Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αντρικές και γυναικείες φαντασιώσεις... Σε τι διαφέρουν;



Τι ερωτικά “παιχνίδια” παίζει το αντρικό μυαλό και τι το γυναικείο; Τελικά οι γυναίκες αποδεικνύονται πιο συναισθηματικές και στις φαντασιώσεις τους; Ποιος από τους δύο έχεις περισσότερες;
Η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου μας βοηθάει να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά σε κάτι τόσο προσωπικό, για να καταλάβουμε ίσως και τον διαφορετικό τρόπο “λειτουργίας” των δύο φύλων.

Βρέθηκε ο τάφος της γυναίκας και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδου;



Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών.

Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας τηνιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

Οι πλούσιοι άνεργοι του ΟΑΕΔ...



Την ώρα που εξαιτίας των νέων επώδυνων μέτρων κινδυνεύουν με αφανισμό επιδόματα του ΟΑΕΔ που αφορούν σε εποχικούς εργαζόμενους, υπάρχουν δικαιούχοι επιδομάτων με τραπεζικές καταθέσεις αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που απολαμβάνουν διάφορες παροχές από τον Οργανισμό.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 20 Σεπτεμβρίου



 1519.... Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος σαλπάρει από την Ισπανία με 5 πλοία και 270 άνδρες, προκειμένου να κάνει τον περίπλου της Γης.

1821.... Καταστρέφεται το Γαλαξείδι από τους Τούρκους.

ΒΙΝΤΕΟ: οι πόλεμοι των τελευταίων...1000 ετών σε πέντε λεπτά!


ΒΙΝΤΕΟ: οι πόλεμοι των τελευταίων...1000 ετών σε πέντε λεπτά!

Ένα απίστευτο βίντεο στο οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε τους πολέμους των τελευταίων 1000 ετών μέσα σε πέντε λεπτά.

Δείτε που έγιναν οι πόλεμοι με τη χρονολογική σειρά που έγιναν και με μουσική υπόκρουση Βάγκνερ!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Οι λευκοί στηρίζουν Ρόμνεϊ στις εκλογές



Οι λευκοί της λαϊκής τάξης στις ΗΠΑ θα προτιμήσουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, είναι πιο διχασμένοι απ' ό,τι πιστεύεται σε κοινωνικά θέματα και δεν αισθάνονται πιο κοντά στο υπερσυντηρητικό Κίνημα του Τσαγιού απ' ότι οι άνθρωποι με πανεπιστημιακό πτυχίο, όπως αποκαλύπτει μια έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Στη Λιθουανία φορολογούν τη βροχή!!



Όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να φορολογούνται οι πολίτες ανάλογα με το εάν πέσει πρώτα η βροχή στο σπίτι τους, και μετά στου γείτονα!! Έτσι, στην πόλη Κλάιπεντα της Λιθουανίας ακόμα και τα σύννεφα αντιμετωπίζονται αρνητικά, αφού η βροχή μπορεί να κοστίσει στους πολίτες χρήματα.

Πέτσινα μπουφάν… εργαστηρίου Θα είναι φτιαγμένα από τεχνητό δέρμα


Πέτσινα μπουφάν… εργαστηρίου
Αμερικανική εταιρεία που ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνητού κρέατος ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει στα εργαστήρια και τεχνητό δέρμα από το οποίο θα μπορούν να κατασκευαστούν ενδύματα. Σύμφωνα με τα στελέχη της Modern Meadow τα δερμάτινα ρούχα… εργαστηρίου θα βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων μέσα στην προσεχή πενταετία.

Σεξ μία φορά την εβδομάδα και με πολλά προκαταρκτικά κάνουν οι Έλληνες



Οι Έλληνες -κατά δήλωση των ιδίων τουλάχιστον- κάνουν σεξ  τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σε ποσοστό 80%, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Durex σχετικά με την σεξουαλική ευεξία των λαών, τρεις στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Το Twitter αναβαθμίζεται... και ανταγωνίζεται το Facebook!


Το Twitter αναβαθμίζεται... και ανταγωνίζεται το Facebook!
Το Twitter ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα, αναβαθμίζεται και κάνει αλλαγές στο design του, ώστε να γίνει ποιο ανταγωνιστικό απέναντι στο Facebook.

Οι αλλαγές στο σχεδιασμό του γίνονται με σκοπό να αποκτήσει έναν πιο εμπλουτισμένο χαρακτήρα δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή αυτή τη φορά στις εικόνες.

Λίγο γιαούρτι την ημέρα, την πίεση κάνει πέρα.Διατηρεί την υγεία των αιμοφόρων αγγείων και μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης κατά 31%


Λίγο γιαούρτι την ημέρα, την πίεση κάνει πέρα

Την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων φαίνεται ότι φροντίζει το ασβέστιο που κρύβεται στο ταπεινό γιαουρτάκι, βοηθώντας έτσι στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με νέα μελέτη. 

Αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες συνολικά 2.000 εθελοντών. Είδαν λοιπόν ότι όσοι από αυτούς έτρωγαν λίγο γιαούρτι επί καθημερινής βάσης είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση.

Κερί μέλισσας χρησιμοποιήθηκε στο αρχαιότερο γνωστό σφράγισμα


Η ρωγμή που σημειώνεται με το διάστικτο παραλληλόγραμμο έχει σφραγιστεί με κερί, έδειξαν οι φασματικές αναλύσεις

Η μελέτη μιας ανθρώπινης γνάθου ηλικίας 6,5 χιλιάδων ετών αποκάλυψε το αρχαιότερο μέχρι στιγμής σφράγισμα δοντιού. Όπως διαπιστώθηκε, ο αρχαίος... οδοντίατρος τοποθέτησε στο σπασμένο δόντι του ασθενή κερί μέλισσας.

Η γνάθος είχε εντοπιστεί στις αρχές του 20ού αιώνα έξω από το χωριό Λόντσε της Σλοβενίας που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ιταλία. Επρόκειτο για ένα από τα αρχαιότερα ευρήματα ανθρώπου στην περιοχή και για αυτόν τον λόγο η γνάθος εκτέθηκε σε μουσείο της γειτονικής Τεργέστης.

Η ανθρώπινη μνήμη «λειτουργεί σαν χαλασμένο τηλέφωνο»


Όπως στο παιχνίδι του «χαλασμένου τηλέφωνου», το περιεχόμενο των αναμνήσεων φαίνεται να αλλάζει κάθε φορά που τις ανακαλούμε

Όπως μια φράση που καταλήγει αγνώριστη περνώντας από παίκτη σε παίκτη στο παιχνίδι του «χαλασμένου τηλέφωνου», ο εγκέφαλός μας έχει την τάση να αλλάζει τις αναμνήσεις μας κάθε φορά που τις ανακαλούμε στη μνήμη, αποκαλύπτει ένα έξυπνο πείραμα σε μικρό αριθμό εθελοντών.

Τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύεται στο Journal of Neuroscience υποδεικνύουν ότι οι αναμνήσεις αλλάζουν κάθε φορά που τις επαναφέρουμε στη σκέψη μας. Με άλλα λόγια, κάθε φορά που ανακαλούμε μια ανάμνηση, αυτό που θυμόμαστε δεν είναι το ίδιο το αρχικό συμβάν, αλλά αυτό που θυμηθήκαμε την προηγούμενη φορά.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων



Δριμεία επίθεση στη στάση των πολιτικών αρχηγών που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό όσον αφορά το πακέτο μέτρων εξαπολύουν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ. 

«Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών αποτελούν την κορύφωση της επιχείρησης εξαπάτησης του ελληνικού λαού», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου.

H διαπίστωση της Eurostat, η απάντηση στο «τεμπέληδες Έλληνες»



Τη διαπίστωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας πως «οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός στην Ευρώπη» -διαπίστωση με την οποία δίνεται ηχηρή απάντηση στις προκλητικές αιτιάσεις κατά του ελληνικού λαού, όπως το «οι τεμπέληδες Έλληνες»- επισημαίνει ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία Θεμιστοκλής Δημίδης, σε άρθρο του στο σημερινό τεύχος του μεγαλύτερης κυκλοφορίας, αυστριακού, εβδομαδιαίου περιοδικού, «Νιούς».

ΣΥΡΙΖΑ: Επιζήμια για το Δημόσιο η πώληση του ΟΠΑΠ


Η πώληση της ΟΠΑΠ Α.Ε. θα ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο σε μια στιγμή που δεν αντέχει καμία επιπλέον ζημία, υποστηρίζει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιός και επικαλούμενος σχετική δήλωση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μετατρέπει, βίαια και χωρίς φραγμό, τη χώρα σε Ελ Ντοράντο για το κεφάλαιο.

ΚΚΕ: Συναποφασισμένα τα μέτρα


ΚΚΕ: Συναποφασισμένα τα μέτρα

«Οι αντιδικίες των κυβερνητικών συνεταίρων δεν έχουν σχέση ούτε με την αγριότητα ούτε με τον στόχο των μέτρων» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κ.Ε. του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτά είναι συναποφασισμένα και σε κεντρικό επίπεδο με την Ε.Ε.».

Όπως επισημαίνει, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι «ποιος θα έχει το μικρότερο κόστος και πώς θα ελέγξουν τις λαϊκές αντιδράσεις, ώστε να μη γίνουν πραγματικά επικίνδυνες για την πολιτική τους».

Βενιζέλος: Ζητάμε παράταση και όχι οριζόντια μέτρα.Video με δηλώσεις Κουβέλη,Βενιζέλου και Στουρνάρα.


Βενιζέλος: Ζητάμε παράταση και όχι οριζόντια μέτρα
Άκαρπη ήταν για ακόμη μία φορά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα σκληρά μέτρα η οποία ολοκληρώθηκε ένα 15’ πριν τις 16.00.
Εξερχόμενος ο κ. Κουβέλης από το Μέγαρο Μαξίμου αποκάλυψε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την επόμενη βδομάδα, ενώ δήλωσε πως η τρόικα πρέπει να πάψει να επιτίθεται στην ελληνική κοινωνία.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονατι ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει συμφωνία σε μεγάλο μέρος των μέτρων.
Βενιζέλος: Πρέπει να εξαντληθεί η 4ετία – Ζητάμε παράταση και όχι οριζόντια μέτρα

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, είπε ο Κουβέλης εξαπολύοντας επίθεση στην τρόικα


Ο Φώτης Κουβέλης κατά την αναχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου

Όσοι βιάστηκαν να πουν ότι τα μέτρα έκλεισαν έκαναν λάθος, γιατί τίποτα δεν έχει κλείσει οριστικά, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά το πέρας της μαραθώνιας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, η τρόικα να σταματήσει να επιτίθεται στην ελληνική κοινωνία και να καταλάβει ότι υπάρχουν αντοχές και όρια» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Οι τέσσερις άξονες του Βενιζέλου


"Δεν σχολιάζω τα ισοδύναμα" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανέλυσε τους τέσσερις άξονες των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρώτος άξονας είναι οτι πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης αφού η καθυστέρηση βλάπτει. Επισήμανε οτι η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνει σε βάρος της κοινωνίας η οποία έχει κάνει θυσίες όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η δίκη για την υπεξαίρεση στα ταμεία του Δήμου


Με την κατάθεση της εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών, άρχισε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η πολύκροτη δίκη, για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης...

Κατηγορούμενοι είναι ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, πρώην αντιδήμαρχοι και υψηλόβαθμοι δημοτικοί υπάλληλοι.

Κρίση και στα κομμωτήρια



Φθίνουσα πορεία παρουσίασαν οι συνολικές πωλήσεις των κομμωτηρίων, την τριετία 2009- 2011, με μέσο ετήσιο ρυθμό μείωσης της τάξης του 16%, σύμφωνα με κλαδική μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Icap Group ΑΕ.

Έρευνα σοκ για το μεταλλαγμένο καλαμπόκι



Σύμφωνα με έρευνα που διήρκεσε μεγάλο χρονικό διάστημα στο γαλλικό πανεπιστήμιο της Καν, το γενετικά τροποιημένο καλαμπόκι κρίθηκε καρκινογόνο, προκαλώντας μέχρι και πρόωρο θάνατο σε πειραματόζωα.

Η έρευνα διεξήχθη για δύο χρόνια στο πανεπιστήμιο της Καν σε διακόσιους αρουραίους με πλήρη μυστικότητα ώστε να μην υπάρξουν παρεμβάσεις από τους λομπίστες της Μονσάντο, αμερικάνικης εταιρείας που εδώ και χρόνια εμπορεύεται διεθνώς γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.

Μάζεψαν 600 δισ. για την Ελλάδα, αλλά θα τα δώσουν μόνον αν αλλάξει το Σύνταγμα


Οργάνωση ομογενών υποστηρίζουν ότι έχουν τη λύση για το χρέος της χώρας αρκεί να αλλάξει το Σύνταγμα και να γίνουν εκλογές
Η οργάνωση End Νational Debt που έχουν ιδρύσει ομογενείς -κυρίως από την Αμερική- υποστηρίζει ότι βρίσκονται ήδη κατατεθειμένα σε τράπεζες του Καναδά αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.
Όπως τόνισε όμως ο πρόεδρος της οργάνωσης Μανώλης Λαμπράκης που μίλησε στο tv creta τα χρήματα αυτά θα δοθούν με δύο όρους:

Οι 12 φωτογραφίες - «φιναλίστ» για το βραβείο του National Geographic



Η μία είναι πιο εντυπωσιακή από την άλλη και η επιλογή της καλύτερης φωτογραφίας για το 2012 θα είναι σίγουρα δύσκολη υπόθεση! 

Το περιοδικό National Geographic μας δίνει μια μικρή γεύση από τις ωραιότερες φωτογραφίες της φετινής χρονιάς για τις κατηγορίες: φύση, άνθρωποι, περιοχές.

Απλά απολαύστε τις.
..

Βρήκαν αρχαίο πάπυρο που αναφέρεται στη «γυναίκα του Ιησού».Αντιδράσεις στον χριστιανικό κόσμο



Ένας μέχρι σήμερα άγνωστος πάπυρος, γραμμένος στα αρχαία κοπτικά, που περιλαμβάνει τη φράση «ο Ιησούς τούς είπε, η γυναίκα μου...», παρουσιάστηκε χθες στη Ρώμη και ανήκει σε ιδιώτη που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. 

Ο πάπυρος, που χρονολογείται τον 4ο αιώνα, έχει μέγεθος όχι μεγαλύτερο από αυτό μιας πιστωτικής κάρτας, και παρουσιάστηκε από την καθηγήτρια του Χάρβαρντ, ιστορικό με ειδίκευση στην πρωτοχριστιανική περίοδο, Κάρεν Κινγκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μαθήματα σάτιρας από το Charlie Hebdo


Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Financial Times Deutschland εξέφρασε σήμερα στην πρώτη σελίδα της την υποστήριξή της προς τη γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, η οποία δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ, όμως ο υπόλοιπος γερμανικός Τύπος παραμένει διχασμένος στο θέμα.

«Το υπουργείο Βλασφημίας σας προειδοποιεί: αυτή η εφημερίδα περιέχει κείμενα επικριτικά για το ισλάμ», διαβάζει κανείς με μεγάλα γράμματα στη μέση της πρώτης σελίδας της FDT.

ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών κατά... ενστόλων


Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, τα ΜΑΤ ήρθαν αντιμέτωπα με συναδέλφους τους στα σώματα ασφαλείας.

Λίγο μετά τις 12.15, ένστολοι από την αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές, αλλά δεν κατάφεραν να προχωρήσουν στην Ηρώδη Αττικού, καθώς υπήρχαν παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ.

Προκαλούν με έρευνες στο Αιγαίο


Υποθαλάσσιες έρευνες και εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προτίθεται να πραγματοποιήσει  η Τουρκία.
Σύμφωνα με τη NAVTEX 570 που εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος R/V BILIM-2 θα πραγματοποιήσει «ωκεανογραφικές έρευνες» ανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου και νοτίως του Καστελόριζου. 

Στουρνάρας:Υπάρχει λίστα πολιτικών που ελέγχονται και είναι 32!



Ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών επιβεβαίωσε με έγγραφό του στη Βουλή ότι τριάντα δύο (32) υποθέσεις πολιτικών προσώπων ελέγχονται αυτό το διάστημα από το ΣΔΟΕ.

Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη, ο υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι ο αριθμός των προσώπων που ελέγχονται δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου. 

Αυξήθηκε κατακόρυφα η ανασφάλιστη εργασία


Αυξήθηκε κατακόρυφα η ανασφάλιστη εργασία Από το 11,3% πέρσι έφτασε στο 35,4%
Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Βρούτση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικό Δένδια με θέμα την ανασφάλιστη εργασία. Ο κ.  Βρούτσης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «Η ανασφάλιστη εργασία είναι οικονομικό έγκλημα».
Στο ραντεβού των δυο Υπουργών συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συμμέτοχη της Οικονομικής Αστυνομίας στα κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας στους ελέγχους για την πάταξη της παράνομης εργασίας.

Της «Χρυσής Αυγής»...έγινε στη Βουλή


Ένταση στη Βουλή με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να χτυπούν τα έδρανα του κοινοβουλίου όταν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης , τους κατηγόρησε από βήματος ότι χρησιμοποιούν τη σημαία σαν σκουπόξυλο και σφουγγαρίστρα. Ο κ. Κυριαζίδης κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής φωτογραφίες από τα πρόσφατα επεισόδια στη Ραφήνα και εξέφρασε τη λύπη του γιατί , όπως είπε -το πολιτικό σύστημα έμεινε απαθές μπροστά σε αυτές τις επιθέσεις.

Ανδρουλάκης: Δεν θα ψηφίσει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης


Ανδρουλάκης: Δεν θα ψηφίσει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. «Υπάρχει κι ένα όριο κι εγώ εδώ σταματώ», δήλωσε.

«Κάποτε», πρόσθεσε, «βλέπαμε κόσμο να συνταξιοδοτείται στα 45 και στα 50. Τώρα, πώς θα πούμε στον κόσμο ότι πρέπει από τα 65 να πάει στα 67;».

Στην προπόνηση του Αρη ο Χαριστέας

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους παίκτες του Αρη στην προπόνηση της Τετάρτης (19/9), μιας και σ' αυτή κατόπιν αιτήματος του έδωσε το «παρών» ο Αγγελος Χαριστέας. Στις εγκαταστάσεις του Αρη στο Νέο Ρύσιο βρέθηκε, λοιπόν, την Τετάρτη (19/9) ο πρώην επιθετικός των «κίτρινων», Αγγελος

Ο ΛΕΠΑ "έκαψε" το κοντέρ



O Λευτέρης Πανταζής μίλησε στο περιοδικό ΕΓΩ! WEEKLY και σε ερώτηση του δημοσιογράφου με πόσες γυναίκες έχει κοιμηθεί, ο δημοφιλής τραγουδιστής απάντησε: «Να σου πω την αλήθεια, πήρα το κομπιουτεράκι και μάλλον σας κοροίδεψα. Δεν έβγαιναν οι αριθμοί. Ήταν περισσότερες και νιώθω πολύ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ 3.207 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ 51,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Πρόσθετα κονδύλια ύψους 51,2 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση 3.207 επιχειρήσεων, θα διατεθούν με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη μέσω του προγράμματος στήριξης της επιχειρηματικότητας που
χρηματοδοτείται από το Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Ετσι, ο συνολικός προϋ­πολογισμός του προγράμματος θα φθάσει τα 123,2 εκατ. ευρώ από 72 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός, όταν προκηρύχθηκε το

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟ 200 ΕΩΣ 900 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ


Επιστροφή φόρου από 200 έως και 900 ευρώ και σε διάστημα επτά ημερών (από την ημέρα κατάθεσης της σχετική αίτησης) θα λαμβάνουν υπό προϋποθέσεις οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης. Ταυτόχρονα, θα
χορηγείται και ειδικό επίδομα για όσους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχεια ή είναι άνεργοι. Δικαιούχοι της επιστροφής φόρου θα είναι όσοι πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και γεωγραφικά κριτήρια τα οποία αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών. Συνολικά, το

Σε δύο ημέρες έκανε 13 διαρρήξεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Σε δύο ημέρες έκανε 13 διαρρήξεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
"Αριστούχος" στις διαρρήξεις αποδείχθηκε ένας 35χρονος Έλληνας, στα ίχνη του οποίου έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πλατείας Δημοκρατίας. Σε δύο ημέρες κατάφερε να διαρρήξει 13 γραφεία και διαμερίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης…

Τα ταμεία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου αποκλείουν εργαζόμενοι


Τα ταμεία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου αποκλείουν εργαζόμενοι
Σε εξέλιξη από τις 07.30 το πρωί είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται στους αύλειους χώρους των νοσοκομείων, ενώ στο Παπαγεωργίου αποφάσισαν να αποκλείσουν τα ταμεία…
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

Δύο συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο σε Γιαννιτσά και Κατερίνη


Δύο συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο σε Γιαννιτσά και Κατερίνη
Να πληρώσει τον ΦΠΑ του 2011 "ξέχασε" ένας 48χρονος ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης με αντικείμενο την εμπορία κρέατος ο οποίος συνελήφθη χτες στα Γιαννιτσά. Το...
ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 114.164,71 ευρώ.

Άντρας σε απόγνωση πήρε "αγκαλιά" τον διευθυντή της ΔΕΗ για να πέσουν μαζί στο κενό!


Άντρας σε απόγνωση πήρε "αγκαλιά" τον διευθυντή της ΔΕΗ για να πέσουν μαζί στο κενό!
Εφιαλτικές στιγμές πέρασαν στελέχη, υπάλληλοι και συναλλασσόμενοι που βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα, στην Ακτή Δυμαίων, όταν έκπληκτοι είδαν έναν άντρα σε έξαλλη κατάσταση να επιχειρεί να πηδήξει στο κενό… 
παίρνοντας μαζί του και τον Διευθυντή πωλήσεων της επιχείρησης.

Καμπανάκι κινδύνου για τις υποδομές της Θεσσαλονίκης


Καμπανάκι κινδύνου για τις υποδομές της Θεσσαλονίκης
Έκκληση προς τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, και τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκη, για την ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης των...
αδρανών μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, έστειλε μέσω επιστολής, ο πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τ. Κονακλίδης. Ο τεχνικός κόσμος της περιοχής εκπέμπει SOS, καθώς οι υποδομές έχουν κολλήσει και τα προβλήματα, που ήδη χρονίζουν, αντί να αντιμετωπίζονται διογκώνονται.

Στη Βουλή θέλει ο Δ. Παπαδημούλης λίστα του ΣΔΟΕ με πολιτικά πρόσωπα


Σύγκληση της επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, προκειμένου να έλθει στην κατοχή της και να εξεταστεί λίστα του ΣΔΟΕ, που σύμφωνα με δημοσιεύματα, περιλαμβάνει και πολιτικά πρόσωπα.
Σχετική επιστολή έστειλε σήμερα στον πρόεδρο της επιτροπής Αθανάσιο Νάκο:

Ο τύπος της Πέμπτης


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κρίσιμη συνάντηση των τριών για τα 11,5 δισ. ευρώ
Η εφημερίδα γράφει ότι « στην κορύφωσή τους φτάνουν οι διεργασίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εν όψει των τελικών αποφάσεων για το πακέτο των 11,5 δισ., από τα οποία μέχρι χθες είχαν εξευρεθεί τα 9,5. Με το χρόνο να πιέζει πλέον ασφυκτικά, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, στη νέα τους συνάντηση σήμερα το μεσημέρι, καλούνται να συμφωνήσουν στην οριστική λίστα με τα «δύσκολα αλλά αναγκαία» μέτρα για την επόμενη διετία ».

Τι θα διδάξει ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ινστιτούτο Πολιτικής του Χάρβαρντ


Τι θα διδάξει ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ινστιτούτο Πολιτικής του Χάρβαρντ Έξι εβδομάδες ο κύκλος των μαθημάτων του βουλευτή Αχαίας
Ως γνωστόν ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαίας Γιώργος Παπανδρέου θα διδάξει στο Ινστιτούτο Πολιτικής του Χάρβαρντ.Από το πρόγραμμα πάντως προκύπτει ότι θα μείνει 
στη Βοστώνη έξι εβδομάδες.
Ας δούμε λοιπόν το περιεχόμενου του σεμιναρίου όπως ακριβώς  περιγράφεται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου. 

Δωρεάν και πάλι από σήμερα οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ!



Αναστέλλουν προσωρινά τις επισχέσεις εργασίας που είχαν ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες τα μέλη της Ένωσης Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ενώ στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας που θα εισηγηθεί σήμερα την παύση των κινητοποιήσεων στα μέλη του. 
Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, θα μπορούν να πραγματοποιούν και πάλι δωρεάν επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς χωρίς να καταβάλλουν κανένα αντίτιμο.

Βενιζέλος καλεί Σαμαρά να βρει άμεσα ισοδύναμα μέτρα 2 δισ.



ΜΙΑ μέρα πριν από τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κατέστησε σαφείς τις «κόκκινες γραμμές» που θέτει το κόμμα του, προειδοποιώντας ότι δεν περνούν οριζόντια μέτρα.

ΔΗΜΑΡ:«Να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων»


Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Αν. Παπαδόπουλος
Να επιδείξουν τη σοβαρότητα που αρμόζει στις δύσκολες περιστάσεις που περνά η χώρα, ζητά η ΔΗΜΑΡ από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση, παίρνοντας αποστάσεις τόσο από την αντιπαράθεση που ξέσπασε χτες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την ανεύρεση ισοδύναμων μέτρων όσο και με το υπουργείο Οικονομικών για τη διαμόρφωση του τελικού πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ «Η Αριστερά δεν είναι... άκρο»


«Η Αριστερά δεν είναι... άκρο»
Ο πρόεδρος του κόμματος άσκησε σκληρή κριτική σε όσους επιχειρούν να εξισώσουν τους αγώνες της Αριστεράς με την ακροδεξιά. Παράλληλα χαρακτήρισε «εκτροπή» και «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» την ψήφιση του πακέτου μέτρων με ένα άρθρο
Το προεκλογικό σύνθημα «εμείς ή αυτοί» επανέφερε σε νέα εκδοχή ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς έθεσε από τη μία πλευρά τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ανέδειξε ως δίλημμα από τη μία το «μνημονιακό μπλοκ» και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άσκησε σκληρή κριτική σε όσους -όπως είπε- επιχειρούν να εξισώσουν τους αγώνες της Αριστεράς με την ακροδεξιά.

ΧΡ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ:Στα 49 δισ. οι θυσίες των Ελλήνων μέχρι τώρα


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας
Στα 49 δισ. ευρώ προσδιορίζονται οι μέχρι τώρα θυσίες του ελληνικού λαού για την περίοδο 2010-2012, χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται τα επικείμενα μέτρα των 11,8 δισ. ευρώ που αναμένεται να «κλειδώσουν» εντός των επόμενων ημερών (προσθετικά οι θυσίες ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ), όπως είπε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.