Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
«Περισσότερα από 800.000 δάνεια», έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις για την καταβολή μειωμένων δόσεων, αναφέρεται σε σχόλιο της Ιπποκράτους.

«Χαιρόμαστε, γιατί με καθυστέρηση πολλών εβδομάδων, η ΝΔ δια του αρμοδίου εκπροσώπου της, έρχεται να στηρίξει αυτά που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως υπουργός Οικονομικών, κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει στη Βουλή.

Εθελοντική Καλλιτεχνική Ομάδα δημιουργεί ο Δήμος Κιλκίς-ΟΠΟΝΓΑ


Στη σύσταση Καλλιτεχνικής Ομάδας, αποτελούμενης από ανθρώπους με αγάπη για τις καλές τέχνες αλλά και με διάθεση για δημιουργία, προχωρά ο Δήμος Κιλκίς και ο Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. Η Ομάδα, που θα έχει το χαρακτήρα ενός διαρκούς σεμιναρίου επί εικαστικών θεμάτων χωρίς οι συμμετέχοντες να καταβάλλουν κάποιο αντίτιμο για την παρακολούθησή του, θα λειτουργεί εθελοντικά.

επίκαιρη ερώτηση της Εύας Καϊλή αναφορικά με την απόσυρση της διάταξης για ρυθμίσεις υπέρ των υπερχρεωμένων νοικοκυριών


Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη,αναφορικά με την απόσυρση της διάταξης για ρυθμίσεις υπέρ των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
         Η Βουλευτής ρώτησε τον Υπουργό ποιοι είναι οι λόγοι της απόσυρσης της συγκεκριμένης διάταξης, ποια σημεία της αφορά η διαβούλευση με την ΕΚΤ και ποιες είναι οι αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από την τελευταία, πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η σχετική διαβούλευση και ποιες είναι οι εκτιμήσεις του Υπουργείου για τη δυνατότητα άμεσης επαναφοράς των σχετικών ρυθμίσεων προς ψήφιση από το κοινοβούλιο.

Υποφήφιοι Βουλευτές οι Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης?


Αιτήσεις για υποψηφιότητα στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ Α και Β Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου και Παντελής Κουκουλεκίδης, στην επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων του κόμματος.

Έξαλλος ο Γιουνκέρ με τη… μαρτυριάρα υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας!

Έξαλλος ο Γιουνκέρ με τη… μαρτυριάρα υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας!



Άρον – άρον ματαίωσε την συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup ο Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ, οργισμένος με την  Αυστριακή υπουργό Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, η οποία βιάστηκε να ανακοινώσει τη συμφωνία για την αύξηση της  δύναμης πυρός των ταμείων στήριξης στα 800 δισ. ευρώ.

Έξι δωρεάν προγράμματα που θα κάνουν τον υπολογιστή σου να πετάει



τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα, το κάθε ένα στον τομέα του,για να έχετε έναν υπολογιστή πολύ πιο γρήγορο, ασφαλές και πάντα ενημερωμένο:

Πατέρας έδεσε τον γιο του με αλυσίδα από τον λαιμό σε δέντρο!



Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η φωτογραφία του 13χρονου, τον οποίο έδεσε ο μπαμπάς του με χοντρή αλυσίδα από τον λαιμό σε δέντρο, για… παραδειγματισμό.

Ο 13χρονος από την Καμπότζη έκανε κοπάνα από το σχολείο, για να παίξει παιχνίδια στο διαδίκτυο σε ίντερνετ καφέ.

Πρωταθλητές στην υπερσυνταγογράφηση οι αγροτικοί γιατροί



Ξεπερνούν κάθε όριο στη συνταγογράφηση φαρμάκων οι αγροτικοί γιατροί, οι οποίοι καλύπτουν το 1, 1 εκατ. ασφαλισμένων του ΟΓΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, οι συνταγές που γράφουν οι γιατροί του ΟΓΑ ξεπερνούν κατά...

Κορυφαίες διαφημίσεις ζωολογικών κήπων


Κορυφαίες διαφημίσεις ζωολογικών κήπων (16)
Μια επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο σας φαίνεται βαρετή υπόθεση ή προτιμάτε να πάτε για έναν καφέ ως συνήθως; Οι εντυπωσιακές διαφημίσεις που ακολουθούν σίγουρα θα σας δελεάσουν…

Κάντε χυμό τα φρούτα και τα λαχανικά!


xymoi apo laxanika kai froyta
Ο καθένας ξέρει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι καλά για την υγεία μας, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να καταναλωθούν. Οι τελευταίες συστάσεις από τους διάφορους Οργανισμούς Ποτών και Τροφίμων προτείνουν πέντε με εννέα μερίδες κάθε μέρα. Οι χυμοί των φρούτων και λαχανικών δε μπορούν να αντικαταστήσουν τα στερεά φρούτα και λαχανικά, γιατί δε παρέχουν επαρκή ποσότητα ινών, αλλά παρέχουν βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά απαραίτητα για τις βασικές λειτουργίες του σώματος. Λάβετε υπόψη σας τους ακόλουθους συνδυασμούς χυμών φρούτων και λαχανικών για την επόμενη προσπάθεια σας παραγωγή «έξυπνου» φυσικού χυμού.

Κρυμμένο αλάτι στα φαγητά


krymmeno alati
Όσο και αν νομίζετε πως ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, υπάρχει πάντα ένας κρυφός κίνδυνος σε ένα μεγάλο μέρος των τροφίμων που τρώτε και αυτός είναι το αλάτι. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν φταίει μόνο το αλάτι που ρίχνετε επιπλέον στο φαγητό σας. Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και αυτό που ήδη υπάρχει στα τρόφιμα πριν τα αγοράσετε, και το οποίο μπορεί να θέσει την υγεία σε κίνδυνο.

Το εισόδημα σας σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο


Το εισόδημα σας σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο : Ο μέσος παγκόσμιος μισθός, υπολογισμένος για πρώτη φορά από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, ανέρχεται στα 1.480 δολάρια, εξαιρουμένων φυσικά των φτωχότερων χωρών του κόσμου. Ο
Ο μέσος παγκόσμιος μισθός, υπολογισμένος για πρώτη φορά από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, ανέρχεται στα 1.480 δολάρια, εξαιρουμένων φυσικά των φτωχότερων χωρών του κόσμου. Ο δείκτης αυτός υπολογίζει τα δεδομένα από 72 χώρες και η Ελλάδα καταλαμβάνει την αρκετά υψηλή, δεδομένων των... πρόσφατων συνθηκών, 21η θέση! Τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία και η Αυστρία.

"Νίκησα τον καρκίνο και επιστρέφω στην πολιτική"


"Νίκησα τον καρκίνο και επιστρέφω στην πολιτική" : Νικητής στην δύσκολη μάχη με τον καρκίνο του λάρυγγα δηλώνει πλέον με αισιοδοξία ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς στον κόσμο, ο τέως πρόεδρος της

Νικητής στην δύσκολη μάχη με τον καρκίνο του λάρυγγα δηλώνει πλέον με αισιοδοξία ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς στον κόσμο, ο τέως πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα. 

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος σε βίντεο που δημιούργησε και το οποίο μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά μέσα της χώρας. 

Φ. Γεννηματά: Προκαλεί λύπη η στάση της ΝΔ για την εξεταστική



«Προκαλεί λύπη ότι το τόσο σοβαρό θέμα της αξιοπιστίας των στοιχείων και του κύρους της χώρας η ΝΔ θέλει να το μετατρέψει σε πεδίο μικροκομματικής διαμάχης», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για τη στάση της ΝΔ για το πόρισμα της εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009, που επιρρίπτει ευθύνες στον Γιάννη Παπαθανασίου.

Ήλιος και μάτια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε!


Ήλιος και μάτια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε!
H ηλιακή ακτινοβολία αποτελείται από τρία είδη ακτινών: Tις υπέρυθρες ακτίνες (μήκος κύματος 700-2300 nm), υπεύθυνες για την αύξηση της θερμοκρασίας στα κύτταρα, τις υπεριώδεις ακτίνες ( UV με μήκος κύματος 190-400 nm), υπεύθυνες κυρίως για παθολογίες των εξωτερικών χιτώνων του ματιού και του κρυσταλοειδή φακού (π.χ. καταρράκτης) και τις ακτίνες υψηλής ενέργειας στο ορατό φάσμα (HEV -Higt Energy Visible με μήκος κύματος 400-700 nm) που αντιστοιχούν στο μπλε ιώδες φως και είναι υπεύθυνες για παθολογίες του αμφιβληστροειδούς (εκφύλιση ωχράς κηλίδος).

Έχετε λόξιγκα; Πως θα τον σταματήσετε


Έχετε λόξιγκα; Πως θα τον σταματήσετε
Σίγουρα το έχετε βιώσει όλοι σας. Σε μια ανύποπτη στιγμή, εκεί που βρισκόσασταν μόνοι στο σπίτι, ή με παρέα κάπου έξω, εκεί που φλερτάρατε ή εκεί που αγορεύατε, στη δουλειά ή στο αυτοκίνητο, οπουδήποτε, σας έπιασε. Εκείνη η ελαφριά αντανακλαστική κίνηση πάνω από το στομάχι σας που δεν μπορείτε να ελέγξετε και που για ώρα σας κάνει να βγάζετε μόνο “χικ” και “χικ”. Με απλά λόγια σας έπιασε λόξιγκας

Τι είναι ο λόξιγκας και τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από αυτόν; Αρκούν τα γιατροσόφια της γιαγιάς; Αρκεί να μας τρομάξει κάποιος, ή κρύβεται κάτι σοβαρότερο πίσω από το ενοχλητικό χικ;

Επιχείρηση "Παγόβουνο"! Νέο Κινηματογραφικό υλικό από τον Β' ΠΠ, που συγκλονίζει


Επιχείρηση "Παγόβουνο"! Κινηματογραφικό υλικό από τον Β' ΠΠ, που συγκλονίζει
Η Μάχη της Οκινάουα, είχε την κωδική ονομασία “Παγόβουνο” .Και για να τελειώσει χύθηκε πολύ αίμα και από τις δύο πλευρές.

Οι Σύμμαχοι την ήθελαν οπωσδήποτε αφού έτσι θα είχαν ότι αεροπορική διευκόλυνση ήθελαν σε απόσταση 550 χλμ. από τη Ιαπωνία. Η μάχη άρχισε τον Απρίλιο και κράτησε μέχρι τον Ιούνιο του 1945. Το κινηματογραφικό υλικό από τις μάχες,αλλά κυρίως αυτό μετά από το τέλος τους με τους άμαχους και τα παιδιά είναι συγκλονιστικό.

Εκπληκτικοί φωτορεαλιστικοί πίνακες ζωγραφικής του Pedro Campos


Εκπληκτικοί φωτορεαλιστικοί πίνακες ζωγραφικής του Pedro Campos (1)
Όσο απίστευτο κι αν σας φανεί, οι εικόνες που ακολουθούν δεν είναι φωτογραφίες, αλλά φωτορεαλιστικές ελαιογραφίες του Ισπανού καλλιτέχνη Pedro Campos με καταπληκτική λεπτομέρεια!

Αλλάζουν τη συνταγή τους Coca-Cola και Pepsi για να αποφύγουν προειδοποίηση για καρκινογόνο ουσία



Η Coca-Cola και η Pepsi αλλάζουν τη συνταγή για τα αναψυκτικά τους στις ΗΠΑ, προκειμένου να αποφύγουν να τοποθετήσουν στα μπουκάλια προειδοποίηση για καρκινογόνο ουσία, όπως απαιτεί η νομοθεσία της Καλιφόρνιας


Η ουσία συνδέθηκε με καρκίνο μετά από πειράματα σε ποντίκια, σύμφωνα με μία μελέτη, αλλά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ποτών (American Beverage Association), δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων.

Μυτιλήνη: Μαθητές κάπνιζαν χασίς μέσα στο σχολικό λεωφορείο!


Μυτιλήνη: Μαθητές κάπνιζαν χασίς μέσα στο σχολικό λεωφορείο! : Σε... τεκέ είχαν μετατρέψει το πούλμαν με το οποίο πήγαιναν σήμερα το πρωί σχολική εκδρομή, μαθητές Λυκείου της Μυτιλήνης.Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών

Σε... τεκέ είχαν μετατρέψει το πούλμαν με το οποίο πήγαιναν σήμερα το πρωί σχολική εκδρομή, μαθητές Λυκείου της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, έκανε σήμερα το πρωί έφοδο σε σχολικό πούλμαν που πραγματοποιούσε σχολική εκδρομή από τη Μυτιλήνη προς Πέτρα Μόλυβο και συνέλαβε επ’ αυτοφώρω τέσσερεις μαθητές, ενώ κάπνιζαν χασίς.

Υπό έρευνα η υπόθεση των ακατάλληλων τροφίμων σε παιδικό σταθμό



Σε άμεσα μέτρα για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών που σχετίζονται με τα ελάχιστα ακατάλληλα δείγματα τροφίμων, τα οποία εντοπίστηκαν σε έναν από τους 28 παιδικούς σταθμούς, προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, μετά από αυστηρή εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη. 

Να σημειωθεί ότι από τα δεκάδες διαφορετικά προϊόντα διαφορετικών εταιριών, από τον ενδελεχή και σε βάθος έλεγχο του κλιμακίου του ΕΦΕΤ αποδείχτηκε ότι πλην του συγκεκριμένου προϊόντος της συγκεκριμένης εταιρίας (φασολάκια) όλα τα υπόλοιπα ήταν άριστης ποιότητας.

Ποζάρετε γυμνοί για...1.000 ευρώ το μήνα!


Η δουλειά είναι τετράωρη και μάλιστα σε περιβάλλον άκρως...καλλιτεχνικό!

Η Σχολή Καλών Τεχνών αναζητά 16 μοντέλα που θα ποζάρουν γυμνά και θα αμείβονται με 1.000 ευρώ το μήνα.

Πρόκειται για τετράωρη απασχόληση και σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα diorismos.gr θα γίνει ανάθεση συμβάσεων έργου διάρκειας 5 μηνών. 

Σύμφωνα με την συντονιστική επιτροπή της ΔΟΕ ,Έτοιμο το Λονδίνο να φιλοξενήσει το καλοκάιρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Την τελευταία της επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποίησε το περασμένο διήμερο, στις 28 και 29 Μαρτίου, η συντονιστική επιτροπή της ΔΟΕ, διαπιστώνοντας ότι η βρετανική πρωτεύουσα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το καλοκαίρι τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Έλληνες στους 10 πιο χαμένους τζογαδόρους διεθνώς


Με βάση στατιστικά που συγκεντρώθηκαν από πολλές διαφορετικές πηγές, δημοσιεύτηκε ένα infographic (δείτε το gallery) που τοποθετεί την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες όπου χάνονται τα περισσότερα χρήματα από τους ανθρώπους που παίζουν τυχερά παιχνίδια.

Οι Έλληνες βρίσκονται στην 9η θέση της λίστας, με τους Ιταλούς να χάνουν περισσότερα από μας, ενώ πιο degens διεθνώς είναι οι Αυστραλοί.

ΗΠΑ: Ένα στα δύο νοικοκυριά έχει Apple


Τα μισά νοικοκυριά στις Ηνωμένες Πολιτείεςέχουν τουλάχιστον ένα προϊόν της Apple, ενώ όσα δεν έχουν θα αποκτήσουν κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με έρευνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τουCNBC, το λιγότερο ένα προϊόν της Apple, είτε πρόκειται για iPhone, iPad, iPod ή Mac έχει ένα στα δύο αμερικανικά σπίτια, ενώ ένα στα δέκα από όσα δεν έχουν, θα αποκτήσουν σύντομα.

Ξένες γλώσσες εναντίον... άνοιας.Ο χειρισμός δύο γλωσσών «γυμνάζει» τον εγκέφαλο και τον διατηρεί σε εγρήγορση ακόμη και σε μεγάλη ηλικία


Ξένες γλώσσες εναντίον... άνοιας
Μάθετε μια ξένη γλώσσα για να σωθείτε στο μέλλον από την άνοια, συνιστούν καναδοί επιστήμονες. Όπως λένε, όταν ο εγκέφαλος έχει να «παλέψει» με δυο γλώσσες εργάζεται περισσότερο με αποτέλεσμα να μην… τεμπελιάζει σε μεγαλύτερη ηλικία.
Επιβράδυνση στην εκδήλωση της νόσου
Σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών από το Πανεπιστήμιο Γιορκ στο Τορόντο του Καναδά μεταξύ ανθρώπων που εμφάνισαν άνοια, όσοι ήταν δίγλωσσοι καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους εκδήλωσαν τη νόσο τρία με τέσσερα χρόνια αργότερα από όσους μιλούσαν μόνο μια μητρική γλώσσα.

Depth: Γίνε και εσύ καρχαρίας, μπορείς! (vid).Στο βυθό κανείς δεν μπορεί να σ' ακούσει να ουρλιάζεις (εκτός, ίσως, αν είναι καρχαρίας)


Τα σαγόνια του καρχαρία σε υψηλή ανάλυση
Όταν ήμασταν μικροί (ή και λιγότερο μικροί...) οι περισσότεροι από εμάς βλέπαμε εφιάλτες με καρχαρίες, (ειδικά μετά τη νιοστή προβολή του Jaws...). Τι θα γινόταν όμως εάν ο κυνηγός των βυθών, ο καρχαρίας ήσασταν... εσείς, και κατακρεουργούσατε τα θύματα φίλους σας online; Την άγνωστη αυτή "περιοχή" για βιντεοπαιχνίδι εξερευνά το βιντεοπαιχνίδι Depth για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 

Τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ ήταν μεταλλαγμένα.Η απουσία του μαύρου κέντρου τους δεν ήταν έμπνευση του ζωγράφου αλλά υπαρκτή μεταλλαγμένη ποικιλία


Τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ ήταν μεταλλαγμένα
Οι πίνακες με ηλιοτρόπια αποτελούν από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Σε κάποια από τα ηλιοτρόπια που εμφανίζονται στα έργα του ολλανδού ζωγράφου απουσιάζει ο μεγάλος μαύρος «πυρήνας» και την παράσταση κλέβουν πλούσια λαμπερά πέταλα. Μέχρι σήμερα όλοι πίστευαν ότι επρόκειτο απλά για μια εικαστική παρέμβαση του Βαν Γκογκ. Ομως ερευνητική ομάδα στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ο ζωγράφος αποτύπωσε πιστά αυτό που είχε μπροστά του και το οποίο δεν ήταν άλλο από μια σπάνια μεταλλαγμένη ποικιλία ηλιοτροπίων.

"Έφυγε" από τη ζωή μια ώρα πριν τον γάμο της


"Έφυγε" από τη ζωή μια ώρα πριν τον γάμο της : Η 32χρονη Τζέμα Γουέμπς, που έπασχε από καρκίνο στο συκώτι, άφησε την τελευταία της πνοή μία ώρα πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας.Μια κοπέλα γεμάτη

Η 32χρονη Τζέμα Γουέμπς, που έπασχε από καρκίνο στο συκώτι, άφησε την τελευταία της πνοή μία ώρα πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας.
Μια κοπέλα γεμάτη ενέργεια, με μεγάλη αγάπη για την ζωή «έφυγε» με το κεφάλι ψηλά και το χαμόγελο στα χείλη.

Η Τζέμα προγραμμάτιζε να παντρευτεί στις 18 Απριλίου τον αγαπημένο της, αρνούμενη να παραδοθεί στον καρκίνο, που την ταλαιπωρούσε. Η κατάσταση της υγείας της όμως χειροτέρεψε ένα μήνα πριν τον γάμο και τότε το ζευγάρι αποφάσισε να μην χάσει χρόνο και να παντρευτεί την επόμενη μέρα… Όμως ακόμα και αυτό αποδείχτηκε αργά.

Μιχελάκης: Κείμενο- οπερέτα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009



«Επιτροπή Προστασίας των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου», χαρακτηρίζει την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009 και καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο «να απολογηθεί». 

Επέστρεψαν άλλοι 3 βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία



Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, οι βουλευτές κύριοι Κωνσταντίνος Παπασιώζος, του νομού Άρτας, Γιώργος Καρασμάνης, του νομού Πέλλας και Γιώργος Βαγιωνάς, του νομού Χαλκιδικής, εντάσσονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, μετά από σχετικές επιστολές που απέστειλαν στον Πρόεδρο του Κόμματος. 

Περισσότερες από 60 τροπολογίες σε ένα 24ωρο!



Σε νομοθετική παιδική χαρά έχει μετατραπεί τα τελευταία 24ωρα η Βουλή, λόγω των επικείμενων εκλογών, καθώς μια σειρά τροπολογιών και αλλαγών μπαίνουν από τα ορθάνοιχτα παράθυρα και γίνονται κατευθείαν νόμος του κράτους, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση!

ΠΑΣΟΚ: ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009

Πολιτικές ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της ΝΔ, αλλά και προσωπικά στον τελευταίο Υπουργό Οικονομικών του κόμματος, Γιάννη Παπαθανασίου, καταλογίζει με το πόρισμά του το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 που διερεύνησε η σχετική εξεταστική επιτροπή. Με το ίδιο πόρισμα απαλλάσσει από οποιαδήποτε ευθύνη τόσο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όσο και τον τότε Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος

Καρατζαφέρης: «Όταν έφυγα από την κυβέρνηση, Άδωνις και Βορίδης το έριξαν στις προσλήψεις»


Καρατζαφέρης: «Όταν έφυγα από την κυβέρνηση, Άδωνις και Βορίδης το έριξαν στις προσλήψεις»
Για την φημολογούμενη συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό νομοσχέδιο, τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, την αποχώρηση Βορίδη και Γεωργιάδη από το ΛΑΟΣ, και κυρίως για τον λόγο που έφυγε από την συγκυβέρνηση μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, στο «Marconi Radio 96,1

Τζακ - ποτ κληρώνει 540 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ


Το αστρονομικό ποσό των 540 εκατομμυρίων δολαρίων κληρώνει σήμερα η λοταρία Mega Million στις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα ποσό ρεκόρ στην ιστορία των τζακ-ποτ παγκοσμίως.


Έξω από τα πρακτορεία της χώρας σχηματίζονται καθημερινά μεγάλες ουρές για έναν τυχερό λαχνό ενώ οι πωλήσεις των δελτίων έχουν εκτιναχθεί, όπως αναφέρουν οι ταμίες.

ΛΑΟΣ: Ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το έλλειμμα


Eυθύνες τόσο στη διακυβέρνηση της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει στο πόρισμά του για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, Αθανάσιος Πλεύρης, τονίζοντας πάντως πως δεν κατέστη δυνατή η άντληση ασφαλών συμπερασμάτων. Για αυτό, εκτιμά πως ίσως θα ήταν προτιμότερο να μην υπήρχε σύνταξη πορίσματος, αλλά απλά μία συγκέντρωση του αποδεικτικού υλικού για μία επόμενη επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση.

Μείωση στις τιμές περιαγωγής σε όλη την Ευρώπη


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών συμφώνησαν να μειώσουν τις χρεώσεις roaming, επιτρέποντας στους καταναλωτές να πληρώνουν λιγότερο για τις κλήσεις, τα μηνύματα και τις υπηρεσίες διαδικτύου όταν βρίσκονται στο εξωτερικό.

Το ΠΑΣΟΚ ενοχοποιεί τον Παπαθανασίου

Πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, στην τελευταία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Παπαθανασίου αποδίδει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, το οποίο υπογράφεται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Φυτοφάρμακα καταστρέφουν το GPS των μελισσών.Τα νεονικοτινοειδή φαίνεται ότι οδηγούν και σε μείωση του αριθμού των βασιλισσών τους


Φυτοφάρμακα καταστρέφουν το GPS των μελισσών
Τα νεονικοτινοειδή, φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως σε περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας φαίνεται ότι αποτελούν κύρια αιτία «εξολόθρευσης» των μελισσών καταστρέφοντας το εσωτερικό GPS τους και μειώνοντας τον αριθμό των  βασιλισσών τους. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστημονικές ομάδες από τη Βρετανία και τη Γαλλία, όπως αναφέρουν με δύο ξεχωριστές δημοσιεύσεις τους στην επιθεώρηση «Science».

Αλλάζουν τα σχόλια στο Facebook!


To Facebook έκανε μερικές μικρές αλλαγές στο σύστημα των σχολίων του.


Μπορεί οι αλλαγές στα σχόλια να μην είναι μεγάλες όμως βελτιώνουν αρκετά τον τρόπο σχολιασμού στο Facebook.

Πότε θα πάρουν το δώρο Πάσχα οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΓΑ

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες κατά τις οποίες οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΓΑ θα λάβουν φέτος το δώρο του Πάσχα


Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στις 5 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα του Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ, καθώς και το δώρο του Πάσχα σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Δολοφονία Πακιστανού στο Λαγκαδά


Νεκρός βρέθηκε ένας αλλοδαπός στην αγροτική περιοχή Ανάχωμα του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Το άψυχο σώμα του Πακιστανού έφερε θανάσιμα τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στα χέρια και την πλάτη.

«Θα βγούμε από την κρίση»


Την πεποίθησή της ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, από την Αλεξανδρούπολη, πρώτο σταθμό της περιοδείας της στη Θράκη.


«Η Δημοκρατική Συμμαχία έρχεται να δώσει ένα μήνυμα σταθερότητας και αισιοδοξίας. Θα βγούμε από την κρίση.

Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για το έλλειμμα του 2009


Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για το έλλειμμα του 2009 : Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η δημοσιοποίηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, που υπογράφεται
Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η δημοσιοποίηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, που υπογράφεται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το πόρισμα αποδίδει πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Οικονομίας επί ΝΔ, Γιάννη Παπαθανασίου, ενώ η  ΝΔ που δεν συμμετείχε στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής χαρακτήρισε το πόρισμα «οπερέτα», που προκαλεί τους Έλληνες.



ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Σ. Βούγιας


Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Σ. Βούγιας Δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας, ο οποίος, όπως δήλωσε, ενημέρωσε για την πρόθεσή του αυτή τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.

5 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ Ακροδεξιό αμόκ στου Ζωγράφου


Ακροδεξιό αμόκ στου Ζωγράφου  Ομάδα με κράνη και σιδηρολοστούς εισέβαλε χθες στη φυσικομαθηματική σχολή, χτύπησε φοιτητές και προκάλεσε σοβαρές ζημιές. Πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στον «Ερυθρό Σταυρό» για τις πρώτες βοήθειες

Βενιζέλος: Εθνική προτεραιότητα το Κυπριακό


Βενιζέλος: Εθνική προτεραιότητα το Κυπριακό Πολύ σημαντικό για την ελληνική περίπτωση χαρακτήρισε το κυπριακό παράδειγμα ως προς τις έρευνες για την ανεύρεση υδρογονανθράκων ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στο θέμα αυτό με βάση το σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το Κυπριακό «πρώτη εθνική προτεραιότητα και καθοριστικός παράγοντας για την ελληνική εθνική στρατηγική»

Το ΙΚΑ έστειλε "ραβασάκι" σε πεθαμένο!


Το ΙΚΑ έστειλε "ραβασάκι" σε πεθαμένο! : Ο Μάριος Βουρνάς επιχειρηματίας και μαθηματικός, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών, το 2007, φαίνεται όμως ότι οι οφειλές του στο ΙΚΑ τον

Ο Μάριος Βουρνάς επιχειρηματίας και μαθηματικός, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών, το 2007, φαίνεται όμως ότι οι οφειλές του στο ΙΚΑ τον κυνηγούν... ακόμη και πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του!

Έτσι, στις 15 Φεβρουαρίου 2012 εκδόθηκε υπηρεσιακό έγγραφο - αναλυτική κατάσταση οφειλών του Μάριου Βουρνά του Παναγιώτη και η ατομική ειδοποίηση εστάλη από το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο κτίριο που κάποτε είχε την έδρα του ο αείμνηστος επιχειρηματίας.

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στη ΔΕΗ


Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στη ΔΕΗ : Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα εμπορίας της ΔΕΗ, καθώς από την προσεχή Δευτέρα 2 Απριλίου θα εξυπηρετούν από τις 7:30 το πρωί έως

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα εμπορίας της ΔΕΗ, καθώς από την προσεχή Δευτέρα 2 Απριλίου θα εξυπηρετούν από τις 7:30 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, αντίστοιχο ωράριο θα εφαρμόζει και ο Διαχειριστής Δικτύου (συνδέσεις- τεχνική εξυπηρέτηση) σε όλα τα πρακτορεία πανελλαδικά.

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Γιάννη Μπανιά



Θλίψη για το θάνατο του στελέχους της Ανανεωτικής Αριστεράς και τέως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπανιά, εξέφρασαν με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο ΣYN, η Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Άρμα Πολιτών. 
Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει δημοσία δαπάνη η κηδεία του Γιάννη Μπανιά από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.