Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Νέο σίριαλ στη κόντρα Μπουτάρη και Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη για τη παρέλαση

Άλλο ένα επεισόδιο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη έρχεται να προστεθεί στην κόντρα που έχουν εδώ και καιρό, αυτή τη φορά με αφορμή την παρέλαση…Αφορμή ήταν η απόφαση του Απ. Τζιτζικώστα να καλέσει εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της Δευτέρας, ενέργεια που προκάλεσε την αντίδραση του Γ. Μπουτάρη, ο οποίος απείλησε με δημόσια

JP Morgan: Απολαμβάνοντας το διάλειμμα στο δράμα της Ευρωζώνης

«Απολαμβάνοντας το διάλειμμα στο δράμα της ευρωζώνης», είναι ο τίτλος της ανάλυσης της JP Morgan κάνοντας  λόγο για ένα «δράμα» το οποίο έχει δύο πράξεις.Όπως υποστηρίζει η JP Morgan, το διάλειμμα αυτό που διανύουμε τώρα θα διαρκέσει για κάποιο διάστημα και ότι η δεύτερη πράξη δεν θα μοιάζει με τίποτα όπως η πρώτη, εάν πραγματικά έρθει ποτέ.

Την αλληλεγγύη στους αγώνες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εξέφρασε ο Δ. Κουτσούμπας

Τις απόψεις του ΚΚΕ για το ζήτημα της ενέργειας στην Ελλάδα εξέφρασε ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο και εκπροσώπους παρατάξεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ εξέφρασε και την αλληλεγγύη του κόμματος στους «δίκαιους αγώνες των εργαζομένων».
«Η πάλη ενάντια στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ενάντια

Βενιζέλος: Το «ΟΧΙ» στο ναζισμό είναι τώρα πάλι πιο επίκαιρο παρά ποτέ

«Την 28η Οκτωβρίου τιμούμε την Ελλάδα που έχει αποδείξει ιστορικά πως γνωρίζει τι σημαίνει και πώς κερδίζεται η εθνική κυριαρχία και η εθνική αξιοπρέπεια.  Αυτές οι επέτειοι μας διδάσκουν κάθε χρόνο, επίμονα, κάτι πολύ σημαντικό: Να είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι, υπερήφανοι, αισιόδοξοι και αποφασισμένοι για να βγάλουμε, όλοι μαζί, τη χώρα μας από την μέγγενη της κρίσης» τόνισε ο

Ντ. Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις δομικές αλλαγές και να ζητήσει πολιτική διαπραγμάτευση

 «Εμείς, ακόμα και όταν  προγραμματίζουμε έγκαιρα, δεν προχωρούμε στις μεταρρυθμίσεις από τον φόβο του πολιτικού κόστους. Έτσι οι δομικές αλλαγές είτε δεν γίνονται, είτε γίνονται λειψές και έτσι καταφεύγουμε στους φόρους και τις οριζόντιες περικοπές», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα όταν υπάρχει έγκαιρος προγραμματισμός με στόχο να πραγματοποιούνται δομικές αλλαγές και όχι με οριζόντιες

Κόκκινο πανί για ΠΑΣΟΚ ο Στουρνάρας

«Δεν γίνεται πολιτική με διαρροές και δηλώσεις» υπογραμμίζουν συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφερόμενοι στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων.
Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σημειώνουν ότι οι τελικές

Ετοιμάζονται αγωγές για διοικητές νοσοκομείων

Συνεχίζουν ακόμη και τούτες τις δραματικές ώρες που βιώνει η πατρίδα να αντιμετωπίζουν το κράτος σαν λάφυρο. Τρανό παράδειγμα οι επιλογές για τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Ενώ είπαν ότι θα υπάρξει αξιοκρατική στελέχωση, «μαγειρεύονται» εδώ και μήνες οι σχετικές λίστες. Αφού μοίρασαν τα νοσοκομεία σε «μπλε» και «πράσινα» ετοιμάζονται τις προσεχείς ημέρες να

Διαρροές Κ. Καραμανλή με ηχηρά μηνύματα

Προκαλείται από τις πληροφορίες που διαρρέονται από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με τις διαρροές ο πρώην πρωθυπουργός δεν προτίθεται να ψηφίσει νέα μέτρα αν έρθουν προ;ς ψήφιση ενώ σε αυτή την περίπτωση σχεδιάζει να κάνει και παρέμβαση στη Βουλή.
Την τελευταία περίοδο παραηρείται έντονη κινητικότητα στο

Που θα πάει ο Στουρνάρας;

Η παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα στη Σύνοδο του Λαϊκού Κόμματος, που προηγήθηκε της έναρξης της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες χθες το μεσημέρι πυροδότησε -και ελλείψει άλλων ουσιαστικών ειδήσεων για τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά στο ελληνικό θέμα- σενάρια περί μετακίνησης του υπουργού Οικονομικών στη θέση του επιτρόπου που δικαιούται η Ελλάδα στην επόμενη σύνθεση της Κομισιόν.

H Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ για την προγραμματική συμφωνία

Διαβάσαμε με πολύ προσοχή την προγραμματική συμφωνία .
Δυσκολευτηκαμε να βρούμε συγκεκριμένες προτάσεις .
Κάτι που να αποτελεί πραγματική και συγκεκριμένη δέσμευση .
Αν αυτή ειναι η απάντηση στον λαϊκισμό κάποιων και στην απελπισία που βρίσκεται ο κόσμος μετά και την παρέμβαση μας που δημοσιοποιήθηκε πριν απο μέρες με συγκεκριμένες προτάσεις και πολιτικές επισημάνσεις για αλλαγή πολιτικής και έξοδο απο την κρίση ,τότε πολύ φοβόμαστε για την πορεία ,και την φυσιογνωμία της παράταξης

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 399 παραγωγών αποζημιώσεις ύψους περίπου 370.000 ευρώ




Ειδικότερα την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 353 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 250.759,84 ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, εσπεριδοειδή και κηπευτικά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.
Επίσης ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει  κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους

ΒΡΕΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΖΩΗ


Ένα κομμάτι από εσένα θα φέρουν σε λίγους μήνες οι μορφές σπουδαίων προσωπικοτήτων της πολιτικής, της επιστήμης, του πολιτισμού και της επικοινωνίας.
Γίνε ένας από τους : Marilyn Monroe, Barack Obama, Oprah Winfrey, Nelson Mandela, Lady Diana, Michael Jordan, Angelina Jolie, Michael Jackson, Steve Jobs, Mahatma Ghandi, Albert Einstein, Martin Luther King, Pablo Picasso, Che Guevara και Muhammad Ali.

Απροσπέλαστο «φρούριο» η Θεσσαλονίκη για την παρέλαση – Που θα διακοπεί η κυκλοφορία

Aυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία του πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου και άλλων επισήμων, αφού πάντα υπάρχει ο φόβος των επεισοδίων.

Αναβλήθηκε για τις 16 Ιανουαρίου η δίκη της υπεξαίρεσης

Για την 16η Ιανουαρίου του 2014 αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της υπεξαίρεσης απο τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Αυτό αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο μετά την άρνηση του Δικηγορικού Συλλόγου να επιτρέψει στους δικηγόρους του δήμου Θεσσαλονίκης και των δύο υπαλλήλων να συμμετέχουν στη

Σκληρή απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενο στις συνεχιζόμενες χυδαίες αναφορές του κ .Τσίπρα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο,  έκανε το ακόλουθο σχόλιο:
Ο κ. Τσίπρας μην έχοντας τίποτα να πει επί της ουσίας  για την προοπτική  της  χώρας  νομίζει δυστυχώς  ότι μπορεί να ασχολείται με το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα των υποβρυχίων του Πολεμικού

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ




Φίλες και φίλοι, θέλω να ευχηθώ πριν από οτιδήποτε άλλο να έχουμε μια αποτελεσματική και αξιόπιστη κοινοβουλευτική σύνοδο. Μετά από τη λειτουργία των τμημάτων διακοπής των εργασιών της Βουλής, άρχισε ξανά τη δουλειά της η Ολομέλεια και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ καλείται σε μια ακόμη Σύνοδο να σηκώσει το μεγάλο βάρος της προστασίας, της σταθερότητας, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά της χώρας συνολικά.

Λογιστικά βιβλία ανοίγουν όλοι οι αγρότες

Με λογιστικό τρόπο θα προσδιορίζεται από το 2014 το φορολογητέο εισόδημα για περισσότερους από 1.000.000 αγρότες, που πλέον υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων κατά τα πρότυπα των επιτηδευματιών.
Όπως αναφέρει το «Έθνος» θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% επί του καθαρού εισοδήματος που θα

Έτοιμος για παρέλαση ο Μήτσος...

Τώρα που βρήκε σπόνσορες ο Αβραμόπουλος για τα καύσιμα των τανκς, προχωρεί χωρίς να υπολογίζει τις τυχόν αντιδράσεις. Μόνο που ουδείς γνωρίζει πόσα ακριβώς τανκς θα παρελάσουν, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και δοκιμαστικά για την παρέλαση.
Εκείνο που έμαθα είναι ότι τελικά θα παρελάσουν

ΣΥΡΙΖΑ: Γάμος ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με προικιά τα μνημόνια

Επισημοποίηση των όσων έχουν κατά καιρούς καταγγείλει στο ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία πρωτοβουλιών και την πιστή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών από τον κυβερνητικό συνασπισμό βλέπουν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα από την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας.
«Κυβερνούν εδώ και τέσσερις μήνες χωρίς κάποια

Πενταπλάσιος ο φόρος για τα αγροτεμάχια με κατοικία

Αντιμέτωποι με τη τιμωρητική, σχεδόν εκδικητική, διάθεση του υπουργείου Οικονομικών, βρίσκονται οι ιδιοκτήτες κατοικιών, οικοπέδων, αγροτεμαχίων ακόμα και των... γιαπιών, καθώς οι στρεβλώσεις που παρατηρούνταν στο ισχύον πλαίσιο φορολόγησης, παίρνουν μόνιμη μορφή με τον Ενιαίο Φόρο.
Τουλάχιστον παραλογισμός χαρακτηρίζεται το ότι είναι 5πλάσιος ο