Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Δεν είστε στο facebook; Είστε ψυχοπαθείς!


Υπάρχουν περισσότεροι από 955 εκατομμύρια χρήστες με προφίλ στο Facebook και όπως δείχνουν οι έρευνες, δεν θα έβλαπτε αν είσαστε κι εσείς ένας από αυτούς.

Κι αυτό γιατί, οι ψυχίατροι και οι εργοδότες θεωρούν ύποπτη την απουσία ενός προσώπου από τη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι «πρόγονοι» των… Starbucks



Γύρω στο 1600 μ.Χ., Ευρωπαίοι που εξερευνούσαν τη νοτιοανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών έγραφαν για ένα τελετουργικό εξαγνισμού από γηγενείς που περιελάμβανε μεταξύ άλλων και μεγάλες ποσότητες από κάτι που οι ταξιδιώτες ονόμαζαν «μαύρο ποτό». Πρόκειται, στην ουσία, για ένα ρόφημα με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη που προερχόταν από ένα θάμνο που ονομάζεται «llex vomitoria».

Ανακαλύφθηκε νέος πρόγονος του ανθρώπου


Ανακαλύφθηκε νέος πρόγονος του ανθρώπου

Η επίλυση ενός γρίφου 40 ετών ανοίγει μια μεγάλη παρένθεση στην εξελικτική ιστορία του ανθρώπου. Ναι, ξεκινήσαμε από την Αφρική για να κατακτήσουμε τον κόσμο, αλλά ποιοί ήμασταν ακριβώς;

Μέχρι πρόσφατα η απάντηση στο ερώτημα περιελάμβανε τον Homo habilis ο οποίος κυριαρχούσε στην αφρικανική σαβάνα πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια. Φαίνεται όμως ότι δεν ήταν μόνος. Αυτό πίστευε πάντα η παλαιοανθρωπολόγος Μιβ Λίκι (Meave Leakey), η οποία το 1972 είχε εντοπίσει ένα κρανίο στην περιοχή Koobi Fora στα βόρεια της Κένυας. Το κρανίο, ηλικίας 1,9 εκατομμυρίων ετών, είχε πάρει το κωδικό όνομα KNM-ER 1470 και έφερε χαρακτηριστικά ασυνήθιστα για H. habilis.

Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον Αρμαγεδδώνα Δεν έχουμε τα μέσα να καταστρέψουμε τους αστεροειδείς πριν φτάσουν στη Γη


Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον Αρμαγεδδώνα

Στη χολιγουντιανή υπερπαραγωγή «Αρμαγεδδών» οι πρωταγωνιστές καταστρέφουν με πυρηνική βόμβα έναν αστεροειδή που κινείται απειλητικά προς τη Γη. Φοιτητές, εμπνεόμενοι από την ταινία, έκαναν μια μελέτη στην οποία υποστηρίζουν ότι με τα μέσα που διαθέτει σήμερα η ανθρωπότητα αυτό που κατάφερε ο Μπρους Γουίλις και η παρέα του είναι αδύνατον να συμβεί στην πραγματικότητα.

Nέα ταλαιπωρία από 01/09


Aπό την τσέπη τους θα πληρώνουν τα φάρμακα τους οι  ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, από 1η Σεπτεμβρίου, καθώς οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας δεν θα εκτελούν τις συνταγές των ασφαλισμένων, όπως αποφάσισαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Την επικύρωση της απόφασης θα λάβει η γενική συνέλευση του Συλλόγου το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, προκειμένου να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση σχετικά με την εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς.

Βάσεις 2012: Τι δείχνουν οι βαθμολογίες


Βάσεις 2012: Τι δείχνουν οι βαθμολογίες

Στο « κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών καθώς σε αντίστροφη πορεία βρίσκεται ο χρόνος ανακοίνωσης των βάσεων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν στο διάστημα 20-24 Αυγούστου.

Ωστόσο, από ότι φαίνεται οι βάσεις θα είναι… πολλών ταχυτήτων με άνοδο για τις νομικές σχολές, τα αστυνομικά και τα στρατιωτικά τμήματα, ενώ σταθερές θα παραμείνουν οι ιατρικές σχολές.

Θα σταματήσουν ποτέ οι αθλητές να σπάνε ρεκόρ;



Υπάρχει κάποιο όριο στις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος; Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς αυτές τις ημέρες που λαμβάνουν χώρα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Κάποια παγκόσμια ρεκόρ, όπως αυτό του Αμερικανού σπρίντερ Michael Johnson με τα 43:49 δευτερόλεπτα στα 400 μέτρα, στους Ολυμπιακούς του 1996, φαίνεται πως δεν θα μπορέσουν να ξεπεραστούν ποτέ.

Απολογία σοκ από τον Ιταλό βαδιστή που βρέθηκε ντοπέ



Ο Ιταλός βαδιστής, Αλεξ  Σβάτσερ που βρέθηκε θετικός σε ερυθροποιητίνη, παραδέχτηκε το λάθος του και αποκάλυψε με ποιό τρόπο έπαιρνε την απαγορευμένη ουσία. Ο Σβάτσερ είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 50 χλμ βάδην το 2008 στο Πεκίνο. 

«Εκανε ένα τεράστιο λάθος. Το μόνο που μπορώ να επαναλάβω είναι ότι λυπάμαι» είπε αρχικά ο Ιταλός βαδιστής, προσθέτοντας, ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη ταξίδεψε μόνος του στην Τουρκία και με 1500 ευρω αγόρασε την ουσία σε φαρμακείο! 

Ποτέ κολιός τον Αύγουστο!



«Κάθε πράγµα στον καιρό του και ο κολιός … ποτέ τον Αύγουστο». Έτσι θα έπρεπε να επαναδιατυπωθεί η γνωστή, επίκαιρη παροιμία, καθώς, όπως επισημαίνουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, τον Αύγουστο είναι η περίοδος αναπαραγωγής του συγκεκριμένου είδους κι ως εκ τούτου πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωσή του για να προστατευθεί ο πληθυσμός του.

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου



Γεγονότα

Εξετάζουν τις προσφορές



Τις προσφορές ελληνικών τραπεζών για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, επιβεβαίωσε το πρωί μέσω δελτίου Τύπου η Credit Agricole, η οποία θα επιλέξει τον τελικό συνομιλητή της αφού πρώτα εξετάσει προσεκτικά τις προτάσεις.

Επιδίωξη του γαλλικού ομίλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η διατήρηση μειοψηφικής συμμετοχής σε ένα νέο ισχυρό ελληνικό τραπεζικό σχήμα, το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί μετά τη συγχώνευση της Εμπορικής Τράπεζας με έναν από τους τρεις ενδιαφερόμενους ελληνικούς

Δικαιώθηκε για τα δημοσίευματα του Ελεύθερου Τύπου ο Σ. Ξυνίδης

"Ψεύτες με ιδιοτέλεια. Επί της ουσίας δεν δικαιώνεσαι και δεν αποκαθίσταται η υπόληψη σου ποτέ. Εκδικείσαι μόνο" ήταν το σχόλιο του Σωκράτη Ξυνίδη, μετά την απόρριψη
από το Εφετείο Θράκης της έφεση της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος για την υπόθεση της καταδίκης τους για δημοσίευμα σε βάρος του πρώην Ξανθιώτη υπουργού.
Πρόκειται για την υπόθεση των δημοσιευμάτων των εκλογών του 2010 (10-11/11/10), που έκαναν λόγο για 400.000 ευρώ μυστικών κονδυλίων που ξοδεύτηκαν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και για τα οποία είχε καταθέσει αγωγή εναντίον τους ο πρώην

Προς θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης σε 20 έτη Σενάρια για μείωση και των χαμηλών συντάξεων από 2% έως 15%



Προς θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης σε  20 έτη



 
 
Δύο εναλλακτικά σενάρια για μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, ενώ παράλληλα εξετάζει την αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης από τα 15 στα 20 χρόνια.

Σύμφωνα με ένα σενάριο εξετάζεται:

Το ψέμα βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Αν θέλετε να ζήσετε μια υγιεινή ζωή πείτε όχι στα ψέματα. Μια νέα Αμερικανική έρευνα, υποστηρίζει πως όσοι λένε ψέματα έχουν μια ανθυγιεινή ζωή, ενώ αντίθετα όσοι το αποφεύγουν, έχουν καλύτερη υγεία και καλύτερες σχέσεις.

Η έρευνα κατέληξε, επίσης, στο συμπέρασμα ότι δεν κάνουν κακό στον οργανισμό μόνο τα σοβαρά ψέματα, αλλά και τα μικρά αθώα ψεματάκια, τα οποία κανείς λέει πολύ πιο εύκολα.

Προσλήψεις στο δήμο Θεσσαλονίκης

Συνολικά 14 άτομα θα προσλάβει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση των κατεπειγουσών εποχικών
αναγκών της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους από αύριο, Παρασκευή, 10 έως την Τετάρτη 17 Αυγούστου από τις 08:00 έως τις 14:00. Για να δείτε την ανακοίνωση
Βελτιώθηκε το κλίμα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Δημήτρη Σαλπιγγίδη, σε βαθμό που κατάφεραν να βρουν...
λύση για το πώς θα συνεχιστεί η συνεργασία τους γι’ άλλα τέσσερα χρόνια. Το θέμα είναι ότι αυτή η συμφωνία είναι προφορική και φυσικά πρέπει να επικυρωθεί και εγγράφως. Πρόκειται για συμφωνία που αφορά και τον τρόπο αποπληρωμής των 900 χιλιάδων που του οφείλονται, αλλά και για τις αποδοχές του τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...

Το σημερινό '' Ποντίκι '' αναφέρεται στα εσωκομματικά προβλήματα που πολύ σύντομα θα έχει να αντιμετωπίσει ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς καθημερινά πληθαίνουν τα στελέχη της ΝΔ που εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους τόσο με τα νέα μέτρα, όσο και με την εγκατάλειψη του αιτήματος επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου που ήταν και το ισχυρό όπλο στην προεκλογική φαρέτρα του πρωθυπουργού.

Oι φήμες λένε ότι...



- Παρά τις διαβεβαιώσεις των υπουργών, υπάρχει τουλάχιστον ένας που έχει μια-δυο offshore εταιρείες... Ετσι για να παίζει, παρότι έχουν πέσει οι δουλειές στο real estate...
- Σημίτη και Παπανδρέου υποψιάζεται ο Βενιζέλος ότι είναι πίσω από την αναταραχή μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και σκέφτεται τρόπους αντίδρασης. Θα έχουμε.. αγκαλιάσματα.
- Πολύ χρήμα διακινείται στο παιχνίδι με τις ιοντίζουσες

Στα ύψη η ανεργία και τον Μάιο


Στα ύψη η ανεργία και τον Μάιο
Στο 23,1% σκαρφάλωσε η ανεργία τον Μάιο του τρέχοντος έτους από 16,8% που ήταν τον Μάιο του 2011 και 22,6% που ήταν τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Μάιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.816.912 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.147.372 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε

Βρήκε 2.000 ευρώ στα σκούπιδια και τα παρέδωσε

Μία σακούλα η οποία περιείχε 2.000 ευρώ βρήκε σε κάδο σκουπιδιών μία γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη. Όσο μεγάλος και αν ήταν ο πειρασμός όμως η γυναίκα δεν
τα κράτησε αλλά αντίθετα τα παρέδωσε στην δικαιούχο, η οποία με τη σειρά της την ευχαρίστησε χίλιες φορές καθώς θεωρούσε δεδομένο ότι τα χρήματα της είχα εξαφανιστεί για τα καλά

17χρονη ανέπτυξε λογισμικό διάγνωσης του καρκίνου

Είναι μόλις 17 χρονών, αλλά ήδη θεωρείται ευφυΐα στην τεχνολογία με εφαρμογές στην ιατρική. Η Μπρίτανι Γουένγκερ κέρδισε το πρώτο βραβείο στον φετινό διαγωνισμό της Google με θέμα την επιστήμη
γιατί σχεδίασε ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή, το οποίο βοηθά τους γιατρούς να κάνουν διάγνωση σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού.
Η εφαρμογή της είναι ένα τεχνητό νευρωνικό δίκτυο που λειτουργεί όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Οι γιατροί

Δημόσιοι Υπάλληλοι «Κροίσοι» – Δείτε τις προκλητικές καταθέσεις τους

Για αναξιοπρεπή και ανάξια διαγωγή έδιωξαν τα πειθαρχικά όργανα την εκατομμυριούχο δικαστική υπάλληλο
που υπηρετούσε 31 χρόνια στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και είχε αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 7.965.236, 64 ευρώ σε 30 τραπεζικούς λογαριασμούς. Το όνομα της συγκεκριμένης κυρίας φιγουράρει στη λίστα με τους 13 «κροίσους» δημοσίους υπαλλήλους που είχαν συνολικές καταθέσεις άνω των 25 εκατ. ευρώ. Εκείνη από την πλερά της ισχυρίστηκε ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου «δεν δήλωνα τα περιουσιακά μου στοιχεία, γιατί τα τελευταία χρόνια δεν είχε σημειωθεί καμιά μεταβολή σε αυτά. Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να τα

Aγ. Ορος-Σε κατάσταση συναγερμού



Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Όρους, λόγω της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Μονοξυλίτης, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου.
Ο οικισμός της Ουρανούπολης δεν φαίνεται να κινδυνεύει, προς το παρόν, αν και εκκενώθηκαν αρκετά σπίτια και ξενοδοχεία.
Ηλικιωμένοι και παιδιά, όπως επίσης και όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα έφυγαν από τον οικισμό λόγω του

Πολώνιο στον Αραφάτ;



Το ελβετικό εργαστήριο που ερευνά τις συνθήκες θανάτου του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ το 2004 και που ήδη έχει αναφέρει ότι βρέθηκαν ίχνη του δηλητηριώδους ραδιενεργού υλικού πολώνιο-210 στα υπάρχοντά του, ζητά να ληφθούν περισσότερα δείγματα ώστε οι διαπιστώσεις του να είναι πιο πειστικές.
Ο Ταουφίκ Τιραουί που ηγείται της παλαιστινιακής επιτροπής διερεύνησης του θανάτου του Αραφάτ το 2004, δήλωσε σε

Φωτοβολταϊκά-Μείωση τιμών



Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο το πρώτο πακέτο μέτρων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που θα αφορά κυρίως τη μείωση των εγγυημένων τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σημερινά μέτρα πριβλέπεται μείωση των εγγυημένων τιμών των νέων συμβολαίων για

ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΟ «ΤΡΑΠΕΖΙ» ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ Μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ και αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης



Μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ και αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης
Το ενδεχόμενο αύξησης του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τα 15 στα 20 χρόνια εξετάζει η κυβέρνηση αντί της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για την οποία έχουν εκφράσει αντιρρήσεις οι πολιτικοί αρχηγοί.

ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Υποχωρεί σταδιακά από σήμερα ο καύσωνας, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα στα βόρεια. Στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Μάλιστα κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι

Δεύτερο κτύπημα...



Το δεύτερο κτύπημα, στην κυρία Άννα Διαμαντόπουλου και στα νομοσχέδιά της, ετοιμάζεται, όπως πληροφορούμαι, να δώσει καλοκαιριάτικα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση. Από τις βασικές εισηγήτριες για τις αλλαγές που έγιναν στο νόμο πλαίσιο, η κυρία Ρεπούση στρέφεται τώρα στο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ετοιμάζει αλλαγές. Πρώτη αλλαγή, όπως σας είχα προαναγγείλει, η κατάργηση του
υποχρεωτικού εκκλησιασμού των μαθητών. Μία πρόταση που έρχεται στη Βουλή, παρά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών: «Βρίσκεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις της

Φωτογραφίες από το πιράνχας που αλιεύτικε στον Έβρο ποταμό...



Και δεύτερο περιστατικό αλίευσης πιράνχας καταγράφηκε στον Έβρο. Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι Τούρκος ψαράς έπιασε πιράνχας στο Δέλτα του Έβρου.

Την προηγούμενη Κυριακή ένα πιράνχας έπιασε στην πετονιά του ο πρόεδρος των ερασιτεχνών αλιέων Ορεστιάδας Κώστας Τσολακίδης.

Επιλέγει Κ. Παπαθανασίου για το ΙΚΑ ο Σαμαράς

Έναν γνώριμο από τα παλιά, με τον οποίο μάλιστα τον συνδέει και στενή φιλία επέλεξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Σαμαράς για τη θέση του υποδιοικητή του ΙΚΑ...
τον οικονομολόγο, Κωνσταντίνο Παπαθανασίου. Το όνομα του Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό για τον ΟΑΕΕ καθώς είναι από τα πρόσωπα που ο Σαμαράς εκτιμά και εμπιστεύεται ιδιαίτερα.

Ποια θ' αντικαταστήσει η Κατερίνα Στικούδη στη "μικρή οθόνη";

Έντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες μέρες, που θέλει την Κατερίνα Στικούδη να αντικαθιστά την
Έλενα Παπαβασιλείου στην εκπομπή "Μες την καλή χαρά".
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού "HELLO", "Το μοντέλο όπως φαίνεται θα αντικαταστήσει τη μέχρι πρότινος παρτενέρ της Ναταλίας Γερμανού, η οποία θα μετακομίσει τη νέα σεζόν στο κανάλι του Αμαρουσίου, ως το νέο κορίτσι του Θέμου Αναστασιάδη και του Βαγγέλη Περρή".