Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΑΡΘΡΟ - Του Χρόνη Μακρίδη Γραμματέα Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης


Όλοι οι πολίτες, πλην των προνομιούχων, βιώνουμε την οικονομική και κοινωνική κρίση. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι πρώτα κρίση ηθική, πολιτιστική, αλλά και νοοτροπίας.  Είναι  αποτέλεσμα λειτουργίας ενός ξεπερασμένου πελατειακού κράτους, αλλά και άθλιων προσωπικών συμπεριφορών, που πλήγωσαν το λαό. Τέτοιες συμπεριφορές ήταν και αυτές που ανέδειξαν δικαστικές αποφάσεις για πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς, που δραστηριοποιήθηκαν στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Η ανεργία,  ως  αποτέλεσμα  της ύφεσης και των διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας,  αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα.
Πλήττει το 1/3 περίπου του ενεργού πληθυσμού  και έχει επεκταθεί πέρα  από τις παραδοσιακές  ομάδες (νέοι   γυναίκες) σε «νέες » ομάδες, ιδιαίτερα σε άνδρες και γυναίκες, αρχηγούς οικογενειών στην παραγωγική ηλικία 30-55 ετών.
Η μείωση των εισοδημάτων , μισθών και κοινωνικών μεταβιβάσεων έχει ως συνέπεια την αδυναμία της παραδοσιακής οικογένειας να στηρίζει  τα μέλη της.

Διχασμένη η Ιπποκράτους, για Ανδρουλάκη...




Σε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνωστοποίησε πως για τη θέση του γραμματέα θα προτείνει τον, πρώτο σε ψήφους στην ΚΠΕ, Νίκο Ανδρουλάκη, σε μια επιλογή, ωστόσο, η οποία φαίνεται πως... διχάζει την Ιπποκράτους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το συνέδριο του κόμματος πήρε αποφάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν σεβαστές και ότι εκφράστηκε στις ψηφοφορίες ένα ρεύμα ανανέωσης.

Από Λαρισαίο η απάντηση στον Βορίδη…





Τι ήθελε και έθιξε το ΠΑΣΟΚ από την Λάρισα ο Μάκης Βορίδης; Από τον Λαρισαίο Φίλιππο Σαχινίδη το βρήκε.
Σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ περί ευθύνης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1981-1989 για την κατάσταση στην οποία περιέπεσε η χώρα, ο πρώην ‘τσάρος της Οικονομίας’, υποστήριξε ότι «ο κ.Βορίδης υποτιμά την μνήμη των ανθρώπων του Θεσσαλικού κάμπου». Ρίχνοντας μάλιστα την

Βγαίνουν μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ... για τον Καραμανλή


Σε μεγάλη αναταραχή φαίνεται πως βρίσκεται το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έπειτα από το άνοιγμα Τσίπρα προς τους καραμανλικούς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι διαφωνίες που είχαν κάποιοι με την τακτική Τσίπρα διατυπώθηκαν χτες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της

Ξεκινάει η διαδικασία εκλογής του Πάπα


Στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό θα συσκεφτούν το απόγευμα 115 καρδινάλιοι για να αναδείξουν το νέο Πάπα, που θα λάβει τη θέση του Βενέδικτου. Ξεκάθαρο φαβορί δεν υπάρχει, ωστόσο υπάρχουν δυο υποψήφιοι που φαίνονται οι επικρατέστεροι.

Ο ένας από το μπλοκ των Ευρωπαίων καρδιναλίων, ο 72χρονος αρχιεπίσκοπος Μιλάνου, Άντζελο Σκόλα. Ο έτερος, εκτός Ευρώπης, ο 64χρονος Οντίγιο Πέντρο

Συντονιστής για την διαχείριση απορριμμάτων ο Βιρβιδάκης



Με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κυριάκος Βιρβιδάκης, ορίζεται συντονιστής της πολιτικής για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο κ. Βιρβιδάκης θα είναι αρμόδιος για το συντονισμό των υπηρεσιών των υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το

«Η Ελλάδα κοντεύει να ξεπεράσει την κρίση»


 
Η Ελλάδα κοντεύει να ξεπεράσει την κρίση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian». «Η Ελλάδα έχει διαφύγει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο. Κανείς δεν μιλά σήμερα για το Grexit (την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ)- ακόμη και οι οικονομολόγοι που είχαν ταχθεί υπέρ του Grexit παραδέχθηκαν ότι έκαναν λάθος», δήλωσε ο υπουργός.

ΠΑΣΟΚ: Την Πέμπτη η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

pasok-tin-pempti-i-proti-synedriasi-tis-kentrikis-politikis-epitropisΤην Πέμπτη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η νεοεκλεγείσα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 στα γραφεία του Κινήματος στην οδό Ιπποκράτους, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου με θέμα την εκλογή γραμματέα Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Πολιτικού Συμβουλίου, γραμματέων Τομέων, ΕΚΑΠ, Επιτροπής

ME AMEΙΩΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ '' ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ''...


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα κατά του σχεδίου «Αθηνά» που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Κάτοικοι της Ιεράπετρας συνεχίζουν την κατάληψη στα γραφεία της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου, ενώ από το πρωί της Τρίτης τελούν υπό κατάληψη και τα γραφεία της αντιπεριφέρειας Λασιθίου από