Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Θανάσης Λάλας: Δανείστηκα και τα έχασα όλα

"Στην Ελλάδα ήμασταν πάντα πάμφτωχοι. Το ότι μπορούμε να τρώμε κρέας μια φορά το μήνα αντί δέκα
είναι η μια πλευρά της φτώχειας και θα την αντέξουμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι.Αυτό που δεν ξέρω πως θα αντέξουμε είναι η ψυχική, η πνευματική και αισθητική πείνα που μαστίζει εδώ και χρόνια τη χώρα". Αυτό δήλωσε ο Θανάσης Λάλας σε συνέντευξή του στο ένθετο People του Πρώτου Θέματος. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη σύλληψή του τον Μάιο του ’12 για χρέη προς το Δημόσιο και για το αν αυτό ήταν κακή συγκυρία, είπε:

Ετοιμάζει μεταγραφή- βόμβα ο Τσιτσιακόφ για τον ΠΑΟΚ;

Μία ακόμη περίπτωση εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστή που απασχολεί τον ΠΑΟΚ έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με όσα

αναφέρουν τα "ΣΠΟΡ", ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ έχει μυστικές επαφές με τον Ντάνκο Λάζοβιτς της Ζενίτ.
Ο 29χρονος αριστεροπόδαρος επιθετικός, το συμβόλαιο του οποίου με τη ρωσική ομάδα λήγει σε ένα χρόνο, χαίρει της εκτίμησης του Τσιστιακόφ γι' αυτό και κινήθηκε άμεσα για

Τα επιστημονικά επιτεύγματα του 2012


Οι συντάκτες της επιθεώρησης «Science» έδωσαν εφέτος την πρώτη θέση της δεκάδας στο μποζόνιο του Χιγκς 


Το εξώφυλλο της 21ης Δεκεμβρίου της επιθεώρησης «Science» το οποίο είναι αφιερωμένο στο μποζόνιο του Χιγκς, ως επίτευγμα της χρονιάς για το 2012 Credit:Maximilien Brice and Claudia Marcelloni/CERN, Science, AAAS 

Οι πόλεις του κόσμου έβαλαν τα γιορτινά τους


Οι πόλεις του κόσμου έβαλαν τα γιορτινά τους
Ένας κόσμος, διαφορετικοί πολιτισμοί, ίδιος σκοπός. Ο εορτασμός των Χριστουγέννων και το καλωσόρισμα του νέου έτους. Όλος ο κόσμος, «ντύθηκε» στα γιορτινά, εν αναμονή του καινούργιου χρόνου.

Οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν και όσοι συμμετείχαν σε αυτές, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, σε μία προσπάθεια να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να παρουσιάσουν ένα παραμυθένιο σκηνικό, λίγο πριν το καλωσόρισμα του νέου χρόνου.

Ταραχές και λεηλασιες στην Aργεντινή.Ο υπουργός Oικονομικών της Aργεντινής διαπραγματεύεται με το Διεθνές Nομισματικό Tαμείο στην Oυάσιγκτον


Aπλήρωτοι κρατικοί υπάλληλοι από τις χρεοκοπημένες επαρχίες της Aργεντινής καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα και απεργούν, εγείροντας φόβους για επιστροφή στις ταραχές όλης της χώρας που κόστισαν δύο κυβερνήσεις και 27 ζωές τον Δεκέμβριο. Tην ίδια στιγμή, τραπεζικοί καταθέτες αντιμετωπίζουν την προοπτική να δουν τις οικονομίες μιας ζωής να μετατρέπονται σε ομόλογα για δεύτερη φορά σε 12 χρόνια, πυροδοτώντας νέα λαϊκή οργή.

Ο τύπος του Σαββάτου 22/12/2012


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Κακοπληρωτές και χρεωμένοι πολλοί δήμοι".
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Τέλος εποχής"
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "... κράτησαν τον Χριστό "όμηρο" στο Βερολίνο!"
Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Ολες οι αλλαγές για ελεύθερους επαγγελματίες - αγρότες".

Που και πως θα περάσουν τα Χριστούγεννα οι πολιτικοί αρχηγοί


Που και πως θα περάσουν τα Χριστούγεννα οι πολιτικοί αρχηγοί
Οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα τρώγονται καλύτερα κάτω από το απαλό και παλλόμενο φως του χριστουγεννιάτικου δένδρου και με καλή συντροφιά, παρά κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας και με τις φωνές αγανακτισμένων πολιτών. Με αυτό το... σκεπτικό θα περάσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους οι πολιτικοί, φοβούμενοι ότι αν αποτολμήσουν δημόσιες εμφανίσεις, θα γίνουν στόχος εξοργισμένων και εξαθλιωμένων πολιτών. Σύμμαχός τους και ο καιρός, που δεν διευκολύνει πολλές μετακινήσεις και εμφανίσεις.

Παρέμβαση ΔΗΜΑΡ για τη θέρμανση στα σχολεία


Παρέμβαση ΔΗΜΑΡ για τη θέρμανση στα σχολεία
Την επιτακτική ανάγκη για μέριμνα της Πολιτείας προκειμένου να υπάρξει κάλυψη των αναγκών θέρμανσης στα σχολεία τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση όλων των σχολείων και των ιδρυμάτων της χώρας.

BBC: Ηχητικό ντοκουμέντο ομολογία Χρυσαυγίτη για τον ξυλοδαρμό Στρατούλη


BBC: Ηχητικό ντοκουμέντο ομολογία Χρυσαυγίτη  για τον ξυλοδαρμό Στρατούλη
Αν και η Χρυσή Αυγή αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στον ξυλοδαρμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Δημήτρη Στρατούλη, ηχητικό ντοκουμέντο του BBC αποτυπώνει την ομολογία μέλους της ότι «τρία μέλη του κόμματος» του επιτέθηκαν και μάλιστα «δεν κατάφεραν ούτε καν να του σπάσουν τα γυαλιά».

Έρευνα Marc: Τέλος εποχής για το πολιτικό σύστημα


Έρευνα Marc: Τέλος εποχής για το πολιτικό σύστημα
Η έρευνα κοινής γνώμης της Marc, που πραγματοποιήθηκε για το Έθνος της Κυριακής, φανερώνει την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και το τέλος εποχής για το πολιτικό σύστημα που γνωρίζουμε.
Περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους, ποσοστό 54,5% επιθυμούν τη δημιουργία νέων κομμάτων και το 81,4% εμφανίζεται απογοητευμένο από την πολιτική κατάσταση.

Θεσσαλονίκη: Το αφεντικό του τον άφησε χωρίς δώρο Χριστουγέννων κι αυτός κάλεσε την αστυνομία

Το αφεντικό του παρέλειψε να του χορηγήσει το προβλεπόμενο από το νόμο
δώρο Χριστουγέννων και αυτός κάλεσε την αστυνομία. Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγα λεπτά στην οδό Λαγκαδα, στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης καταστήματος με ανταλλακτικά αυτοκινήτου δεν είχε καταβάλλει στον υπάλληλό του δώρο Χριστουγέννων. Εκείνος κάλεσε την άμεση δράση και κατήγγειλε το αφεντικό του. Στο σημείο βρίσκεται