Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Όλοι οι υποψήφιοι… υποψήφιοι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης


Τέσσερις μήνες πριν την προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στους δήμους όλης της χώρας και τα επιτελεία των δημοτικών παρατάξεων δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους ενόψει του ερχόμενου Μαϊου. Ο Ιανουάριος αναμένεται να είναι ο μήνας των ανακοινώσεων για την κάθοδο και διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Νυν δήμαρχοι αλλά και πρώην, επικεφαλής αντιπολιτεύσεων αλλά και νέα πρόσωπα αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να προχωρήσουν στις

ΠΑΣΟΚ: ικανοποίηση για την έκπτωση 70 % στο ρεύμα

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ και του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την έκπτωση στο κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Κίνηση 75 του ΠΑΣΟΚ : Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και η ιστορική αποστολή της Δημοκρατικής Παράταξης

Να Ξεκαθαρίσουμε ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε
Η σημερινή κατάσταση δεν είναι η μοίρα του ΠΑΣΟΚ.                 Όσοι βολεύονται με ένα «μικρό» ΠΑΣΟΚ, αποκομμένο από την κοινωνία, μαγαζάκι για προσωπικά παιχνίδια, αγνοούν ότι η Δημοκρατική Παράταξη δεν ήταν ποτέ μικρή σε αυτόν τον τόπο. Διαμόρφωσε τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας, γιατί εξέφρασε τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και συνδέθηκε μαζί τους. Την κοινωνία που ασφυκτιούσε έξω από τα «συστήματα», τη νεολαία και τους μη προνομιούχους.

«Φόρουμ προσωπικοτήτων και κινήσεων», ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ- Με ποια πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ φλερτάρει

«Ανοιγμα» σε στελέχη τα οποία προέρχονται από την Κεντροαριστερά επιχειρεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το «Φόρουμ προσωπικοτήτων και Κινήσεων» που ιδρύει η Κουμουνδούρου με αφορμή την εξειδίκευση του κυβερνητικού του προγράμματος, στο οποίο αναμένεται να δώσουν το παρών πολλές προσωπικότητες αλλά και βουλευτές -νυν και πρώην- που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.
Το φόρουμ, θα έχει επτά θεματικές ενότητες για την εξειδίκευση του

Τι κινήσεις κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές

Γρίφος για δυνατούς λύτες αποτελεί η υποψηφιότητα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για την διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων. Πολλά είναι τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι με αποτέλεσμα να υπάρχει μία εσωτερική κομματική αντιπαράθεση μεταξύ του Αριστερού Ρεύματος που εκπροσωπεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και της ηγετικής ομάδας.

Δημοσκόπηση στον δήμο Θεσσαλονίκης: Ποιον θέλουν για δήμαρχο οι Θεσσαλονικείς;

Σημαντικά στοιχεία και μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της Metron Alalysis που διενεργήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Την έρευνα ζήτησε η παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και τα αποτελέσματά της δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Μακεδονία. Πέρα από το πολιτικό κομμάτι, το οποίο καταγράφει ισορροπία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύει τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή, στην έρευνα συμπεριλαμβάνονται ερωτήματα και για τις δημοτικές εκλογές.
Στην αξιολόγηση του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής τα αποτελέσματα είναι:

Το ΚΚΕ για τον Γ. Στουρνάρα

​Οι υποσχέσεις του Υπ. Οικονομικών, για χρονιά ανάκαμψης, επιστροφής στις αγορές και τέλους των μνημονίων, είναι κάλπικες για το λαό, διότι με ή χωρίς μνημόνιο η όποια ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας δεν θα τον ανακουφίσει ούτε θα αναστείλει την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων. 
Άλλωστε οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου στην οποία

Απόφαση-Βόμβα από το ΣτΕ βάζει φρένο στις μειώσεις των εφάπαξ

Στοπ σε νέες μειώσεις των εφάπαξ αναμένεται να βάλει η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία τα Ταμεία που στηρίζονται αποκλειστικά στις εισφορές των εργαζομένων δεν δικαιούνται να δίνουν μικρότερο εφάπαξ.
Φρένο σε νέες μειώσεις των εφάπαξ βάζει απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η απόφαση αφορά Ταμεία που δεν έχουν καμία επιχορήγηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή από άλλους

Βενιζέλος: Ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει σχέδιο Β!...

Την άποψη πως ο λαός γνωρίζει ότι ποτέ δεν υπήρξε ούτε υπάρχει σχέδιο Β για την έξοδο από την κρίση διατυπώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε άρθρο του στα
«ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»,ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι

Υπέρ ποιου παρεμβαίνει ο Κ. Σημίτης οταν λεει οτι το χρέος δεν ειναι βιώσιμο;

Ορατό χαρακτηρίζει τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος επισημαίνει πως μπορεί ακόμη και τώρα η χώρα να θυσιαστεί ως «Ιφιγένεια» για να σωθεί το κοινό νόμισμα.Σε άρθρο του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί κριτική στην στάση των Βρυξελλών, ωστόσο, τονίζει ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο «κόκκινο» τα χρέη των… Σουηδών !

Ενα κρίσιμο όριο πλησιάζει το χρέος των νοικοκυριών στη Σουηδία, πέραν του οποίου υπάρχει κίνδυνος να περιοριστεί η αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε οικονομικής πολιτικής εφαρμόσει η Στοκχόλμη, εκτίμησε χτες ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της χώρας Στέφαν Ιγκβές.

Βολές Γεωργιάδη κατά Καμμένου, το σπίτι στην Ικαρία και η αγωγή

Σε δημοσιεύματα, τα οποία, όπως διευκρίνισε δεν υιοθετεί, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος έκτισε σπίτι στην Ικαρία με επιδότηση τουριστικού καταλύματος όπως φέρεται να έχει κάνει και ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Λιάπης αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Αθανάσιος Τσαυτάρης : Yπερκάλυψη των στόχων του κανόνα ν+2 για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007- 2013


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών ανακοινώνει ότι με συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών και εργαζομένων, μέχρι και την τελευταία ημέρα του 2013, επιτεύχθηκαν οι στόχοι απορρόφησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013, αξιοποιώντας πλήρως τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους προς όφελος των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων της χώρας μας.

Νέο σκάνδαλο: Ο Λιάπης ανακαίνισε τη βίλα του στην Ευρυτανία με κοινοτικά κονδύλια

Πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος από το σκάνδαλο με το τζιπ του στο οποίο είχε βάλει πλαστές πινακίδες καθώς είχε καταθέσει τις κανονικές για να μην πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν, έρχεται στο φως ένα νέο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη.
Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Λιάπης χρησιμοποίησε κοινοτικές χρημοτοδοτήσεις για την ανακαίνιση του σπιτιού

ΠΑΣΟΚ ; ''ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΣΤΑ ΖΑΠΠΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ''...

...ANEBAZEI ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...
Σε υψηλούς τόνους συντηρεί το ΠΑΣΟΚ την αντιπαράθεση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την επιβολή του εισιτηρίου 25 ευρώ στα δημόσια...
νοσοκομεία, τονίζοντας ότι θα επιμείνει στην απόσυρση του μέτρου αναλαμβάνοντας όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες.
Αντικρούοντας τη θέση του κ. Γεωργιάδη ότι το Κίνημα αντιτίθεται σε μία διάταξη που όμως έχει ψηφίσει στο παρελθόν, υπενθυμίζει ότι ο νόμος με τον οποίο καθιερώθηκε η σχετική επιβάρυνση

Κώστας Γ.Μαμέλης : Βρήκα το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Ναι το βρήκα. Πεθαμένο ,κάπου στη Ξηροκρήνη.


Τη λέγανε Σάρα. Την πήρε στα 13 της να τη «ταξιδέψει» η ντροπή μας. Δίπλα στο μαγκάλι της φτώχιας, απιθώνοντας στο προσωπάκι της μια γλυκιά παιδικότητα, διαχρονικό κάρφος στους οφθαλμούς μας. 
Την 3.1.2007,στην εποχή της εθνικής αθωότητας, ο Αγγελιοφόρος δημοσίευσε κείμενό μου με τον τίτλο ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ;
Το ξαναγράφω για να σας χαλάσω τις γιορτές, να σας φάνε οι