Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Δεν ψηφίζουν τα μέτρα Σκανδαλίδης, Κασσής, Παραστατίδης - Βενιζέλος: "Τώρα αρχίζει πολιτική διαπραγμάτευση"

Δεν ψηφίζουν τα μέτρα Σκανδαλίδης, Κασσής, Παραστατίδης - Βενιζέλος: "Τώρα αρχίζει πολιτική διαπραγμάτευση"Καζάνι που βράζει είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Παρά την μακροσκελή ομιλία Βενιζέλου και την προσπάθειά του να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν τόσο τις αποκρατικοποιήσεις όσο και τα μέτρα, συνάντησε το όχι από βουλευτές.Τελικά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν καθόρισε τη στάση της απέναντι στα μέτρα και όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος θα γίνει και νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα.
Παρά τη δήλωση του κ. Σαμαρά για τέλος στη διαπραγμάτευση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η πολιτική διαπραγμάτευση με τους εταίρους

Σόρος: "Καλύτερα να αποχωρήσει η Γερμανία"




Πρόταση για την αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών στην Ελλάδα, με την δημιουργία «οίκων αλληλεγγύης» σε άδεια δημόσια κτίρια, που θα χρηματοδοτηθούν από ιδρύματα όπως το δικό του, παρουσίασε ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.

Άλλωστε, όπως ο ίδιος δήλωσε, «η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα του ασύλου έχει καταρρεύσει και η Ελλάδα, στην κατάσταση που βρίσκεται, δεν μπορεί να βοηθήσει».
Ο Τζορτζ Σόρος, μιλώντας στην συνάντηση του «Συμβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης», που διοργανώνει το Ινστιτούτο για την

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ


Στα ίχνη νέου μεγάλου δικτύου λαθρεμπορίας καυσίμων βρίσκονται οι Αστυνομικές Αρχές. Μετά από συντονισμένες κινήσεις και σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, πληροφορίες μιλούν για εξάρθρωση νέας οργάνωσης που διακινούσαν
εκτεταμένη λαθρεμπορία καυσίμων με την παράνομη προμήθεια, αποθήκευση και μεταφορά πετρελαίων ναυτιλίας σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Με καταψήφιση των μέτρων προειδοποιούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Με καταψήφιση των μέτρων προειδοποιούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Να μην ψηφίσει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ», ζήτησε ο Κώστας Σκανδαλίδης στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κινείται προς τη μη ψήφιση του πακέτου μέτρων, κάτι που, επίσης, άφησε να εννοηθεί και ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός διαφωνεί «θεμελιωδώς» με την «αφήγηση» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, αναφέροντας ότι ενώ οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή, η προγραμματική συμφωνία «τσαλαπατήθηκε», τα «ψέματα» που ειπώθηκαν «οδήγησαν στον εκφασισμό» και

Βενιζέλος: "Το πακέτο πρέπει να εγκριθεί και να εφαρμοστεί"


Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο νέο πακέτο μέτρων, ιδιαίτερη δε αναφορά έκανε στο ζήτημα των αποκρατικοποίησεων και στα εργασιακά, για τα οποία είπε ότι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, ωστόσο όχι πιο σημαντικό από άλλα, όπως είναι οι περικοπές συντάξεων. Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι το πακέτο πρέπει να αξιολογηθεί συνολικά.

Οριστικό: Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει τα εργασιακά


Σταθερή στις αρχικές της απόψεις για τα εργασιακά παραμένει η ΔΗΜΑΡ όπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στο συγκεκριμένο ζήτημα.
«Η ΔΗΜΑΡ πάλεψε για τις εργασιακές σχέσεις με συγκεκριμένες θέσεις, προκειμένου να προστατευθούν τα ήδη αποδυναμωμένα εργασιακά δικαιώματα. Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν τη βρίσκει σύμφωνη.»

Λ. Κατσέλη: Θα με βρείτε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ


Λ. Κατσέλη: Θα με βρείτε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται η Λούκα Κατσέλη όταν γίνουν εκλογές, όπως αποκάλυψε η ίδια.

Από τη Ναύπακτο η πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας σε στελέχη και φίλους του κόμματός της, αποκάλυψε πως στις επόμενες εκλογές θα συνεργαστεί με τον κόμμα του Α. Τσίπρα.

Επίσημη ανακοίνωση Μαξίμου Σαμαράς: Τελείωσε η διαπραγμάτευση με την Τρόικα


Το ερώτημα τι θα συμβεί αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα θέτει ο πρωθυπουργός με τη σημερινή του δήλωση όπου ανακοινώνει το πέρας των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και κάνει έκκληση στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων. 

Ο Αντώνης Σαμαράς αφού αναφέρει ότι έγιναν σημαντικές βελτιώσεις και ότι προσπαθεί να δοθούν περισσότερα χρήματα στην χώρα προειδοποιεί ότι η ψήφιση της συμφωνίας με την Τρόικα και του προϋπολογισμού είναι προϋπόθεση για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ING ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ LE SOIR «Να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα»


«Να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα»

Την άποψη ότι «θα πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα» στην Ελλάδα εκφράζει, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «Λε Σουάρ» (Le Soir), ο Κάρστεν Μπρέσκι, οικονομολόγος στην πολυεθνική του τομέα των τραπεζασφαλειών ING.


Ο Κάρστεν Μπρέσκι υποστηρίζει ότι οι δημόσιοι πιστωτές της Ελλάδας έχουν, ήδη, δεσμευτεί να παραχωρήσουν δύο επιπλέον χρόνια στην Ελλάδα, αλλά «δεν τολμούν να πουν ότι θα χρειαστούν παραπάνω χρήματα».

Η Θεσσαλονίκη στο δίκτυο των μαρτυρικών πόλεων


Η Θεσσαλονίκη στο δίκτυο των μαρτυρικών πόλεων
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στο...
φύλλο 203 της 24ης Οκτωβρίου 2012-με το υπ.αρθμ.118 Προεδρικό Διάταγμα- η αποδοχή του αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την ένταξη της πόλης στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων.

«Στάχτη» τα αντικαπνιστικά μέτρα


Στα τασάκια καφενείων, εστιατορίων και μπαρ σβήνονται καθημερινά τα αντικαπνιστικά μέτρα στη χώρα μας. Ο τελευταίος νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του, έχει την τύχη και των προηγούμενων: οι έλεγχοι έχουν ατονήσει και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος συνεχίζουν να επιτρέπουν κρυφά και φανερά το κάπνισμα στους χώρους τους.

Εξίμισι εκατομμύρια άτομα χωρίς ρεύμα Νεκροί και εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι


Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί από τον κυκλώνα Σάντι στις ανατολικές ΗΠΑ, όπου δρόμοι, τούνελ και σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα κύματα της θάλασσας, ενώ εξίμισι εκατομμύρια άτομα έμειναν χωρίς ρεύμα. 


Σε επιφυλακή έχει τεθεί και η μονάδα πυρηνικής ενέργειας στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στο Κουίνς, όπου ζουν πολλοί έλληνες ομογενείς.

Μια Γερμανίδα στην Αντίσταση της Ιθάκης


Ιόνιο Μια Γερμανίδα στην Αντίσταση της Ιθάκης
Η Μαρία Μίλλερ-Βλησμά, μια πανέμορφη νεαρή γυναίκα, γίνεται η Μαρία Δημάδη της Ιθάκης, ο σωτήρας του νησιού στη χιτλερική κατοχή. Μια συμπατριώτισσα των Ναζί (ναι,σωστά διαβάσατε), γίνεται το μάτι και το αυτί του αντιστασιακού κινήματος στο νησί Μπαίνει στην Κομμαντατούρα σαν διερμηνέας και σαγηνεύει και τιθασεύει τα άγρια ένστικτα του  χιτλερικού διοικητή στο Βαθύ. Λέγεται ότι τον έπεισε κάποτε να αφήσει  ξεκλείδωτο το  παραθυράκι του κρατητηρίου  και να δραπετεύσουν δύο πατριώτες. Η Μαρία  σύζυγος του ζωγράφου Ερρίκου Βλησμά (Μπάρλα) από το Βαθύ, γνωρίστηκε στην Αμερική με τον σύζυγό της. το 1927, όταν η Μαρία ήταν 24 χρόνων και μετανάστευσε από τη Γερμανία. 

Συνελήφθη ο άνδρας με τα «εκρηκτικά» έξω από το Μαξίμου


Συνελήφθη ο άνδρας που λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι προκάλεσε συναγερμό στην Αστυνομία καθώς υποστήριζε πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλούσε ότι θα τιναχθεί στον αέρα.

Ο  ηλικίας 40 χρόνων Έλληνας βρισκόταν κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου  και τελικά η βόμβα που υποστήριζε πως κρύβει κάτω από το μπουφάν του ήταν ένα κινητό τηλέφωνο, μια μπαταρία και ένα τηλεκοντρόλ.

Συναγερμός στην Ηρώδου Αττικού. 40χρονος απειλεί να ανατιναχθεί


Αντρας ηλικίας περίπου 40 ετών, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά, απειλεί να τα πυροδοτήσει στην Ακακιών και Ηρώδου Αττικού. Η περιοχή έχει αποκλειστεί ενώ στο σημείο βρίσκονται τρεις διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ.

48ωρη αποχή δικηγόρων Πέμπτη και Παρασκευή...



Αποχή από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προωθούμενη τροπολογία σύμφωνα με την οποία δεν θα. είναι πλέον υποχρεωτική η παράσταση των δικηγόρων στα συμβόλαια.

Συλλήψεις για το σκάνδαλο Εnerga - Hellas Power



Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Λίγο μετά τις 06.00 το πρωί ολοκληρώθηκε από τους άνδρες του Οργανωμένου Εγκλήματος η σύλληψη των βασικών πρωταγωνιστών του σκανδάλου Εnerga - Hellas Power, το οποίο φέρεται να έχει ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο με 200 εκατομμύρια ευρώ!
Με ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν οι «άφαντοι» μέχρι σήμερα Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας και Χαράλαμπος Σμυρλιάδης.
Είχαν προηγηθεί συντονισμένες ενέργειες του ανακριτή-προέδρου που χειρίζεται την υπόθεση, κ. Σπύρου Γεωργουλέα, και των εισαγγελικών Αρχών και δη της εισαγγελέως, κυρίας Πόπης

Καρχαρίες «κόβουν» βόλτες στους δρόμους του New Jersey!


Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, του New Jersey αλλά και πολλών πόλεων των ΗΠΑ είτε κλείνονται μέσα στα σπίτια τους είτε τα εγκαταλείπουν άρον άρον αφού ο τυφώνας Σάντι «θερίζει» τα πάντα στο πέρασμά του. 

Ωστόσο ένας κάτοικος της περιοχής Μπρίγκαντιν στο New Jersey ο Kevin P McCarthy έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook πως δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του γιατί στους δρόμους κάνουν βόλτα καρχαρίες.
Χαρακτηριστικό είναι πως στην πρώτη φωτογραφία που ανέβασε φαινόταν το πτερύγιο ενός καρχαρία.

Να ψηφίσει τα μέτρα καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης

«Θα ήταν γενναία πράξη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τα μέτρα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, γιατί
«δεν υπάρχει άλλη λύση». 
«Οι δανειστές μας, οι τοκογλύφοι, πείτε τους όπως θέλετε, έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι. Κι όταν έχεις το μαχαίρι, ή θα κόψεις το καρπούζι, ή θα κόψεις το χέρι σου», είπε ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΙ" και προσέθεσε: «Εάν ψηφίσει "ναι" ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα

Πρόβα τζεναράλε για τη συγκυβέρνηση


Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κυβέρνηση και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ωστόσο η συνοχή της, που και τα τρία κόμματα ευαγγελίζονται, καλείται πλέον ναδοκιμαστεί στο κοινοβούλιο. Μια μέρα πριν την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του eurogroup και την κατάθεση του προϋπολογισμού, ένα πρώτο κρας τεστ θα διεξαχθεί σήμερα με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

NEA ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Νέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με τρία μόνο κλιμάκια και συντελεστές φόρου 21%, 36% και 45% και μίνι κλίμακα για τη φορολόγηση των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών
με δύο συντελεστές 26% και 33% προβλέπει το νεώτερο σχέδιο που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Το νέο σύστημα

Μαθήματα Πυρασφάλειας στο 4ο Δημοτικό Βέροιας


Κεντρική Μακεδονία Μαθήματα Πυρασφάλειας στο 4ο Δημοτικό Βέροιας
Μαθήματα Πυρασφάλειας και Πυροπροστασίας πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα 29/10/2012, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας.


Στην αρχή, ο Πυραγός κ. Χονδροματίδης Παναγιώτης, ενημέρωσε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, καθώς και τους εκπαιδευτικούς, για το έργο της πυροσβεστικής, τη χρήση του 199, για το πώς μπορούν να αποφύγουν κάποιους κινδύνους και να προστατευθούν σε περίπτωση που βρεθούν κοντά σε περιοχή που έχει εκδηλωθεί φωτιά.

Στη Νιγρίτα στις 8 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος


Κεντρική Μακεδονία Στη Νιγρίτα στις 8 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  Ιερώνυμος
Στα πλαίσια της επισκέψεως του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος   κ.κ. Ιερωνύμου στην Πόλη της Νιγρίτας, ο Δήμος Βισαλτίας Διοργανώνει εκδήλωση προς τιμή του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Νοέμβριου 2012 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα «Αθανάσιος Κασακόγιας»

Σύλληψη για χρέη 1,8 εκατ. ευρώ στις Σέρρες


Κεντρική Μακεδονία Σύλληψη για χρέη 1,8 εκατ. ευρώ στις Σέρρες
Στη σύλληψη ενός 58χρονου, διευθύνοντος συμβούλου εταιρείας στις Σέρρες προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο, ύψους 1.838.389 ευρώ.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ. και 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11

Προκηρύχθηκαν 54 θέσεις εργασίας σε φορείς της Μακεδονίας


Προκηρύχθηκαν 54 θέσεις εργασίας σε φορείς της Μακεδονίας
Την πλήρωση συνολικά 54 θέσεων εποχικού προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προκήρυξαν τέσσερις φορείς της Μακεδονίας...
Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:
Το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Αθλητισμού του δήμου Αμυνταίου προκήρυξε την πλήρωση πέντε θέσεων εκ των οποίων: τρεις θέσεις βρεφονηπιοκόμων ΤΕ και δύο θέσεις βοηθών βρεφονηπιοκόμων ΔΕ.

Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι φαρμακοποιοί


Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι φαρμακοποιοί
Συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ την ημέρα ψήφισης των μέτρων στη Βουλή αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου…
με τη συμμετοχή των προεδρείων των μεγαλύτερων φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας, καθώς όπως αναφέρουν «οι επιπτώσεις από το 3ο Μνημόνιο είναι βαρύτατες τόσο για τα φαρμακεία όσο και για όλο τον ελληνικό λαό».

Συνελήφθη στους Αμπελόκηπους οικογένεια ομογενών- "Φυλούσαν" 3.192 πακέτα λαθραίων τσιγάρων


Συνελήφθη στους Αμπελόκηπους οικογένεια ομογενών- "Φυλούσαν" 3.192 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
Λαθραία τσιγάρα βρέθηκαν στην κατοχή και στο σπίτι 55χρονου στους Αμπελόκηπους. Ο 55χρονος ομογενής από την Γεωργία συνελήφθη χτες το μεσημέρι στην περιοχή των Αμπελοκήπων και μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν 1.740 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου του ελληνικού δημοσίου.

Θα απολύονται όσοι προσλήφθηκαν στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ


Θα απολύονται όσοι προσλήφθηκαν στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ
Την κατάργηση όλων των θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των οποίων η κάλυψη έγινε με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ, μελετά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τη δραστική μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, που ζητά επίμονα η τρόικα.

Οι επίορκοι και όσοι βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας δεν αρκούν για να καλύψουν τους αριθμούς των απολύσεων που απαιτούν οι δανειστές η τρόικα.

Ψεύτικη η ΦΩΤΟ του τυφώνα Σάντι που σαρώνει στο διαδίκτυο!


Ψεύτικη η ΦΩΤΟ του τυφώνα Σάντι που σαρώνει στο διαδίκτυο!


Η φωτογραφία που απεικονίζει τον τυφώνα "Σάντι" πάνω από τη Νέα Υόρκη και κάνει θραύση τις τελευταίες ώρες στα social media είναι ψεύτικη!

Η φωτογραφία δείχνει το μάτι του κυκλώνα πίσω από το Άγαλμα της Ελευθερίας και έχει "μαγέψει" πολλούς χρήστες του Ίντερνετ. Ωστόσο, αποδείχθηκε προϊόν επεξεργασίας...

Στο μάτι του κυκλώνα η Νέα Υόρκη


Χάος επικρατεί στη Νέα Υόρκη, όπου δρόμοι και σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα κύματα της θάλασσας. Συνολικά, 1.374.312 άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Τουλάχιστον δεκατρία άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τον τυφώνα Σάντι, που αργά χθες μετατράπηκε σε κυκλώνα, και έπληξε τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Ο τύπος της Τρίτης


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανοιχτή γραμμή Σαμαρά με Τρόικα και συγκυβερνήτες του
Η εφημερίδα γράφει ότι "δύο πολύ δύσκολες εξισώσεις καλείται να επιλύσει ο Αντώνης Σαμαράς τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Η πρώτη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και η δεύτερη σε αυτές με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. «Τίποτα δεν έχει κλείσει οριστικά», διαμηνύει το Μαξίμου, υψηλόβαθμα στελέχη του οποίου κάνουν λόγο για την «τελευταία ευκαιρία της χώρας»".

Ένα μικρό μνημόνιο σε κάθε υπουργείο


Μηχανισμό που θα ελέγχει τις υπερβάσεις δαπανών των υπουργείων και των δημόσιων φορέων συγκροτεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η κυβέρνηση προχωρά στην απόφαση αυτή, ως ελληνική απάντηση στα σχέδια που προωθεί το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών για ευρωπαϊκό έλεγχο της υλοποίησης του προϋπολογισμού και του λογαριασμού μέσω του οποίου εξυπηρετείται το δημόσιο χρέος.

Λοβέρδος: Ανάγκη για ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα


Για την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που θα ηγηθεί της πορείας για την ανόρθωση της χώρας, έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος στην παρουσίαση του βιβλίου του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση».

Ρεπούση: Να καταργηθεί η... έξοδος του Μεσολογγίου


Να καταργηθεί η... έξοδος του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ζητά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία χαρακτηρίζει όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη ως... «εθνικιστικά κιτς». 

Σαμαράς: Κομματική πειθαρχία και στις ιδιωτικοποιήσεις


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση μετά την άρνηση της τρόικας να δεχθεί το αίτημα να περνούν οι αποκρατικοποιήσεις πρώτα από την βουλή. Μετά από αυτή την εξέλιξη κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της απογευματινής ψηφοφορίας καθώς αναμένονται διαρροές τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΔΗΜΑΡ. 

Κινούμενη άμμος η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ενόψει μέτρων


Πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζουνι τάσεις αμφισβήτησης του κ. Βενιζέλου
Συνεδριάζει στις 11 το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί βουλευτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το εάν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα εκφράζονται τάσεις αμφισβήτησης του κ. Βενιζέλου.

Αναφορικά με το πακέτο μέτρων ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε ότι θα πράξει το καθήκον του, στηρίζοντας τους τρεις αρχηγούς και τη συμφωνία τους που αποδείχτηκε πως εμπεριέχει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης.

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα



Έφυγε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο πατέρας του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, Παύλος. Η κηδεία του θα γίνει στις 4 το απόγευμα στο Διόνυσο. 

Εκτεταμένες διασταυρώσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής


Σε εκτεταμένες διασταυρώσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών- Ειδοποιητήρια για καταθέτες εξωτερικού.

Διασταυρώσεις καταθέσεων, δόσεων δανείων, λογαριασμών των ΔΕΚΟ, διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων, νοσηλίων και ασφαλίστρων θα πραγματοποιεί η εφορία, προκειμένου να προσδιορίζει το εισόδημα των φορολογούμενων.

Στέγνωσε η αγορά από φάρμακα! Ποια γνωστά λείπουν από τα ράφια


Δεκάδες ελλείψεις φαρμάκων παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στα φαρμακεία όλης της χώρας. Αιτία μεταξύ άλλων η αναστάτωση που έχει προκληθεί στην αγορά φαρμάκου από το νέο δελτίο τιμών που περιλαμβάνει πολλά λάθη στις τιμές. Ποια λείπουν;

"Ήμουν εκεί... δεν έδιωξαν τον ΓΑΠ απο το εστιατόριο.Δέν έγιναν έτσι τα πράγματα"


Διαφορετική διάσταση δίνει αναγνώστης του enikos.gr ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στις αποδοκιμασίες κατά του Γιώργου Παπανδρέου σε εστιατόριο στο Βερολίνο και περιγράφει καρέ-καρέ τι συνέβη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο για την συνάντηση του «Συμβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης» ,  και η σύζυγός του Άντα έτρωγαν το βράδυ της Κυριακής μαζί με κάποιους συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού.

10 τυχαίες εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο


Σχεδόν κάθε μέρα χρησιμοποιούμε τον φούρνο μικροκυμάτων, την super κόλλα, το χριτς χρατς, το αντικολλητικό τηγάνι και πολλά άλλα αντικείμενα που εφευρέθηκαν εντελώς τυχαία! Δείτε 10 από αυτά στο παρακάτω video!

Η ιστορία του Ερυθρού Σταυρού


Διεθνής οργανισμός ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε με σκοπό την προσφορά βοήθειας στα θύματα των πολέμων. Είναι μία από τις πρώτες μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις μέρες μας η μεγαλύτερη και σημαντικότερη, με δράση σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Εκτός από την περίθαλψη των τραυματιών και την προστασία των αιχμαλώτων πολέμου, ο Ερυθρός Σταυρός σε καιρό ειρήνης παρεμβαίνει σε περιπτώσεις καταστροφών, ενώ ασχολείται ιδιαίτερα με το ζήτημα των προσφύγων.