Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Και ξαφνικά συνάντηση Τσίπρα-Κουβέλη

Με τον Φώτη Κουβέλη θα συναντηθεί ο Πρωθυπουργός.
Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον τέως πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτική συγκυρία και εν μέσω μεγάλων κοινωνικών αντιδράσεων, με την

ΟΤΟΕ : ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016Α Π Ε Ρ Γ Ι ΑΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Η ΟΤΟΕ συμμετέχει στις 4 Φεβρουαρίου στη μεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, μαζί με όλες τις τάξεις της ελληνικής κοινωνίας, βάζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις του κλάδου για το Ασφαλιστικό.

Πρώτος Αν.ΓΓ του «μαθητικού» ΟΗΕ ο γιος του Καρχιμάκη

Την αποθέωση γνώρισε ο πρώτος Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Μαθητικού Συνεδρίου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στην Χάγη, που τυγχάνει Έλληνας και δεν είναι άλλος από τον μικρό γιο του Μιχάλη Καρχιμάκη, Γιώργο
Ο νεαρός Καρχιμάκης επελέγη πρώτος σε αυτή την θέση παγκοσμίως σε έναν νέο θεσμό, που θα μπορούσε κανείς να

Δημοσιοποιήθηκαν οι υπογραφές των ατόμων που στηρίζουν την πρωτοβουλία Γεννηματά για την Κεντροαριστερά

Όπως είχαν αναφέρει , λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα, δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα ονόματα των προσωπικοτήτων που προέρχονται από τον χώρο της αγροτιάς, του Πανεπιστημίου, αλλά και το κίνημα της γραβάτας και στηρίζουν την πρωτοβουλία της Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά, για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. 
Αναλυτικά το κείμενο παρέμβασης των 215

Νέο αδιέξοδο στη ψηφοφορία για το ΕΣΡ

Στο κενό έπεσε προσπάθεια της κυβέρνησης και αυτή τη φορά να προχωρήσει σε σύνθεση του ΕΣΡ καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέμειναν στις θέσεις τους ότι οι αρμοδιότητες για τον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών και η διαδικασία αδειοδότησης πρέπει να παραμείνει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Καραμανλής- Σαμαράς: δυο ξένοι μέσα στο ίδιο κόμμα

karamanlis--samaras-duo-ksenoi-mesa-sto-idio-kommaΣτη σκιά των δυο πρώην Πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά κινείται ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης που επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ των διαφορετικών φατριών και βαρονιών του κόμματος. 

Ξήλωσαν τον Ρακιντζή από επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης:ποια τον αντικαθιστά

Τη νομικό Μάρη Ζεντέλη – Παπασπύρου προτείνει ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής ως αντικαταστάτη του Γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.

Χάρις Αλεξίου: Θυμώνω με την αλαζονεία της νεότητας του Αλέξη Τσίπρα

Χάρις Αλεξίου: Θυμώνω με την αλαζονεία της νεότητας του Αλέξη ΤσίπραΗ διάσημη ερμηνεύτρια μίλησε για τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, για τον Αλέξη Τσίπρα και το θάνατο του πατέρα της που τη στιγμάτισε.
«Δεν είμαι αισιόδοξη γιατί δεν έχω κανένα λόγο να είμαι. Ξέρει κανείς δηλαδή, να μας πει πού πάει ο δρόμος», ανέφερε μιλώντας για τη οικονομική

Άνω κάτω η Βουλή για τον διορισμό Μυλόπουλου

mylopoulosΈνταση προκλήθηκε για μια ακόμα φορά η συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής όπου συζητούνται οι εισηγήσεις της κυβέρνησης για τους διορισμούς προσώπων σε κρατικές θέσεις και οργανισμούς.
Σύμφωνα με το protothema.gr, αυτή την φορά τα μέλη της επιτροπής κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν για την τοποθέτηση του πρώην πρύτανη του

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΚΑΘΕ ΣΦΑΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ...


Την άποψη ότι ο όρος Ολοκαύτωμα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται στον πληθυντικό αριθμό, καθώς το Ολοκαύτωμα
είναι ένα και αφορά τους Εβραίους που θανατώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων

Οι νέοι υπογράφουν υπέρ της πρότασης της Φώφης

Αποτέλεσμα εικόνας για φωφη γεννηματαΠάνω από 200 υπογραφές νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, θα κυκλοφορήσουν εντός της ημέρας, κάτω από κείμενο στήριξης της πρότασης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για το μέλλον του χώρου. 

Μεταξύ των υπογραφόντων, θα βρίσκονται σύμφωνα με

«Η κυβέρνηση υπόσχεται άδειες σε νέους υποψηφίους-Θα γελάσει κάθε πικραμένος»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ έκανε λόγο για κυνική και ωμή άσκηση εξουσίας από τον Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Απέδωσε το πρόβλημα στο ασφαλιστικό και την οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι προσπαθούμε να φτάσουμε το Δεκέμβριο του 2018 εκεί που ήμασταν τον Δεκέμβριο του

Άλλαξε λογότυπο η Νέα Δημοκρατία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει αλλαγές με την εκλογή του και αυτές ξεκίνησαν.
Από χθες το βράδυ, άλλαξαν τα λογότυπα στους επίσημους λογαριασμούς του κόμματος στα social media, Facebook και Twitter, αντικαθιστώντας το πολύχρωμο έμβλημα που είχε καθιερώσει ο Αντώνης Σαμαράς, με λευκό, σε μπλε φόντο.

Κλειστά τα βενζινάδικα την Πέμπτη -Θα συμμετάσχουν στην απεργία οι πρατηριούχοι

Κλειστά τα βενζινάδικα την Πέμπτη -Θα συμμετάσχουν στην απεργία οι πρατηριούχοι Συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Ετσι, τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Η Πανέλληνια

Στρατόπεδα «ανοιχτού τύπου» φτιάχνει η κυβέρνηση σε Σίνδο και Σχιστό

Ανοιχτού τύπου, αλλά φρουρούμενα, θα είναι τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό που παραχωρεί ο στρατός για την δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων ατόμων, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι με τη συνδρομή του στρατού

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Επίσκεψη στην Χαλκιδική-Νέα Τριγλιά πραγματοποίησε κλιμάκιο του Αγροτικού Τομέα του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ. Τα στελέχη Νίκο Μπουνάκη, γραμματέα του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος και Μενέλαο Γαρδικιώτη, γενικό γραμματέα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καλωσόρισε το μέλος της γραμματείας οργανωτικού και υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος.

Tου Μιχάλη Καρχιμάκη : Να ξεκαθαρίσουμε για ποια ενοποίηση και για ποια Σοσιαλδημοκρατία μιλάμε!

Είναι γεγονός πως η διεθνής οικονομική κρίση προκάλεσε διαδοχικούς τεκτονικούς σεισμούς όχι απλά στις αγορές αλλά και σε παραδοσιακές πολιτικές και κοινωνικές αξίες και στην Ελλάδα.
Το μεγαλύτερο πολιτικό θύμα αυτής της κρίσης,τουλάχιστον στο δικό μας πολιτικό και γεωγραφικό ημισφαίριο, υπήρξε η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, που βρέθηκε μπροστά σε ένα

Θεοδωράκης: Η χώρα να στηριχθεί στο ριζοσπαστικό Κέντρο

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ο Σταύρος θεοδωράκης τονίζει την ανάγκη «η χώρα να στηριχθεί στο ριζοσπαστικό Κέντρο» και θέτει ως «απόλυτη προτεραιότητα» τις «προοδευτικές ριζικές αλλαγές προς όφελος των πολλών» ενώ ξεκαθαρίζει οτι συνεργασίες που προϋποθέτουν να διαλυθεί το Ποτάμι για να ενταχθεί σε ένα άλλο

ΚΙΔΗΣΟ: Η κυβέρνηση να αλλάξει ρότα εδώ και τώρα

«Η κυβέρνηση οφείλει να αναλογιστεί, σε ποια ατραπό οδηγεί τη χώρα και να αλλάξει ρότα εδώ και τώρα, πριν η ζημιά καταστεί "ανήκεστος"», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «άβουλη και αμήχανη» και την

Γεννηματά: Οδικός χάρτης για την συνδιαμόρφωση ενός ενιαίου πολιτικού φορέα

Για την θετική αποδοχή που είχε από τους πολίτες η πρόταση για έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για τη συνδιαμόρφωση ενός ενιαίου πολιτικού οργανισμού όλων των δυνάμεων της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς, μιλά σε άρθρο της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;;

Το ερώτημα είναι στα χείλη και στις σκέψεις όλων . Το διατυπώνουν οι πολίτες, με αυξημένη ανησυχία, είτε είναι στα μπλόκα και τις διαδηλώσεις, είτε είναι στην προσωπική τους απομόνωση.
Το διατυπώνουν σιωπηλά οι ηγεσίες των κυβερνητικών κομμάτων, αλλά και της αντιπολιτευσης.
Το διατυπώνουν εταίροι και δανειστές, βλέποντας την αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και τα κόμματα της αντιπολιτευσης να επιζητούν

Η Ζωή απαντά στο Βούτση - Ο Τσίπρας μου είπε: «Μόνο μια Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή μια Δικτατορία» μπορεί να ανταπεξέλθει»

Με μια πύρινη ανακοίνωση κατά πάντων, αντέδρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στα όσα της καταλόγισε ο Νίκος Βούτσης με συνέντευξή του στην Καθημερινή.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής σε ένα πολυσέλιδο άρθρο της που δημοσίευσε στην προσωπική της ιστοσελίδα, ενώ το «ανέβασε» και στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter υπό