Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Το παζλ με τα ύποπτα ματς

Σύμφωνα με πληροφορίες, διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες γύρω από το σερί ηττών του Πανθρακικού, τον Μάρτιο του 2010

Ολα ξεκίνησαν όταν η ΟΥΕΦΑ δημιούργησε μία λίστα με 39 "ύποπτα" παιχνίδια, που ενδεχομένως να στήθηκαν στη χώρα μας. Αυτά διαχωρίστηκαν σε πέντε βαθμίδες που ξεκινά από το "ελαφρά ύποπτο" και φτάνει έως το... εξόφθαλμο "άκρως διεφθαρμένο".
Στην πορεία.. προστέθηκαν άλλα δύο ματς της φετινής αγωνιστικής περιόδου (Διαγόρας-Ατρόμητος 0-1 και Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4), που ακόμη όμως δεν έχουν χαρακτηριστεί.



Από τη γνωστή λίστα, εντύπωση προκαλεί η συχνή παρουσία του Πανθρακικού. Ηταν η σεζόν 2009-10, όταν η ομάδα της Κομοτηνής έπεσε... σούμπιτη στη Β' κατηγορία. Εκανε κάκιστο ξεκίνημα και ουσιαστικά από το τέλος του πρώτου γύρου ήταν υποβιβασμένη. Πέρα από έναν αγώνα με τα Γιάννινα (1-2) τον Γενάρη του 2010, όπου τα γκολ που σημειώθηκαν ήταν ύποπτα, βγάζει? μάτι το σερί υπόπτων αναμετρήσεων.

Από τις 14 έως τις 28 Μαρτίου και για τρεις διαδοχικές αγωνιστικές ο Πανθρακικός εμπλέκεται σε ισάριθμους αγώνες όπου έχασε. Στους δύο τελευταίους, με Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης (3-1 αμφότεροι), ο χαρακτηρισμός είναι "διεφθαρμένος", που σημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι κάτι μεμπτό συνέβη. Παρότι στο πόρισμα των 130 σελίδων το όνομα του Πανθρακικού υπάρχει μεν, δεν... πρωταγωνιστεί δε, υπάρχει η πληροφορία ότι διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή της Θράκης, που ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω εξελίξεις.

Ανάμεσα στα μπόλικα παιχνίδια που αφορούν τη Β' Εθνική κατηγορία για τη σεζόν 2009-10, τα βλέμματα τράβηξε η αναμέτρηση του Εθνικού Αστέρα με τον Πιερικό. Παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα στο "διπλό", που? φορτώθηκε, κατρακύλησε και έφτασε σε απόδοση 1,20, πριν κλειδωθεί από τον ΟΠΑΠ. Οι... προβλέψεις δικαιώθηκαν, αφού ο Πιερικός επικράτησε με 2-1.

Από τους 39 χαρακτηρισμένους αγώνες μόνο ένας έχει τον χαρακτηρισμό "άκρως διεφθαρμένος". Είναι ένα παιχνίδι του 2009 ανάμεσα στην Καβάλα και τον Αγροτικό Αστέρα. Περισσότερα στοιχεία για το ύφος των στοιχημάτων δεν είναι γνωστά, αλλά οι δύο εμπλεκόμενες ομάδες φιγουράρουν στη δικογραφία της Παπανδρέου.

Αποκαλύψεις
Στα τέλη Μαΐου, από την τηλεοπτική εκπομπή "Δίκη" έγινε λόγος ότι υπήρξαν άλλα δύο "φιξαρισμένα" παιχνίδια. Το ΠΑΣ Γιάννινα-Καστοριά 1-2 και το Ξάνθη-ΠΑΟ 3-2. Για το πρώτο υπάρχει ένα άκρως ενδιαφέρον "στόρι". Ο Αλέξης Κούγιας, που ήταν τότε ιδιοκτήτης των Ηπειρωτών, δεν ήθελε με τίποτα να συμπεριλαμβάνεται στην ενδεκάδα ο τερματοφύλακας Σιντιμπέ. Ο προπονητής Γιώργος Χατζάρας, που τον είχε σε εκτίμηση, τον χρησιμοποίησε σε ένα ματς στον Βόλο με τον τοπικό Ολυμπιακό, όταν ο Κούγιας δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Ο Αφρικανός δεν είχε καλή απόδοση, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να πηγαίνω οδικώς από την Αθήνα στα Γιάννενα και να τα ψάλλει σε παίκτες και κόουτς. Μερικές μέρες μετά, ο ΠΑΣ υποδεχόταν την ουραγό Καστοριά. Ο Σιντιμπέ βρέθηκε πάλι στην ενδεκάδα και έφαγε δύο γκολ, όπου (ειδικά στο ένα) γέλασαν και οι... πέτρες! Ο Κούγιας άφησε σαφείς αιχμές κατά του παίκτη και του προπονητή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι του χρωστούσε λεφτά η διοίκηση και ήθελε να τον απομακρύνει. Ο πρώην διαιτητής, Σ. Βοργιάς, είπε στην εκπομπή ότι ένας άνθρωπος πόνταρε 1.000.000 ευρώ στο "διπλό" και εισέπραξε τα δεκαπλάσια!

Οσο για τον αγώνα Ξάνθης-ΠΑΟ 3-2, όπου οι "πράσινοι" έχασαν τις περισσότερες ελπίδες τους για τον τίτλο, ακούγονται πολλά και διάφορα που δεν επιβεβαιώνονται. Ορισμένοι, πάντως, ισχυρίζονται ότι γιος παράγοντα κέρδισε απ' αυτό το αποτέλεσμα γύρω στα 15 εκατ. ευρώ...

ΤΟ ΝΕΟ... 13ΑΡΙ

Οι αγώνες που δείχνει το πόρισμα

Ρίχνοντας μια ματιά στο πόρισμα της δικογραφίας που συγκλονίζει την Ελλάδα αυτές τις μέρες, ανακαλύπτουμε την ύπαρξη και άλλων αγώνων που κρίνονται από την Εισαγγελία ως ύποπτοι. Πρόκειται για 13 αναμετρήσεις που διεξήχθησαν το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαΐου του τρέχοντος έτους και προέκυψαν από τις νόμιμες υποκλοπές που έκανε η ΕΥΠ.

Εννοείται πως ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη, όπου οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν σκανδαλωδώς με 2-1. Ξέχωρα από το ότι το διαπίστωσε όλη η χώρα (και έγινε σλόγκαν το "κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη"), το παραδέχεται και ο Αχιλλέας Μπέος σε συνομιλίες που αποκαλύφθηκαν. Από 'κει και πέρα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, και καταπώς φαίνεται "ισχυρός άντρας του παρασκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου", ακούγεται να προτρέπει Μαρινάκη και Κανελλόπουλο να προστατεύσουν τους διαιτητές, ενώ σε μια του κουβέντα "κράζει" τον διαιτητή Καλόπουλο, που δεν έβγαλε κάρτα στον Μιραλάς, ο οποίος πανηγύρισε βγάζοντας τη φανέλα του.
Από 'κει και πέρα, μπορούμε να δούμε έναν αγώνα του Ολυμπιακού Β. με την Κέρκυρα για το Κύπελλο και πολλά παιχνίδια κατώτερων κατηγοριών, φτάνοντας έως τα ερασιτεχνικά σκαλοπάτια και το περιφερειακό πρωτάθλημα!
http://greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου