Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Σαν Σήμερα 13 Ιουλίου


Γεγονότα.
1814: Ιδρύεται το Σώμα των Καραμπινιέρων στο Βασίλειο της Σαβοίας. Από το 1861 θα αποτελέσει το βασικό αστυνομικό σώμα της Ιταλίας.
1908: Γυναίκες αθλήτριες αγωνίζονται για πρώτη φορά στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Λονδίνο.

Φονικές καμπύλες...



Οι περισσότερες γυναίκες πριν φτάσουν στην παραλία ελέγχουν την τσάντα τους να δουν αν έχουν πάρει το πορτοφόλι τους, τα κλειδιά τους, το αντηλιακό και το κινητό τους.

Υπάρχει όμως και μία γυναίκα από το Ισραήλ, που παίρνει μαζί και το όπλο της! Και δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά το επιδεικνύει μάλιστα "φορώντας" το πάνω στο μαυρισμένο σώμα της.

Τρίτος τύπος λιποκυττάρων Μετά το λευκό και το καφέ λίπος, η παλέτα συμπληρώνεται με μπεζ


Το μπεζ λίπος υπάρχει στους ενήλικες σε πολύ μικρότερες ποσότητες από ό,τι το υποδόριο λευκό λίπος. Παρόλα αυτά, ίσως αποδειχθεί όπλο κατά της παχυσαρκίας.

Ερευνητές ανακάλυψαν έναν νέο τύπο λίπους – πρόκειται για το «μπεζ» λίπος το οποίο έρχεται να συμπληρώσει τη… χρωματική παλέτα του λευκού και του καφέ.

Η… παλέτα του λίπους

Το «λευκό» λίπος παράγεται από τα λευκά λιποκύτταρα τα οποία αποθηκεύουν ενέργεια και συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους. Από την άλλη πλευρά το «καφέ» λίπος είναι ευεργετικό για τον οργανισμό: παράγει θερμότητα και το διαθέτουν σε μεγάλες ποσότητες τα βρέφη προκειμένου να παραμένουν ζεστά. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι και οι ενήλικες διαθέτουν μικρές ποσότητες «καφέ» λίπους το οποίο φαίνεται ότι βοηθά στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

Καβούκι-ασπίδα ενάντια στον τιτανοβόα Μια προϊστορική χελώνα ανέπτυξε κέλυφος σε σχήμα δίσκου για να προστατευθεί από το γιγάντιο φίδι


Καβούκι-ασπίδα ενάντια στον τιτανοβόα
Ενας τέλειος κύκλος μπορεί τελικά να έχει εξελικτική σημασία. Μια ασυνήθιστη προϊστορική χελώνα με τεράστιο, ολοστρόγγυλο και σχετικά επίπεδο καβούκι που ανακαλύφθηκε από ερευνητές στην Κολομβία φαίνεται ότι ανέπτυξε αυτόν τον «δίσκο» από ταρταρούγα ως ασπίδα ενάντια στους θηρευτές αλλά και για να ζεσταίνεται περισσότερο στον ήλιο.

Ρομπότ "συγγραφέας" του 1774 γράφει ακόμα


Καθισμένη σε ένα γραφείο, βουτάει την πένα της στο μελάνι και γράφει τις φράσεις που το προγραμμάτισαν να γράφει, πριν από περισσότερα 200 χρόνια. Ο "Συγγραφέας", ένα ρομπότ του Ζακ Ντρο, από το 1774εξακολουθεί να λειτουργεί, όπως τότε.

Η μηχανική κούκλα του Ελβετού ωρολογοποιού Πιερ Ζακ Ντρο είναι το πιο εξελιγμένο από τα τρία αυτόματά του.

«Σιδερώνουν» το στήθος των κοριτσιών



Γονείς «σιδερώνουν» το στήθος των κοριτσιών τους, προκειμένου να μην υποστούν σεξουαλική παρενόχληση από άλλους.

Μπορεί στην Αφρική τα ήθη και τα έθιμα να είναι άλλα, ωστόσο η είδηση μόνο αποτροπιασμό μπορεί να φέρει.
Σύμφωνα με το newsbomb.gr, με καυτές πέτρες, κέλυφος από καρύδες και άλλα αντικείμενα, οι γονείς συμπιέζουν το στήθος ανήλικων κοριτσιών, αφού τα τελευταία χρόνια η διατροφή των Καμερουνέζων έχει βελτιωθεί και πλέον η εφηβεία ξεκινά από την ηλικία των εννέα.

Τι προτείνουν οι κατασκευαστές για να πάρει μπρος η οικοδομή





Ειδικότερα, τα αιτήματά της, όπως συνοψίζονται, ύστερα από τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων του κλάδου από όλη τη χώρα, είναι τα εξής:


- Κατάργηση της υποχρέωσης απόδοσης φόρου ακινήτου περιουσίας (ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ, ΦΑΠ) από τις οικοδομικές επιχειρήσεις για τα ακίνητα, που δεν έχουν πουλήσει. Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι εμπόρευμα αδιάθετο στις αποθήκες της επιχείρησης να καλείται από την πολιτεία να πληρώσει φόρο, δεν υπάρχει σε καμία επιχείρηση του κόσμου.

Από "κόσκινο" οι δαπάνες σε Υγεία, Παιδεία, Άμυνα για να βρουν 11,5 δισ.


Λίστες με δαπάνες προς περικοπή σε 9 υπουργεία ανέλαβαν να ετοιμάσουν οι 40 διευθυντές υπουργείων από μετείχαν σε μακρά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράοτυς υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κύριο Χρήστο Σταϊκούρα, προκειμένου να εξευρεθούν τα 11,5δισ. ευρώ που θα περικοπούν την επόμενης διετία.

Συμπολίτισσα δωρίζει ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Κιλκίς

Την Πέμπτη 19/7/2012 και ώρα 13:00 στο ΕΚΑΒ-2 ΤΟΜΕΑ ΚΙΛΚΙΣ εντός του νοσοκομείου Κιλκίς  θα γίνει τελετή παραλαβής αθενοφόρου κινητή Μονάδα ΔΩΡΕΑ από πολίτη του Ν.Κιλκίς κάτοικος  Μ. Βρύσης κα Προκοπίδου Σοφία, για το ΕΚΑΒ ΚΙΛΚΙΣ. Παρακάλώ για την παρουσία σας και κάλυψη  του γεγονότος που είναι ένα δώρο ζωής για τον

Πυρκαγιά στο Κιλκίς


Πυρκαγιά στο Κιλκίς Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Παλαιό Λιθωτό τoυ νομού Κιλκίς


Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Σε φάση... αναχώρησης η Άννα Διαμαντοπούλου

Σε φάση... αναχώρησης η Άννα Διαμαντοπούλου
Η κ. Διαμαντοπούλου, πέραν της μεγάλης απόστασης που τη χωρίζει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλο, εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του, ενώ τα περιθώρια ανάκαμψης του άλλοτε κραταιού κινήματος έχουν περιοριστεί δραστικά.
Επίσης, διαφωνεί πλήρως με τη στρατηγική του κ. Βενιζέλου, κάτι που θα επιχειρήσει να δείξει και το επόμενο διάστημα, χαράσσοντας διαχωριστικές γραμμές από τη γραμμή της ηγεσίας.
Πάντως, η κ. Διαμαντοπούλου, το τελευταίο διάστημα ανταλλάσσει απόψεις με τον κ. Α. Λοβέρδο, ενώ τακτικός της συνομιλητής είναι και ο κ. Γ. Φλωρίδης.

Ανέλαβε ο νέος γ.γ. του ΥΠΟΙΚ



Ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, καθηγητής Γιώργος Μέργος, παραλαμβάνοντας από τον απερχόμενο γενικό γραμματέα, Ηλία Πλασκοβίτη.
Ο κ. Μέργος ήταν επίσης γενικός γραμματέας στο ίδιο υπουργείο (τότε υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών), την

Η συγκλονιστική ιστορία της Oksana



Αθλήτρια των Παραολυμπιακών Αγώνων, πόζαρε γυμνή για το περιοδικό του ESPN. Η 23χρονη αθλήτρια, συμμετείχε στη φωτογράφηση του ετήσιου τεύχους, στο οποίο ποζάρουν γυμνοί αθλητές από όλο τον κόσμο, αποκάλυψε ότι έχει μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο, όπου η διατροφή της ήταν πολύ περιορισμένη και ότι μπορεί να περάσει μέρες χωρίς φαγητό.

Πολιτική παρέμβαση Καρχιμάκη σε blog 17άρηδων



Πολιτική παρέμβαση Καρχιμάκη σε blog 17άρηδων
Δημόσια παρέμβαση για τα τεκταινόμενα στη χώρα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία επέλεξε να πραγματοποιήσει εχθές, μέσω του  blog «Δημοκρατικοί Ορίζοντες», ο πρώην βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

24 τόνοι σαρδέλας βγήκαν στην στεριά! - φωτο


Πολύ απλά ξεχνάς να κλείσεις την πόρτα του φορτηγού με το οποίο τις μεταφέρεις! Έγινε κι αυτό. Στην Πολωνία.

Ένας οδηγός - αστέρι, προκάλεσε τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο στην Πολωνία.

Κ. Λαγκάρντ: Να εφαρμόζετε το πρόγραμμα αντί να μιλάτε για αυτό


Κ. Λαγκάρντ: Να εφαρμόζετε το πρόγραμμα αντί να μιλάτε για αυτό
Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι η στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου είναι θετική.
 Η Γαλλίδα επικεφαλής, μιλώντας στο CNBC, εμφανίσθηκε ικανοποιημένη από την απόφαση της κυβέρνησης συνεργασίας πρώτα να προχωρήσει σε εφαρμογή μέτρων και ύστερα να θέσει ζήτημα αλλαγής στόχων.

«Σφαγή με 200 νεκρούς» αμάχους στη Χαμά της Συρίας


Περισσότεροι από 200 Σύροι πολίτες ως επί το πλείστον άμαχοι, σφαγιάστηκαν σε ένα χωριό στην επαναστατημένη περιοχή Χάμα. Σύμφωνα με οργανώσεις αντικαθεστωτικών και ακτιβιστών στη Συρία το χωριό βομβαρδίστηκε από κυβερνητικά ελικόπτερα και άρματα μάχης ενώ στη συνέχεια στο χωριό εισέβαλαν ομάδες της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής Σαμπίχα που εκτέλεσαν αμάχους. Την ίδια στιγμή το συριακό καθεστώςκάνει λόγο για τρομοκρατικές ομάδες που εκτέλεσαν τους αμάχους. Πρόκειται για το πιο αιματηρό επεισόδιο στην πολύμηνη εμφύλια διαμάχη στη Συρία.

“Βράζει” όλη η Κύπρος – Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία



Σε «καμίνι» θα μετατραπεί τις επόμενες μέρες η Κύπρος, καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα φθάσει στους 40 βαθμούς και στα ψηλότερα ορεινά τους 30.


Το κύμα καύσωνα θα συνεχισθεί μέχρι και την Τρίτη, με τον υδράργυρο να αγγίζει στο εσωτερικό ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Πρόκειται για θερμοκρασίες πέντε με επτά βαθμούς πάνω από την κανονική για την εποχή. Η δυσφορία, που προκαλείται επιτείνεται και από τα ψηλά επίπεδα υγρασίας, ιδιαίτερα στα παράλια.

Κύπρος: «Δεν τίθεται θέμα στάσης πληρωμών»


Διαβεβαιώσεις ότι το κράτος δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ρευστότητας και ότι δεν τίθεται ζήτημα στάσης πληρωμών παρείχε ο Κύπριος Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.
Μιλώντας στο ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός ανέφερε ότι δημιουργήθηκε περιττή ανησυχία στους πολίτες και τόνισε ότι, σε περίπτωση που χρειαστεί, υπάρχουν οι μηχανισμοί για να εξασφαλιστεί το αναγκαίο ποσό, ώστε το κράτος να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις του.

«Η Πόλις» αφιέρωσε στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς



Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη μεγάλη λαϊκή συναυλία του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού συνόλου Κιλκίς «η πόλις». 
Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στους τρεις μεγάλους λαϊκούς συνθέτες Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιώργο Ζαμπέτα και Απόστολο Καλδάρα και πραγματοποιήθηκε στις 11/07/2012 στο Θέατρο Λόφου του Κιλκίς.

Η Εθνική Νέων έκανε υπερήφανη την Ελλάδα – Επική πρόκριση στον τελικό του Euro



- Παλικαρίσια πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-19 πήρε η Εθνική Νέων
- Η Γαλανόλευκη επικράτησε της Αγγλίας με 2-1, σε ένα ματς που έφτασε στην παράταση
- Προηγήθηκε η Εθνική με τον Μπουγαΐδη (38') - Ισοφάρισαν οι Άγγλοι με τον Αφόμπε (56'). Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Λυκογιάννης (108)
- Άδικη αποβολή του Καπίνο στο 45' σε ανύπαρκτο πέναλτι – Το απέκρουσε ο Διούδης!
- Την Κυριακή ο τελικός – Γαλλία ή Ισπανία η αντίπαλος
Για δεύτερη φορά στην ιστορία της, η εθνική U19 προκρίνεται στον τελικό της διοργάνωσης. 

«ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑΟΥΣΑΣ»


Κεντρική Μακεδονία «ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑΟΥΣΑΣ»

Ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής των αιτήσεων για τη διάθεση των καυσόξυλων από την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 έως και την Τρίτη 31 Ιουλίου 2012, με τα εξής κριτήρια:

1.      Συνολική διαθέσιμη ποσότητα ξυλείας: 6.000 τόνοι

2.      Αναλογία ανά οικογένεια: Έως πέντε (5) τόνους

3.      Τιμή: 50€ /τόνο (συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ)

4.   Δικαιούχοι: α) Άποροι, β) Ατομικό εισόδημα έως 10:000€, γ) Οικογενειακό εισόδημα έως 15.000€ και δ) Πολύτεκνοι έως 30.000 €

Ρύθμιση χρεών προς το Δήμο Βέροιας


Κεντρική Μακεδονία Ρύθμιση χρεών προς το Δήμο Βέροιας

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4071/2012 δίδεται η δυνατότητα ρύθμισης βεβαιωμένων οφειλών των Δήμων οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 29-02-2012.

Μετά από την παραπάνω διάταξη, παρακαλούνται οι οφειλέτες του Δήμου μας να προσέλθουν έως την 8-10-2012, για ρύθμιση των χρεών με απαλλαγή των προσαυξήσεων μέχρι 100%

Σέρρες: Αναβαθμίστηκε ο χώρος του Κεντρικού Πάρκου


Κεντρική Μακεδονία Σέρρες: Αναβαθμίστηκε ο χώρος του Κεντρικού Πάρκου

Ολοκληρωθήκαν οι εργασίες ανακαίνισης στο κατεστραμμένο θερινό θεατράκι, στο δημοτικό αναψυκτήριο και στο εγκαταλελειμμένο εδώ και τριάντα χρόνια σιντριβάνι του κεντρικού πάρκου.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης επισκέφτηκε την Τρίτη 10-7-2012 το χώρο του κεντρικού πάρκου προκειμένου να ενημερωθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών και για την λειτουργία του θερινού θεάτρου, του δημοτικού αναψυκτηρίου και του σιντριβανιού.

Φ. Κουβέλης: Πρόγραμμα τεσσάρων ετών θα παρουσιάσει η κυβέρνηση Να μην υπονομεύεται η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας


Φ. Κουβέλης: Πρόγραμμα τεσσάρων ετών θα παρουσιάσει η κυβέρνηση

«Θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεσσάρων ετών» αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στο σχέδιο για περικοπές 11,5 δισ. ευρώ που σχεδιάζει να υποβάλει η κυβέρνηση στην τρόικα.

«Θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεσσάρων ετών, το οποίο είναι βασικό στοιχείο για να αγωνιστείς, να παλέψεις για την επαναδιαπραγμάτευση» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Μega.

Αβεβαιότητα για την κυβέρνηση – Πέφτει και η Αριστερά σύμφωνα με την Public Issue



Την αβεβαιότητα των Ελλήνων για τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης και την ικανότητά της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας καταδεικνύει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ.


Παράλληλα η έρευνα φανερώνει μία γενικευμένη έλλειψη ικανοποίησης για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και την βελτίωση της εικόνας Δεξιών πολιτικών αρχηγών και κομμάτων, ανεξάρτητα από το εάν ανήκουν στο «Μνημονιακό» ή το «Αντιμνημονιακό» στρατόπεδο.

Αναλυτικά, όσον αφορά την πρώτη εντύπωση των ψηφοφόρων για τη νέα κυβέρνηση, το 45% δηλώνει πως έχει διαμορφώσει μία μάλλον θετική εντύπωση, ενώ το 43% έχει σχηματίσει μία μάλλον αρνητική εντύπωση.

Φεύγει για τα ξένα ο Σαμαράς



Περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σχεδιάζει στα τέλη του επόμενου μήνα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στόχος του να ενημερώσει κατ' ιδίαν τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα στην προσπάθεια εξυγίανσης των δημοσιονομικών της, αλλά και να προετοιμάσει το έδαφος για τα ζητήματα που θα θέσει στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης, η οποία μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο.

Ρουπακιώτης: "Μου έχουν πει να δηλώνω αισιόδοξος!'


Ρουπακιώτης: "Μου έχουν πει να δηλώνω αισιόδοξος!'
Συνέντευξη στη ΝΕΤ έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Αφού αναφέρθηκε σε θέματα της Δικαιοσύνης, ο κ. Ρουπακιώτης δέχθηκε ερώτηση για το ποια είναι η αίσθησή του για την κυβέρνηση.
Η απάντηση του κ. Ρουπακιώτη, τους άφησε ... άφωνους: «Η αίσθηση μου… Μου έχουν πει ότι ως υπουργός πρέπει να δηλώνω αισιόδοξος»!
Δείτε το βίντεο

Πιθανότερη η έξοδος της Ιταλίας παρά της Ελλάδας από το ευρώ



Η Ιταλία και έπειτα η Ιρλανδία θα είχαν τους περισσότερους λόγους να αποχωρήσουν από την Ευρωζώνη από ό,τι η Ελλάδα ή άλλες χώρες, σύμφωνα με ανάλυση της Bank of America Merrill Lynch, που υπενθυμίζει τον κίνδυνο οικειοθελούς αποχώρησης από το κοινό νόμισμα.

Η ανάλυση της Bank of America Merrill Lynch βασίζεται στην ανάλυση κόστους-απόδοσης και τη θεωρία παιγνίων.

Τι αποφάσισε η Διυπουργική "Όχι άλλα νέα μέτρα φέτος" λέει η κυβέρνηση


«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα για φέτος αν εφαρμοστούν πλήρως τα ψηφισμένα μέτρα του Μαρτίου» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, αμέσως μετά τη διυπουργικής σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών  Γιάννη Στουρνάρα.

«Το κομβικό σημείο είναι στις 23 του μήνα είναι να έχουμε δρομολογήσει τα ψηφισμένα μέτρα ύψους 11,6 δισ. ευρώ για το 2013» ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες ενόψει της επανόδου της τρόικας στην Αθήνα στις 23-24 Ιουλίου.

Σύγχυση φθόγγων και γραμμάτων «Πόλεμος για τα φωνήεντα» ξέσπασε στο χώρο της εκπαίδευσης


Από την επίμαχη σελίδα του βιβλίου...

Μία ιδιότυπη διαμάχη ξέσπασε για τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας, με αφορμή καταγγελία δασκάλων από την Ανατολική Αττική ότι στο νέο βιβλίοΝέα Ελληνική Γραμματική της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού «καταργήθηκαν» τα γράμματα «η» και το «ω» και αντικαταστάθηκαν από το «ου».

Το συγκεκριμένο βιβλίο προκηρύχθηκε το 2003. Το 2005 η συγγραφή του ανατέθηκε στη συγγραφική ομάδα: Ειρήνη Φιλιππάκη- Warburton, Μιχάλης Γιωργιαφέντης, Γεώργιος Κότζογλου, Μαργαρίτα Λουκά, ενώ εγκρίθηκε από το συντονιστικό συμβούλιο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου το 2008.

Άλλος ρόλος στον Ανδρουλάκη

Ο Μίμης Ανδρουλάκης δεν θα μετάσχει τελικά στην Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα. Όπως διευκρινίστηκε από την Ιπποκράτους θα αναλάβει ρόλο ειδικού συμβούλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.