Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Αλλάζει ο τουριστικός χάρτης της Θεσσαλονίκης

Εντυπωσιακή είσοδο τουριστών από νέες αγορές, όπως το Ισραήλ, η Ρωσία, η Τουρκία και η Αλβανία, αύξηση τουριστών από παραδοσιακές βαλκανικές αγορές, όπως η Ρουμανία, η Σερβία και η Βουλγαρία, αλλά κι εξίσου εντυπωσιακή άνοδο του αριθμού των Αιγυπτίων, καταγράφουν στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, που «χαρτογραφούν» τις διανυκτερεύσεις στην πόλη, το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2011.

Αιτήσεις για κατασκευή 35 υπεράκτιων αιολικών πάρκων

Αιτήσεις για κατασκευή 35 υπεράκτιων αιολικών πάρκων έχουν κατατεθεί και εκκρεμούν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία της Αρχής με το Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) αναφορικά με το σχεδιασμό της διασύνδεσης των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο.

Πως έμεινε ανάπηρος ο Σόιμπλε;


Πως έμεινε ανάπηρος ο Σόιμπλε;
Ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να λειτουργήσει τα κάτω άκρα του και μετακινείται με τη βοήθεια αναπηρικού καροτσιού. Πως όμως έμεινε ανάπηρος;

Στην Ελλάδα έχει δεχθεί κριτική για τη στάση του στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, καθώς επιμένει σε μία στρατηγική συνεχούς λιτότητας.

Ένα υπόγειο παλάτι στην Ιαπωνία!


Ένα υπόγειο παλάτι στην Ιαπωνία!
Με 59 δεξαμενές χωρητικότητας 670.000 κυβικών μέτρων νερού και μήκος 6,3 χλμ. το τούνελ που βρίσκεται στην πόλη Kasukabe, στην επαρχία Saitama της Ιαπωνίας δικαιολογημένα έχει ονομαστεί ως… υπόγειο παλάτι!
Η επαρχία Saitama είναι παραδοσιακά πολύ ευάλωτη σε πλημμύρες, εξαιτίας των δύο ποταμών της περιοχής, του Otoshifurutone και του Edo.

Παπαρήγα: Διαφωνούμε εφ' όλης της ύλης με την κυβέρνηση Παπαδήμου


Παπαρήγα: Διαφωνούμε εφ' όλης της ύλης με την κυβέρνηση Παπαδήμου

Συνάντηση είχαν το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος με τη γενική γραμματέα του Κ.Κ.Ε, Αλέκα Παπαρήγα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε σήμερα ο κ. Παπαδήμος με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός μας έκανε μια αναλυτική ενημέρωση γύρω από την πορεία του ελληνικού χρέους και τις εξελίξεις γύρω από την ΕΕ» δήλωσε η κ. Παπαρήγα μετά τη συνάντησή τους.

Τι θα συζητηθεί στο Eurogroup της Τρίτης. «Πράσινο φως» από Σόιμπλε για την εκταμίευση της έκτης δόσης



«Η Γερμανία θα στηρίξει την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, εάν το ίδιο πράξει και η τρόικα», τόνισε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανάβοντας ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 8 δισ. ευρώ. Η τρόικα αναμένεται να αποφανθεί την Τρίτη για την εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης από την ελληνική κυβέρνηση και την αποδέσμευση της έκτης δόσης. Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε κάλεσε την Ελλάδα να επιταχύνει τις συνομιλίες με τους πιστωτές της για το «κούρεμα» του χρέους της. 

Καταγγελία για λογαριασμούς βουλευτών στην Ελβετία


Λογαριασμούς στην Ελβετία διατηρούν Έλληνες Βουλευτές, σύμφωνα με τον Ελληνοελβετό συνάδελφό τους Ι. Ζησιάδη. Τι αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή. Το θέμα έφτασε και στο ελληνικό κοινοβούλιο.
"Φωτιές" άναψε ο Έλληνας βουλευτής της ελβετικής Βουλής Ιωσήφ Ζησιάδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Ελβετία έχει προτείνει από το 2005 φορολογική συμφωνία στην Ελλάδα, η οποία όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε τίποτα.

O Σημίτης πήγε σε εκδήλωση εκσυχρονιστών με ομιλητή τον Κουβέλη!

O Σημίτης πήγε σε εκδήλωση εκσυχρονιστών με ομιλητή τον Κουβέλη!
Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από καιρό έκανε απόψε ο Κώστας Σημίτης. Ο

πρώην πρωθυπουργός έφτασε στο θέατρο «Γκλόρια» σε εκδήλωση του περιοδικού «Μεταρρύθμιση» του Νίκου Μπίστη.
Στην εκδήλωση αυτή είναι ομιλητές ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης (επ' εσχάτοις έχει υπάρξει προσέγγιση Κουβέλη-Μπίστη), και οι πρώην υπουργοί επί κυβερνήσεων Σημίτη Νίκος Χριστοδουλάκης και ο

Τι προσπαθεί να σου πει το σώμα σου;


Τι κρύβεται πίσω από περίεργα τικ, πόνους και ενοχλητικά συμπτώματα όπως οι κράμπες και το ροχαλητό; Μάθε που οφείλονται συνήθως και τον τρόπο με τον οποίο θα απαλλαγείς οριστικά από αυτά...

Δέν το ήξερες..



Η γνωστή συνοικία των Αθηνών ονομάστηκε «Κολωνάκι» από ένα κολωνάκι που ήταν χτισμένο εκεί για προληπτικούς λόγους, όπως συνηθιζόταν κατά την Τουρκοκρατία!


Aν και ο πλυθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.


Η ακριβής εξήγηση της φράσης «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» δεν έχει σχέση με κανέλλα ή άλλα καρυκεύματα, αφού σημαίνει «Έρχομαι από την Κωνσταντινούπολη και σε προσκαλώ να έρθεις στην κορυφή»!

Αυστηροποίηση των κανόνων. Το Facebook αντιμέτωπο με την Κομισιόν για τα δεδομένα των χρηστών


To Facebook ξέρει πού ήσουν και τι έκανες

Με τη νέα Οδηγία που ετοιμάζει για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να βάλει φρένο στην πρακτική του Facebook και άλλων υπηρεσιών να συλλέγουν δεδομένα για τους χρήστες και να τα πωλούν σε διαφημιστές.

Η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ, έχει εξοργιστεί με το γεγονός ότι το Facebook όχι μόνο μεταπωλεί τα δεδομένα σε διαφημιστές, χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη, αλλά επιπλέον τα διατηρεί αποθηκευμένα ακόμα και όταν ο χρήστης διαγράφει το προφίλ του από την υπηρεσία.

Δωρεάν Office 2010 Starter Edition


Το Office είναι η πιο δημοφιλής σουίτα εφαρμογών για τα Windows αφού περιέχει το Word, τον καλύτερη επεξεργαστή κειμένου, το Excel για λογιστικά φύλλα, το PowerPoint για παρουσιάσεις και το Outlook για τα e-mail σας.
Η Microsoft κυκλοφορεί διάφορες εκδόσεις του Office μεταξύ των οποίων και τη Starter Edition η οποία διατίθεται δωρεάν μόνο όμως με την αγορά νέου υπολογιστή και η οποία διαθέτει ειδικές εκδόσεις του Word και Excel με περιορισμένες δυνατότητες αλλά πλήρως λειτουργικές χωρίς ημερομηνία λήξης.

7 φανταστικά μέρη που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε και στην πραγματικότητα!


7 φανταστικά μέρη που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε και στην πραγματικότητα! (1)
Η κρίση συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα μας και ο τρόπος ζωής των περισσότερων Ελλήνων έχει αλλάξει ριζικά. Με χιουμοριστικό πνεύμα, σας παρουσιάζουμε κάποια μέρη ιδανικά για…μετανάστευση, τους ιδιαίτερους αυτούς καιρούς που ζούμε!
Το σκεφτήκαμε το πράγμα. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που υποφέρει λόγω οικονομικής κρίσης.
Παντού στον κόσμο από Αμερική μέχρι Αυστραλία, τα συστήματα που κυριαρχούσαν μέχρι τώρα δέχονται ισχυρά πλήγματα και μας αναγκάζουν να αναθεωρούμε πολλά δεδομένα μας.

Reuters: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011


Reuters: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011 (1)
Το 2011 ήταν μια χρονιά γεμάτη ειδήσεις και πολύ δυνατές εικόνες. Δείτε τον κατάλογο που δημοσίευσε το Reuters. Ποιες φωτογραφίες από Ελλάδα μπήκαν στις πρώτες 100;
Τη λίστα με τις 100 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters. Από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία, στην Αραβική Άνοιξη και από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το 2011 ήταν μια χρονιά πλούσια σε γεγονότα και εντυπωσιακές εικόνες.

Σαν Σήμερα...


28 Νοεμβριου

Γεγονότα

1443: Ο Γεώργιος ΚαστριώτηςΣκεντέρμπεης για τους Αλβανούς, ανακηρύσσεται πρίγκιπας της Αλβανίας.
1910: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, καταλαμβάνοντας τις 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.
1925: Οι παιδαγωγοί Δημήτριος Γληνός και Αλέξανδρος Δελμούζος παύονται από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, καθώς η διδασκαλία τους κρίθηκε εθνικά επιβλαβής. (Μαρασλειακά)

Αμεση σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζητεί η Συλβάνα Ράπτη


Αμεση σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζητεί η Συλβάνα Ράπτη
Τη σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζητεί με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου η ευρωβουλευτής και μέλος του ανώτατου κομματικού οργάνου κυρία Συλβάνα Ράπτη.

Τεστ για τη δραχμή

Για προετοιμασία των αγορών συναλλάγματος για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή (Currency Market Tests for the Return of Drachma) κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal».

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η ICAP Plc αποκάλυψε χθες ότι δοκιμάζει συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή. «Οι προετοιμασίες έχουν επικεντρωθεί στον καθορισμό της σχέσης μεταξύ της δραχμής και άλλων νομισμάτων και πως θα διαμορφωθούν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες», δήλωσαν στελέχη της εταιρείας που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο σύστημα διατραπεζικών νομισματικών συναλλαγών.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δεκτή η παραίτηση Παπαδήμου από τον Παπανδρέου!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Σήμερα, αρκετές ημέρες μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο Λουκάς Παπαδήμος παραιτήθηκε από
σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα πραγματοποιήθηκε η δημοσίευση της απόφασης στη Διαύγεια (την ηλεκτρονική βάση δεδομένων που δείχνει ότι όλα στο κράτος δουλεύουν ρολόι). Η απόφαση έχει ημερομηνία 10 Νοεμβρίου 2011 και δημοσιεύτηκε με καθυστέρηση σήμερα… με πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και Γιώργο Παπανδρέου υποψήφιο φυγά. Γεια σου Ελλάδα!

Γ. Μαγκριώτης: "Η νέα διοικητική δομή της χώρας ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη"

Το εργοτάξιο ανέγερσης των νέων ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και του
Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ), στην περιοχή Ελαιώνες της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης. Στην επίσκεψη αυτή παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητές κ. Κ. Στυλιανίδης και κ. Ε. Λέκκας, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

ΟΠΑΔ: ΝΕΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Αναστέλλουν οι ιδιώτες γιατροί τις συμβάσεις τους με το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΠΑΔ), εξ’ αιτίας των ανεξόφλητων χρεών. Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες, οι οποίοι θα αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους την ιατρική επίσκεψη και εν συνεχεία να απευθύνονται στο Ταμείο τους με τα σχετικές αποδείξεις.

Να πώς (πρέπει) να φέρεται ο άντρας ο σωστός!

Πριν κάποιες δεκαετίες παλεύαμε για την ισότητα, τα δικαίωματά μας και το πώς θα αναγνωριστούμε από τα αρσενικά. Καλή και ισότητα αλλά από την επανάσταση μας έμειναν τα δικαιώματα και χάσαμε τα αρσενικά. Πώς (πρέπει) να δρα και να φέρεται ο άντρας ο σωστός, …. το καθαρόαιμο αρσενικό βρε παιδί μου! Ιδού

Δέκα συμβουλές για την κρεβατοκάμαρα σας!


Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος όπου περνάμε το 1/3 του χρόνου μας. Γι' αυτό πρέπει να φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις στο υπνοδωμάτιό μας, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τον ύπνο μας και να ξεκουραζόμαστε πραγματικά.

Η σωστή κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης, ρομαντισμού και θαλπωρής! Διαβάστε παρακάτω δέκα βασικά σημεία τα οποία πρέπει να προσέξουμε:

Πού μας πάνε; Πού πάει η Γερμανία;


του Νίκου Κοτζιά
Δύο αρνητικές προοπτικές
Η χώρα ακολουθεί μια πολιτική, με την οποία θα βγει χαμένη ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην ΕΕ. Επί παραδείγματι, αν η ΕΕ διαλυθεί, η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα υποστεί τις μεγαλύτερες αρνητικές συνέπειες, αφού έχει την πιο παρακμασμένη αυτή τη περίοδο οικονομία και το πολιτικό σύστημα της βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Σε μια τέτοια περίπτωση, ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας είναι ότι θα κληθεί το σημερινό κυρίαρχο κομματικό προσωπικό να σώσει την πατρίδα!

Συνάντηση Παπαδήμου –Βενιζέλου


Η συνεδρίαση του Eurogroup την Τρίτη θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Λάμπρου Παπαδήμου με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξερογιαννακοπούλου.
Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στις 18:00 και αναμένεται να συζητηθεί η προετοιμασία της ελληνικής πλευράς εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου.
Στο μεταξύ, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνκελα Μέρκελ έχει ήδη προϊδεάσει τους ομολόγους της ότι θα θέσει θέμα νέας ευρωπαϊκής Συνθήκης ώστε να υπάρχει η δυνατότητα νομικά να βγαίνει μια χώρα από το ευρώ.

Στην αντεπίθεση η Κίνα για τα φωτοβολταϊκά

Στην αντεπίθεση περνά η κινεζική κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ότι θα προχωρήσει σε έρευνα των καταγγελιών για αθέμιτες πρακτικές εκ μέρους των κινεζικών βιομηχανικών φωτοβολταϊκών, ανακοινώνοντας κι εκείνη με τη σειρά την έναρξη ερευνών για τις επιδοτήσεις των αντίστοιχων αμερικανικών επιχειρήσεων.

Στο πλευρό των Γιατρών του Κόσμου και ο δήμος Θεσσαλονίκης

Δράσεις για την ενίσχυση των Γιατρών του Κόσμου αναλαμβάνει και ο δήμος Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στις 10 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι της Γ΄Δημοτικής Κοινότητας...
θα μπορούν να προσφέρουν φάρμακα για την ενίσχυση του έργου της Οργάνωσης. Από τις 10:00 έως τις 13:00 στην πλατεία Αγίων Αναργύρων και στην πλατεία Προφήτη Ηλία θα βρίσκονται αντιπρόσωποι της οργάνωσης και θα συλλέγουν τα φάρμακα που θα φέρουν οι δημότες.

Και η ΠΟΕ - ΟΤΑ στην απεργία της Πέμπτης

Και η ΠΟΕ - ΟΤΑ στην απεργία της Πέμπτης
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την 1η Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ,
 καλώντας όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του Αρεως στις 11. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Καμία ανοχή στη μνημονιακή συγκυβέρνηση, ο αγώνας συνεχίζεται, λέμε όχι στις απολύσεις στη λιτότητα, στην κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια, στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων

Τουρκικό mega-project για εμπορικό κέντρο στην Αθήνα


Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους οι ίδιοι οι Τούρκοι επενδυτές το συγκρίνουν με το αντίστοιχο της Κωνσταντινούπολης εμβαδού 87.000 τετραγωνικών με 300 καταστήματα. Οι Τούρκοι επενδυτές όμως όπως λένε οι απογοητευμένοι από τη γραφειοκρατεία στη

ΣΧΕΔΟΝ 7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΗΚΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Νέο κύμα απόσυρσης των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες δείχνουν τα στοιχεία του Οκτωβρίου, καθώς οι Έλληνες αναγκάστηκαν να αποσύρουν από τις καταθέσεις τους για να πληρώσουν τις έκτακτες
εισφορές και τα χαράτσια, αλλά και για να ζήσουν.

Επιστρέφει το PONY 4!

Την "ελληνική" πλατφόρμα του ΡΟΝΥ, του μοναδικού ελληνικού αυτοκινήτου το οποίο έγραψε ιστορία τη δεκαετία του 1970 – ’80, με νέα αντιρρυπαντική τεχνολογία ετοιμάζεται...
να "ρίξει" στην αγορά η εταιρία ΝΑΜΚΟ (National Motor Company).
Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ήδη κατασκευάζονται τα πρωτότυπα PONY 4, τα οποία δοκιμάζονται σε διάφορες συνθήκες, σκληρές και μη, σε θερμοκρασίες και εδάφη, σε συσχετισμό κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων και

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με 614 ψήφους υπέρ το Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» πρότεινε ομόφωνα το σημερινό πρωθυπουργό της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν ως υποψήφιο για την προεδρία της χώρας στις εκλογές, που ήδη ορίστηκαν για τις 4 Μαρτίου 2012. «Κατορθώσαμε να σταθεροποιήσουμε την...
κατάσταση και σκοπός μας τώρα είναι να χτίσουμε τη Ρωσία του 21ου αιώνα», δήλωσε ο Πούτιν και διαβεβαίωσε τους συμπολίτες του ότι «αρχίζει ένα νέο στάδιο στην ανάπτυξη της

Νέα κατάταξη των κόσμων που ίσως κρύβουν ζωή


Διεθνής ομάδα επιστημόνων μελέτησε τις συνθήκες που επικρατούν σε πλανήτες και φεγγάρια εντός και εκτός του ηλιακού μας συστήματος και δημιούργησαν έναν κατάλογο με εκείνους στους οποίους υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν αναπτυχθεί κάποιες μορφές ζωής.

Στις πρώτες θέσεις του καταλόγου είναι ο δορυφόρος του Κρόνου, Τιτάνας και ο πλανήτης Gliese581g που βρίσκεται στον αστερισμό του Ζυγού.

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος - Με θατσερικού τύπου προτάγματα είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε στη καταστροφή.

Δήλωση Γιώργου Παναγιωτακόπουλου...
Ανεπαρκείς πολιτικοί και κατ' επάγγελμα τιμητές των πάντων επιδιώκουν τώρα και τη διάλυση της δημοκρατικής παράταξης, λοιδορώντας τόσο το λαό όσο και κάθε πολιτική έκφραση που δεν συμφωνεί μαζί τους.
Αδιαφορούν
για τις συνέπειες της διχαστικής λογικής τους και δεν αντιλαμβάνονται ότι στο τέλος το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα είναι ένα άδειο πουκάμισο.
Ας αντιληφθούν
λοιπόν οι εκκολαπτόμενοι αρχηγίσκοι, οι

Περιοδεία του Προέδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτη Κουβέλη στο Νομό Κιλκίς το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η περιοδεία του προέδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτη Κουβέλη στο Νομό Κιλκίς το περασμένο Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011. Πρώτος σταθμός της περιοδείας, το Πολύκαστρο. Εκεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνοδευόμενος από ομάδα μελών και φίλων του κόμματος, είχε την ευκαιρία να περπατήσει στο εμπορικό κέντρο της πόλης και να επικοινωνήσει με κατοίκους. Στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο όπου τον υπεδέχθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Γκουντενούδης και ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Α. Λαπόρδας, συνοδευόμενοι από

Το Άγιον Όρος στις περιόδους Ακμής και Αναγέννησης

Με γλαφυρό και κατανοητό τρόπο αναδείχθηκαν οι πτυχές μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες περιόδου στο Άγιον Όρος, στη διάρκεια του ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου της Αγιορείτικης Εστίας…
Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν δύο από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνοδεύουν  το ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Αγιορειτικής Εστίας.
Στις 12.00 πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Αγιορειτικής Εστίας, στο Μέγαρο Νεδέλκου τα εγκαίνια της Έκθεσης «Το Άγιον Όρος στο 15ο και 16ο αιώνα», που αναδεικνύει με γλαφυρό και κατανοητό τρόπο, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιόδου της

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές στο Επαγγελματικό και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων του Επαγγελματικού και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Ένα...
μήνα αργότερα, στις 11 Δεκεμβρίου στις κάλπες θα κληθούν και τα μέλη του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο «κατεβαίνουν» επτά συνδυασμοί και ένας μεμονωμένος υποψήφιος, ο Παναγιώτης Στακτόπουλος. 

Στα τρία η «πράσινη» τρόικα!


 
  
Στα τρία η «πράσινη» τρόικα!
Δεν έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες, από τότε που οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Διαμαντοπούλου συνυπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή - πολιτική παρέμβαση που προκάλεσε σάλο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, θεωρήθηκε, δικαίως ανοιχτή αμφισβήτηση του Γιώργου Παπανδρέου και έθετε, εν όψει της αναπόφευκτης δρομολόγησης των διαδικασιών διαδοχής τα θεμέλια ενός ισχυρού εσωκομματικού πόλου που θα ήταν σε θέση να διεκδικήσει με αξιώσεις την ηγεσία από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ή την κοινωνική πτέρυγα.

ΣΤΙΣ 2.00 ΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα έχει στις 14:00 στο Μέγαρο Μαξίμου η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο των επαφών του  Λ. Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που δεν μετέχουν στην κυβέρνηση. Την ίδια ώρα αύριο Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, ο Λουκάς Παπαδήμος θα έχει συνάντηση με τον

Το τελευταίο αντίο του «Sir Thomas»



 
  
Το τελευταίο αντίο του «Sir Thomas»
Απεβίωσε την Κυριακή το απόγευμα, σε ηλικία 54 ετών, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λαναράς. Ο επιχειρηματίας νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο, από τον περασμένο Μάρτιο.


Έβδομη γενιά κλωστοϋφαντουργός, ο Θωμάς Λαναράς, ήταν για χρόνια μια εμβληματική προσωπικότητα της Σοφοκλέους. Ήταν ο επιχειρηματίας που θριάμβευσε κατά την περίοδο της χρηματιστηριακής έκρηξης 1999 - 2000 και ξεχώρισε για τις μαζικές εξαγορές αλλά και για τα μεγαλεπήβολα σχέδια, τα οποία ωστόσο ποτέ δεν υλοποιήθηκαν

Το προσωπικό μανιφέστο Διαμαντοπούλου για το νέο ΠΑΣΟΚ


Το προσωπικό μανιφέστο Διαμαντοπούλου για το νέο ΠΑΣΟΚΤην ύπαρξη πρωτοπόρων ηγετικών μορφών, αλλά και ισχυρές συλλογικότητες, στο κόμμα, στη διοίκηση, στην επιχείρηση, στην κοινωνική οργάνωση, συλλογικότητες που έλειψαν από παντού θέτει ως μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.
Σε άρθρο της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Τα Νέα, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι επιβάλλεται η ανασυγκρότηση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, αλλά κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Επισημαίνει δε ότι στις επερχόμενες εκλογές το κόμμα θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά μιάς

H Moody’s απειλεί με υποβάθμιση όλη την Ευρωζώνη

Το ντόμινο της κρίσης απειλεί την Ευρώπη

H Moody’s απειλεί με υποβάθμιση όλη την Ευρωζώνη
Αναταραχή και πανικό στις αγορές προκαλεί ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος απειλεί πλέον ανοιχτά το αξιόχρεο όλων των χωρών της ΕΕ.
Σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός οίκος προειδοποιεί πως η ραγδαία εξέλιξη της κρίσης στην Ευρωζώνη θέτει υπό αμφισβήτηση τις αξιολογήσεις όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βόμβα ΔΝΤ και στην Ιταλία


Σχέδιο 600 δισ. ευρώ έχει στα σκαριά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ιταλία. Τηλεφωνική συνομιλία Μόντι-Λανγκάρντ. Πιθανή παρέμβαση και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έρχονται εφιαλτικές μέρες για τους Ιταλούς και την Ευρώπη

Σάλος στην Ιταλία από δημοσίευμα της Λα Στάμπα. Η εφημερίδα ισχυρίζεται στο Κεντρικό της θέμα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης της Ιταλίας.

Βαθαίνει το χάσμα πλούσιων - φτωχών στην Ελλάδ



Σύμφωνα με την «Καθημερινή» οι περισσότεροι Έλληνες εμφανίζουν ένα «φτωχό» περιουσιακό προφίλ, δηλώνοντας εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ, ενώ τέσσερις στους δέκα δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ετήσια εισοδήματα κάτω από το νέο αφορολόγητο όριο, δηλαδή τα 5.000 ευρώ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες



Η Ένωση των Φαρμακοβιομηχανιών εκπέμπει σήμα κινδύνου, καταγγέλλοντας την εθνικά επικίνδυνη πολιτική, που τους εξαναγκάζει να πουλάνε με ζημία μέχρι και 60%!

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», αφορμή για την πρόσφατη διαμάχη κυβέρνησης και ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών είναι η διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την προμήθεια φαρμάκων