Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Άρτα: Ο Χρήστος Γκόγκας καταλαμβάνει τη βουλευτική έδρα του ΠΑΣΟΚ

Ο μηχανικός Χρήστος Γκόγκας θα καταλάβει τη βουλευτική έδρα του ΠΑΣΟΚ στην 'Αρτα, μετά την παραίτηση που υπέβαλε νωρίτερα σήμερα ο έως τώρα βουλευτής Παύλος Στασινός, διαφωνώντας με τα επικείμενα οικονομικά μέτρα που θα συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση.

Ξεκίνησε το Υπουργικό Συμβούλιο-Ο ανασχηματισμός από Δευτέρα

Ξεκίνησε το Υπουργικό Συμβούλιο-Ο ανασχηματισμός από ΔευτέραΟι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά από τις παραιτήσεις των υπουργών της κυβέρνησης με μόνη λύση τον ανασχηματισμό
Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να είναι παρούσες οι τηλεοπτικές κάμερες για να υπάρξει απευθείας μετάδοση, πράγμα που τελικά δεν θα συμβεί! Αποφασίστηκε να δοθούν αργότερα μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από την ομιλία του Πρωθυπουργού.
Μετά την χθεσινή παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Γ. Κουτσούκου, την παραίτησή τους στο Γραφείο του Πρωθυπουργού υπέβαλαν ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης και οι υφυπουργοί Αστέριος Ροντούλης και Αδωνις Γεωργιάδης.

Επιστολή Φραγγίδη και 35 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς

    Επιστολή Φραγγίδη και 34 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς
Οι Έλληνες βουλευτές καλούμαστε και πάλι να δώσουμε ψήφο σε νέα, σκληρά και άδικα μέτρα, τα οποία περιορίζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού και οδηγούν τη χώρα σε περαιτέρω ύφεση.
Ενώπιον μας, οι δανειστές μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: ή παίρνετε τα μέτρα ή οδηγείτε τη χώρα στη χρεοκοπία.

Σπίτι από πλαστικά μπουκάλια


Σπίτι από πλαστικά μπουκάλια (5)
Ο Alfredo Santa Cruz και η οικογένεια του έχτισαν αυτό το σπίτι από χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια, Tetra Packs και θήκες για CD. Χρησιμοποίησαν 1200 πλαστικά μπουκάλια για τους τοίχους, 1300 κουτιά Tetra Pack από γάλα και κρασί για την σκεπή, 140 θήκες CD για τις πόρτες και τα παράθυρα και 320 μπουκάλια για τα έπιπλα.

Δωδεκάχρονη «ξυπνά» από κώμα χάρη στον Ντελ Πιέρο


Ντελ Πιέρο
Στην Καλαβρία, στη νότια Ιταλία, η Τζάντα, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, «ξύπνησε» από το κώμα στο οποίο βρίσκόταν, χάρη και σε ηχογραφημένο και βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλε ο ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.
Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, η Τζάντα είχε αισθανθεί άσχημα και περιήλθε σε κωματώδη κατάσταση, ενώ έβλεπε, με τον πατέρα της, τις κύριες φάσεις της τελευταίας αγωνιστικής της Α’ Εθνικής Κατηγορίας.

Αντικαρκινικό φάρμακο δείχνει να αναστρέφει την Αλτσχάιμερ σε ποντίκια


Παθολογικές πρωτεΐνες συσσωρεύονται και σχηματίζουν πλάκες στους εγκεφάλους των ασθενών (εικόνα αρχείου)

Οι πλάκες β-αμυλοειδούς που αποτελούν το χαρακτηριστικό της νόσου Αλτσχάιμερ «εξαφανίστηκαν» με ταχείς ρυθμούς σε ποντίκια που έλαβαν ένα φάρμακο για τον καρκίνο.
Βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας
Αυτό έδειξε μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου Case Western Reserve στο Οχάιο που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science». Παράλληλα από τη μελέτη προέκυψε ότι τα πειραματόζωα που έλαβαν το φάρμακο βεξαροτένη παρουσίασαν βελτίωση στην εγκεφαλική λειτουργία τους.

Καταρρέει η κυβέρνηση - Ρήξεις, παραιτήσεις και διαρροές


Σε βαρύ κλίμα και με δεδομένη την απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη να μην ψηφίσει τα μέτρα, αλλά και τις παραιτήσεις υπουργών και υφυπουργών, όλα είναι ανοικτά, στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει το απόγευμα και το οποίο θα μεταδοθεί «ζωντανά» μέσω τηλεόρασης, σύμφωνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Παραιτήθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός εξωτερικών κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. 

«Έλεος πλέον με τα καραγκιοζιλίκια»



«Έλεος πλέον με τα καραγκιοζιλίκια. Αυτές οι πολιτικές ηγεσίες, αυτή την ώρα δεν αξίζουν στον ελληνικό λαό», τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην ερώτηση αν έχουν ονοματεπώνυμο αυτές οι πολιτικές ηγεσίες, η κ. Μπακογιάννη απάντησε:

Νέα ομάδα hacker στο προσκήνιο;



Με μήνυμα της η νεοεμφανιζόμενη ομάδα «AEGEAN Cyber Crime Unit» ενημέρωσε για επερχόμενες «αντιδραστικές κινήσεις» εντός των ερχόμενων 48 ωρών. 

To μήνυμα των Aegean CCU αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η μονάδα «AEGEAN Cyber Crime Unit» σας ενημερώνει πως εντός του επομένου 48ώρου θα πραγματοποιήσει μια σειρά αντιδραστικών κινήσεων (πατριωτικού χαρακτήρα) σε επιλεγμένα υπολογιστικά συστήματα του εξωτερικού. 

Σημαντικές εφευρέσεις γένους... θηλυκού!


Η Τατιάνα Τραντίδου δημιούργησε, σε ηλικία μόλις 23 ετών, ένα βραχιόλι που μπορεί να σώσει ζωές, ιδίως παιδιών και ηλικιωμένων, μέσω... δορυφόρου.

Η Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου, από την πλευρά της, σχεδίασε μια διάταξη που "μιμείται" το ανθρώπινο μάτι για να το προστατέψει, διαγιγνώσκοντας το γλαύκωμα.

Οι δύο Θεσσαλονικιές μηχανικοί είναι αμφότερες μόλις 26 χρονών σήμερα. Ωστόσο, οι επιστημονικές εργασίες τους παρουσιάζουν ήδη σοβαρές προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης, δίνοντας το μήνυμα για την ύπαρξη της "άλλης Ελλάδας": που δημιουργεί και αγωνίζεται -ακόμη και μέσα στην κρίση.

Κρεμαστινός: Να κάνουμε ότι έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου

Κρεμαστινός: Να κάνουμε ότι έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου«Η χώρα χρειάζεται δραστικές αλλαγές και όχι μεμψιμοιρία, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, τονίζοντας πως με το να κλαίμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί.

Ματαίωση αποκριάτικης εκδήλωσης του Δήμου Κιλκίς



Ματαιώνεται λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών η προγραμματισθείσα για αύριο εκδήλωση του Δήμου Κιλκίς “Παίζουμε... Τσιρκολελέτα;” Η εναρκτήρια εκδήλωση των φετινών Αποκριών του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ, επρόκειτο να γίνει στην Πλατεία Ειρήνης στις 11 το πρωί. Όμως, ο χιονιάς και η βαρυχειμωνιά που πλήττουν αυτές τις ημέρες και το Κιλκίς, δεν πρόκειται να κάμψουν τόσο εύκολα τις Απόκριες 2012 της δημοτικής αρχής. 

Χαοτική η κατάσταση στη ΝΔ! Η βάση του κόμματος διοργανώνει διαμαρτυρία στη Συγγρού!

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους και φίλους της Νέας Δημοκρατίας να συγκεντρωθούν στις 19:00 στη Συγγρού, απευθύνουν οι τοπικές οργανώσεις μέσω sms! Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να
γίνει μια μεγάλη διαμαρτυρία, ώστε να ανακοπεί η πρόθεση ψήφισης των νέων μέτρων ου Μνημονίου. Η όλη κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην βάση της ΝΔ και υπό το βάρος των όσων συμβαίνουν η σημερινή Κ.Ο μετατίθεται

Παραιτήθηκε επισήμως κι ο τελευταίος υπουργός του ΛΑ.Ο.Σ. Γεώργιος Γεωργίου


Παραιτήθηκε επισήμως και ο τελευταίος υπουργος του ΛΑ.Ο.Σ. Γεώργιος Γεωργίου.

Παραιτήθηκε επισήμως και ο τελευταίος υπουργος του ΛΑ.Ο.Σ. Γεώργιος Γεωργίου. Την παραίτησή τους από τα Υπουργικά τους αξιώματα υπέβαλαν πριν από λίγο δύο ακόμη στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνης Γεωργιάδης. 

Τόσο ο τέως –πλέον- Υπουργός Υποδομών όσο και ο τέως Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά την αποχώρησή τους από την κυβέρνηση, δηλώνουν ότι θα εξακολουθήσουν να τη στηρίζουν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. προτίθενται να υπερψηφίσουν το νέο μνημόνιο, σε αντίθεση με τη δήλωση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη. 

Μπεγλίτης προς βουλευτές: "Ζητάμε υπεύθυνη στάση και θετική ψήφο"


Μπεγλίτης προς βουλευτές: "Ζητάμε υπεύθυνη στάση και θετική ψήφο" : Σε υπερψήφιση των μέτρων που θα έρθουν στη Βουλή κάλεσε «όλους τους βουλευτές» ο εκρπόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π.Μπεγλίτης, λέγοντας πως «το συμφέρον της πατρίδας

Σε υπερψήφιση των μέτρων που θα έρθουν στη Βουλή κάλεσε «όλους τους βουλευτές» ο εκρπόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π.Μπεγλίτης, λέγοντας πως «το συμφέρον της πατρίδας επιβάλλει υπέθυνη στάση και θετική ψήφο». 

Το πρωί του Σαββάτου θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου με αντικείμενο τη δανειακή σύμβαση και το PSI -στον απόηχο των παραιτήσεων Ξενογιαννακοπούλου και Κουτσούκου και δηλώσεων από βουλευτές πως δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

Την "έσβησαν" από φίλη στο Facebook και τους σκότωσε ο πατέρας της!



Με τη ζωή του πλήρωσε ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ την απόφασή του να σβήσει από τις επαφές του στο Facebook μία κοινή φίλη. Ο πατέρας της κοπέλας αποφάσισε να ξεπλύνει την «προσβολή» με αίμα. O 60χρονος Μάρβιν Πότερ κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 36χρονου Μπίλι Πέιν Τζούνιορ και της 23χρονης συντρόφου του, Μπίλι Τζιν Χέιγορθ, η οποία μάλιστα την ώρα που έπεφτε νεκρή κρατούσε στην αγκαλιά της το οκτώ μηνών μωρό της.

Εντάλματα σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας ζητά η Ομοσπονδία Αστυνομικών



Για «εκβίαση, συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού κλπ», κατηγορεί την τρόικα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία, μάλιστα, ζητά να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας στην Ελλάδα!  

Φινλανδία: Αγανακτισμένος δηλώνει Υπουργός με την Ελλάδα



Ο Υπ. Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ εξέφρασε σήμερα την "αγανάκτησή" του σχετικά με την αδυναμία της Ελλάδας να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας τα οποία θα της επιτρέψουν να λάβει τη νέα βοήθεια.


Όπως επισημαίνει ο Στουμπ, αυτό το δεύτερο πακέτο βοήθειας που ανέρχεται στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δοθεί στην Ελλάδα υπό προϋποθέσεις, ξεπερνά τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος φτάνει τα 125 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παραίτηση Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου από την κυβέρνηση


Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Την παραίτησή της από αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών υπέβαλε στον πρωθυπουργό η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Προηγήθηκαν οι παραιτήσεις του Γ. Κουτσούκου και των υπουργών του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη, Α. Γεωργιάδη και Α. Ροντούλη, ενώ σύντομα αναμένεται επισήμως και η παραίτηση του Γ. Γεωργίου. 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συνεδριάζουν αυτην την ώρα εκτάκτως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χρήστος Παπουτσής για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του 
Ευ. Βενιζέλου ο οποίος και επικοινώνησε με όλους όσοι εκλήθησαν να συνεδριάσουν. Την ίδια ώρα εκνευρισμό στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι συνεχείς αναβολές της ώρας που θα συνεδριάσει του

Ανταρσία Βορίδη και Γεωργιάδη στον Καρατζαφέρη!

Ο Μάκης Βορίδης και ο Αδωνις Γεωργιάδης θέτουν ουσιαστικά τον εαυτό τους εκτός ΛΑΟΣ, καθώς αντίθετα
με την επίσημη θέση που διατύπωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, προτίθενται να ψηφίσουν υπέρ των μέτρων για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Παράλληλα, παρά τη δέσμευση του κ. Καρατζαφέρη, θα υποβάλουν την παραίτησή τους από μέλη του υπουργικού Συμβουλίου καθώς πλέον δεν θα νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Τη Ρωσία θα επισκεφθεί ο K. Σκανδαλίδης

Τη Ρωσία επισκέπτεται από την Κυριακή έως και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος στη διάρκεια της εκεί παραμονής του, θα έχει επίσημη συνάντηση με την ομόλογό του Γιελένα Σκρίνικ.

Όχι των σοσιαλιστών στην ACTA υπό το βλέμμα των «Πειρατών»



Ο αρχηγός των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Sergei Stanishev είπε στη EurActiv ότι είναι «υπερήφανος» για το ότι η πολιτική του οικογένεια ήταν η πρώτη που είχε ξεκάθαρη θέση για την ACTA, που όπως λέει «είναι εναντίον των συμφερόντων των ευρωπαίων πολιτών».

Οι σοσιαλιστές χθες, 9 Φεβρουαρίου, εξέδωσαν μια σκληρή ανακοίνωση αποκαλώντας την ACTA – που υπεγράφη πρόσφατα από την Επιτροπή και 22 κράτη μέλη- ως «λανθασμένη τόσο ως περιεχόμενο όσο και διαδικασία».

Και "Κόμμα Πειρατών Ελλάδος" στο πολιτικό σκηνικό



Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο πολιτικό σκηνικό έκανε σήμερα το "Κόμμα Πειρατών Ελλάδας" (ΚΠΕ).

    Με 480 εγγεγραμμένα μέλη από την ίδρυσή του, στις 14 Ιανουαρίου 2012, 1.500 οπαδούς στο twitter και 1.000 συμμετέχοντες στο forum του με 3.900 δημοσιεύσεις, το ΚΠΕ κατέθεσε σήμερα τα «διαπιστευτήριά» του στον 'Αρειο Πάγο και έδωσε την πρώτη συνέντευξη Τύπου παρουσία και του διεθνούς συντονιστή του Κόμματος Πειρατών Γερμανίας Τόμας Γκάουλ (Thomas Gaul).

Μιλένα Αποστολάκη: "Δεν θα ψηφίσω τα μέτρα"


Μιλένα Αποστολάκη: "Δεν θα ψηφίσω τα μέτρα" : Την απόφασή της να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα ανακοίνωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη.
Δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση με δήλωσή της
Την απόφασή της να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα ανακοίνωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη.
Δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση με δήλωσή της που διένειμε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή η Μιλένα Αποστολάκη. Όπως αναφέρει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, "δεν πιστεύει ότι θα μας βγάλει από την ύφεση και η Ελλάδα δεν θα βγει από τη δίνη που έχει περιέλθει".

Καρατζαφέρης: Εάν ο πρωθυπουργός τους θέλει (υπουργούς ΛΑΟΣ), τους αφήνω



Σκληρή επίθεση κατά της Γερμανίας πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επέκρινε τη στάση του Βερολίνου και της ίδιας της κ. Μέρκελ απέναντι στην Ε.Ε. και τις χώρες του Νότου. 

Τελευταία ευκαιρία


Του Γιάννη Βαρουφάκη
απο protagon.gr
Άλλη μια φορά, τα «μέσα ενημέρωσης», τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, στενάζουν πάνω από το λάθος ερώτημα. Το ερώτημα δεν είναι αν θα συμφωνηθεί η νέα δανειακή σύμβαση Ελλάδας-τρόικας. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν (κι όχι εάν) δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί η αποτυχία της.

Κύπρος: Ο Ντ. Έρογλου κατηγορεί τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι "ροκανίζει" τον χρόνο



Μερικές μέρες πριν από τη συνάντηση τους στη Λευκωσία, στις 14 του μηνός, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ότι "ροκανίζει" τον χρόνο για να πετύχει «την υποστήριξη δύο αντιπολιτευομένων κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές του 2013».

Η αντροχωρίστρα… Άνγκελα Μέρκελ!


Η αντροχωρίστρα… Άνγκελα Μέρκελ!
Η Άνγκελα Μέρκελ από μικρή διεκδικούσε αυτό που ήθελε. Έβαζε στόχους και προσπαθούσε να τους υλοποιήσει με κάθε τρόπο.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος στα φοιτητικά της χρόνια υπήρξε η πέτρα του σκανδάλου και συγκεκριμένα το τρίτο πρόσωπο στον γάμο του καθηγητή της στο Πανεπιστήμιο, ο οποίος όχι μόνο ήταν παντρεμένος αλλά είχε και δυο παιδιά.

Ελληνίδα η κορυφαία αστροφυσικός



Στην Ελληνίδα αστροφυσικό Χρύσα Κουβελιώτου απονέμεται το «Βραβείο Αστροφυσικής Daniel Heineman 2012» ως αναγνώριση της εξαιρετικής εργασίας που έχει επιτελέσει στο συγκεκριμένο τομέα.
Στην επίσημη ανακοίνωση της, οι εκπρόσωποι της American Astronomical Society αναφέρουν τους λόγους απονομής του βραβείου Daniel Heineman στην Ελληνίδα αστροφυσικό:

Μπεγλίτης: «Αντικειμενικός στόχος τους να μας σπρώξουν έξω από την Ευρωζώνη»


Μπεγλίτης: «Αντικειμενικός στόχος τους να μας σπρώξουν έξω από την Ευρωζώνη»
Οι εταίροι μας εκβιάζουν την Ελλάδα με την έξοδο από την Ευρωζώνη, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον Flash96 το πρωί της Παρασκευής.
Ο Πάνος Μπεγλίτης έκανε λόγο για «εκβιαστική στρατηγική που ακολουθείται στην Ευρώπη για την Ελλάδα» και σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι είναι «ο αντικειμενικός στόχος τους, να μας σπρώξουν έξω από την Ευρωζώνη. Σ΄ αυτή την περίπτωση θα είναι εφιαλτικό το σενάριο».

Παραστατίδης:«Κάπου υπάρχουν και τα όριά μας»



Ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης του νέου μνημονίου άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παραστατίδης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ Παραστατίδης ανέφερε: «Ας με διαβεβαιώσει κάποιος ποιο είναι το λιγότερο κακό, το ναι ή το όχι» και πρόσθεσε: «Θα ακούσω αλλά έχει μέσα μου δρομολογηθεί συνειδησιακά».

«Όχι» από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα νέα μέτρα



Πάνω από είκοσι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων η κυρία Βάσω Παπανδρέου (πιστή στη δήλωσή της ότι τα μέτρα που ψήφισε την προηγούμενη φορά θα είναι τα τελευταία), ο κ. Χάρης Καστανίδης, πιθανόν και η κυρία Λούκα Κατσέλη, αναμένεται να μην ψηφίσουν στη Βουλή επί της αρχής το μίνι Μνημόνιο.

Στις 4 το απόγευμα σήμερα, στη συνεδρίαση της ΚΟ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν πρόκειται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, στελέχη της Ιπποκράτους ωστόσο αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, να διαγραφούν μετά την ψηφοφορία όσοι δεν ψηφίσουν τα μέτρα. 

Σύλληψη δεκατεσσάρων (14) ατόμων για παράνομα τυχερά παίγνια στις Σέρρες και κατάσχεση (24) ηλεκτρονικών υπολογιστών



Συνελήφθησαν χθες (09.02.2012) το απόγευμα, στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο ημεδαποί ηλικίας 53 και 27 ετών, υπεύθυνοι καταστήματος «Internet cafe», και δώδεκα (12) ημεδαποί, (7) άνδρες και (5) γυναίκες, πελάτες του καταστήματος, για παράνομο «τζόγο». 

Δείτε αποκαλυπτικό video των προθέσεων Σόιμπλε για την Ελλάδα



Κάμερα κατέγραψε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να ''σφυρίζει'' στον Πορτογάλο ομόλογο του σχόλια για τη χώρα μας στο περιθώριο του Eurogroup.


Πρόκειται για ένα video που κατέγραψε κάμερα στα παρασκήνια του Eurogroup και έκανε πάταγο από τη στιγμή που ανέβηκε στο YouTube.Το θέμα πήρε γρήγορα τεράστιες διαστάσεις και όταν σήμερα το πρωί δημοσιογράφοι ζήτησαν εξηγήσεις από τον Σόιμπλε, εκείνος ταμπουρώθηκε πίσω από σχόλια πως ''επρόκειτο για ιδιωτική συνομιλία''.

Συστάθηκε η Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων


Συστάθηκε η Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων : Υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια το Διάταγμα για τον Δημόσιο Φορέας Υδρογονανθράκων. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία

Υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια το Διάταγμα για τον Δημόσιο Φορέας Υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων αναλαμβάνει τη διαχείριση για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις χερσαίες, υπολίμνιες και υποθαλάσσιες περιοχές, στις οποίες η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα.

Αυτοπεποίθηση: Τώρα που μας λείπει



Διανύουμε την χειρότερη εποχή του χρόνου. Ναι, γκρινιάζουμε. Και γιατί να μην γκρινιάξουμε; Η οικονομική μας κατάσταση είναι χάλια. Ο καιρός είναι χάλια. Έχουμε παχύνει. Και εν όψει του Αγίου Βαλεντίνου είμαστε μόνοι και έρημοι. Το ότι δεν έχουμε λεφτά το είπαμε; Να το τονίσουμε. Εν ολίγοις η αυτοπεποίθησή μας έχει πέσει στο πάτωμα –με αυτή την ψυχολογία όμως δεν πάμε πουθενά.

Διαβάστε τη νέα ανακοίνωση της Περιφέρειας για τη κακοκαιρία στη Κεντρική Μακεδονία

 

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το πρωί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή από την επέλαση του χιονιά. Διανάστε πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία μέχρι αυτή την ώρα
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από χθες το βράδυ χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά κύριο λόγο οι δρόμοι στο εθνικό οδικό δίκτυο παραμένουν ανοιχτοί και η κυκλοφορία διεξάγεται

Κιλκίς: Αντίθετη η Ιερά Μητρόπολη για τη δημιουργία των Μεταλλείων


Κεντρική Μακεδονία Κιλκίς: Αντίθετη η Ιερά Μητρόπολη για τη δημιουργία των Μεταλλείων

Η Ιερά Μητρόπoλις Πολυανής και Κιλκισίου ως προς φλέγον θέμα των Μεταλλείων και μετά και από την ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, αλλά και τις προηγούμενες ενημερώσεις από τους ειδικούς καθηγητές του Πανεπιστημίου δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος,

Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα ένα κενό



«Η Ελλάδα ένα κενό», επιγράφεται σχόλιο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. Η εφημερίδα τονίζει ότι «η Ελλάδα έχει περιοριστεί σε ένα κενό κράτος. (…). Αυτό το κενό δε γεμίζει ούτε με τις φωνές των ανθρώπων, ούτε με τους τακτικισμούς των πολιτικών και τις πανικόβλητες προειδοποιήσεις των πιστωτών. Είναι απλά εκεί. Αυτή τη στιγμή θα βοηθούσε τουλάχιστον λίγη ειλικρίνεια. Η επισήμανση απευθύνεται κυρίως στους Έλληνες πολιτικούς. Ο βαθμός της ανευθυνότητάς τους έναντι του ίδιου τους του λαού αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαίων δεν μπορεί να εκφραστεί πλέον με λόγια». 

Προκαλεί ο Βούλγαρος ΥΠΟΙΚ: "Εγώ θα έλεγα όχι για χρήματα στην Ελλάδα"


Προκαλεί ο Βούλγαρος ΥΠΟΙΚ: "Εγώ θα έλεγα όχι για χρήματα στην Ελλάδα" : Προκλητικός όσον αφορά την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ.Ο ΥΠΟΙΚ της γειτονικής χώρας μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του και εμφανίστηκε

Προκλητικός όσον αφορά την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ.

Ο ΥΠΟΙΚ της γειτονικής χώρας μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του και εμφανίστηκε ανήσυχος για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε «έλλειψη προόδου στην πορεία της δημοσιονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα».

Διάγγελμα κάλπης από τον Σαμαρά


Ο Αντώνης σαμαρας αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την προχθεσινή σύσκεψη των αρχηγών
Ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε με το μήνυμά του να εκτονώσει την εσωκομματική ένταση και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη στροφή στην τακτική του. Συνεδριάζει το απόγευμα η κοινοβουλευτική ομάδα
Ως κίνηση ιδιαίτερα υψηλού ρίσκου χαρακτηρίζεται η επιλογή του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά να δηλώσει τη διαφωνία του ως προς το μείγμα οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται στη χώρα μας και πως στόχος του είναι να το αλλάξει, την ώρα που ξεκινούσε στις Βρυξέλλες -και μάλιστα μέσα σε βαρύ κλίμα- η συζήτηση στο Eurogroup για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.

Βολές κατά Σαμαρά από Βενιζέλο


Βολές κατά Σαμαρά από Βενιζέλο
Το χθεσινό «διάγγελμα» προεκλογικού ύφους του κ. Αντώνη Σαμαρά -την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η καθοριστικής σημασίας για την οικονομική επιβίωση της χώρας και της παραμονής της στο ευρώ συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες- προκάλεσε εν τω μεταξύ «καταιγίδα» αντιδράσεων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ προς την ηγεσία της ΝΔ
Το χθεσινό «διάγγελμα» προεκλογικού ύφους του κ. Αντώνη Σαμαρά -την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η καθοριστικής σημασίας για την οικονομική επιβίωση της χώρας και της παραμονής της στο ευρώ συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες- προκάλεσε εν τω μεταξύ «καταιγίδα» αντιδράσεων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ προς την ηγεσία της ΝΔ.

Ώρα Μηδέν για κυβέρνηση και κόμματα



Στις 3 μετά το μεσημέρι θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ενώ στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και στις 8 το βράδυ η ΚΟ της ΝΔ. Δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια θα γίνει στις 12:30 ο Γιώργος Καρατζαφέρης και αμέσως μετά θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. 

Κορυφαίοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρξει μαζική ανταρσία στους κόλπους του κόμματος, η οποία να προσλάβει χαρακτηριστικά σαφούς πολιτικής διαφοροποίησης. 

Άγρια κόντρα στο πρωινό του Ant1.Μιχελάκης: Δεν πουλάμε τη χώρα!



Χοντρός καβγάς ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής ανάμεσα στον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη και τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη, κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Ant1.

Μεταξύ των προσκεκλημένων του Γιώργου Παπαδάκη διεξαγόταν μια συζήτηση σχετικά πολιτισμένη, μέχρι την στιγμή που ο κ. Καζάκης παρατήρησε -σαν να απευθυνόταν στον κ. Μιχελάκη- ότι κάποιοι πουλάνε τη χώρα...

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.Εκθέτει τον Α. Σαμαρά για διγλωσσία το Μαξίμου


Το Μαξίμου έστειλε αυστηρό μήνυμα στον Αντ. Σαμαρά διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Π. Καψή μετά την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup και «κατά» πληροφορίες την εμπλοκή των διαπραγματεύσεων λόγω τη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, μετά το «διάγγελμα» του προέδρου της ΝΔ, τόνισε ότι η συμφωνία επετεύχθη ύστερα από τη σκληρή διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών με τη στήριξη των κομμάτων και σημείωσε με νόημα ότι χρειαζόμαστε πράξεις και όχι λόγια 
Αυστηρό μήνυμα με σαφείς αιχμές κατά του αρχηγού της ΝΔ Αντ. Σαμαρά απέστειλε χθες το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την έκβαση της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Eurogroup και κατά πληροφορίες την «εμπλοκή» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, λόγω της άρνησής του για ενυπόγραφες δεσμεύσεις.

Μεγαλύτερα βήματα και δεσμεύσεις ζητούν οι Βρυξέλλες.Χωρίς απόφαση για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Eurogroup



Η ευρωζώνη επιφυλάχθηκε να δώσει το πράσινο φως για τη νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, η οποία εξαρτάται από τρεις όρους, ένας από τους οποίους είναι η υιοθέτηση από το κοινοβούλιο του νέου πακέτου λιτότητας, το οποίο έγινε δεκτό επί της αρχής χθες, όπως δήλωσε τη νύχτα της Πέμπτης ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Συλλαλητήρια ώς την Κυριακή.Γενική 48ωρη απεργία στη χώρα, στους δρόμους για τρεις ημέρες οι εργαζόμενοι



Σε 48ωρη απεργία προχωρούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα μέτρα λιτότητας. Στη διάρκεια της απεργίας, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ απεργούν και οι τραπεζικοί υπάλληλοι. Σχεδόν αδύνατες θα είναι οι μετακινήσεις, καθώς ακινητοποιημένα θα μείνουν όλα τα μέσα μεταφοράς, πλην του ΗΣΑΠ που θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί ώς τις 5 το απόγευμα. Λόγω της απεργία δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Δεμένα για 48 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, κανονικά οι αεροπορικές πτήσεις. 

Σαν Σήμερα...


10 φεβρουαριου

Γεγονότα

1355: Ανήμερα της εορτής της Αγίας Σχολαστικής ξεσπούν επεισόδια στην Οξφόρδη μεταξύ φοιτητών και ντόπιων. Αιτία, η ποιότητα της μπύρας σε μία παμπ και τα προσβλητικά σχόλια κάποιων φοιτητών για τους ντόπιους. Οι ταραχές θα λήξουν την επόμενη μέρα με 63 νεκρούς φοιτητές και 30 πολίτες.
1634: Ο Γαλιλαίος (Γκαλιλέο Γκαλιλέι) απαρνείται μπροστά στους ιεροεξεταστές τη θεωρία του ως αιρετική και λαθεμένη και δέχεται ότι η Γη είναι επίπεδη και ακίνητη. Λέγεται ότι την ίδια στιγμή σιγομουρμούρισε: «Και όμως κινείται!»

Νέο Eurogroup την Τετάρτη - Αμφισβητούν οι δανειστές τη συμφωνία των αρχηγών


Νέο Eurogroup την Τετάρτη - Αμφισβητούν οι δανειστές τη συμφωνία των αρχηγών
 
  

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup. Η συμφωνία της Αθήνας χαρακτηρίστηκε ως θετική, αλλά η Ευρωζώνη πιέζει για ισχυρές δεσμεύσεις για την υλοποίηση της συμφωνίας, με ψήφο και από τη Βουλή, πριν την επικυρώσει.