά το νέο αυτό κόμμα είναι παρόν. Θα είναι όμως και πιο εκλογικά παρόν και στις ευρωεκλογές ή σε οποιαδήποτε αναμέτρηση. Μπορεί ενδεχομένως να συμβεί εκτάκτως» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού.

Παιδιά με άγχος; Πως το αντιμετωπίζουμε;


Παιδιά με άγχος; Πως το αντιμετωπίζουμε;
Η τρέχουσα οικονομική κρίση δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον ψυχολογικό τομέα ακόμη και για τα παιδιά, τα οποία γίνονται καθημερινά μάρτυρες δυσοίωνων προβλέψεων για το μέλλον καθώς και διαπληκτισμών ανάμεσα σε αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η πίεση που μπορεί να νιώθει ένα παιδί (από το σχολείο, από τους φίλους τους, από το περιβάλλον του) μπορεί να το οδηγήσει σε κατάσταση έντονου άγχους, που πολλές φορές μπορεί να μην είναι καν ελεγχόμενο, διότι ένα παιδί σπάνια γνωρίζει με ποια μέσα μπορεί να αντιμετωπίσει το στρες ή αγχώδη διαταραχή.

Διαθεσιμότητα στο δημόσιο: Η λίστα με τους 12.700


Διαθεσιμότητα στο δημόσιο: Η λίστα με τους 12.700
Ξεκινούν πάλι από σήμερα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και η κυβέρνηση αναμένεται να παραδώσει στους δανειστές το τελικό σχέδιο για τις αποχωρήσεις των υπαλλήλων μετά τις πιέσεις τα ΔΝΤ για απολύσεις.

Άμεσα παίρνουν «φύλλο πορείας» 8.800 υπάλληλοι, ενώ ως τον Ιούνιο ο αριθμός των διαθεσίμων θα φτάσει τους 12.700. Στόχος να βγουν στη διαθεσιμότητα 25.000 ως τον Δεκέμβριο.

Μειώνονται τα ένσημα για την θεώρηση βιβλιαρίων υγείας


Μειώνονται τα ένσημα για την θεώρηση βιβλιαρίων υγείας
Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα ισχύουν τα βιβλιάρια υγείας του ΙΚΑ για επίσκεψη σε γιατρούς και χορήγηση φαρμάκων, που λήγουν στις 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η διοίκηση του ιδρύματος, σε μια ύστατη προσπάθεια να περιοριστούν οι εικόνες... ντροπής με την απίστευτη ταλαιπωρία των συνταξιούχων στα υποκαταστήματα ανά την ελληνική επικράτεια.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Σημαντικές στιγμές και αποθέωση Γιώργου


Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Σημαντικές στιγμές και αποθέωση Γιώργου
Με ενθουσιασμό από τους συνέδρους έγινε δεκτός στην αίθουσα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ ο πρώην πρωθυπουργός όταν έφτασε εκεί χθες, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα. Η διαδικασία διεκόπη για λίγο, λόγω των επευφημιών που διήρκεσαν περισσότερο από δέκα λεπτά, με τους συνέδρους να αποθεώνουν τον Γιώργο Παπανδρέου, φωνάζοντας ρυθμικά συνθήματα υπέρ του.

Ελληνική κρίση: Κωμωδία ή δράμα;


elliniki_krisi_975959858.jpg
Γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης

Βιώνουμε καταστάσεις που, αν δεν ήταν τόσο σοβαρές, θα προκαλούσαν γέλιο. 

-Μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή της οποίας ο αντιπρόεδρος δηλώνει, χωρίς να κοκκινίζει, ότι η επιστημονική διόρθωση υπολογιστικών λαθών ολκής, που αφορούν άμεσα την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, δεν βοηθά επειδή, λέει, κλονίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο αλάθητο της Επιτροπής του.