Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Βαριές κουβέντες Φλωρίδη-Σαχινίδη στη Βουλή

Ανέβηκαν εκ νέου σήμερα οι τόνοι στην επιτροπή ισολογισμού και προϋπολογισμού της Βουλής με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρωην υπουργό κ. Γιώργο Φλωρίδη να ασκεί έντονη κριτική στο οικονομικό επιτελείο λέγοντας πως έχει εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό του 2011 και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη να τον χαρακτηρίζει «αλχημιστή».

Ο κ. Φλωρίδης ανέφερε ότι «με βάση αυτά που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση ο προϋπολογισμός που εκτελείται το 2011 είναι εκτός στόχων 100% - αυτό αναγνωρίζει η κυβέρνηση μιας και ζητάει επιπλέον μέτρα 6,4 δισ.».


Από τη πλευρά του, ο κ. Σαχινίδης πήρε τον λόγο και δήλωσε σε έντονο ύφος: «ακούω αλχημιστικές προσεγγίσεις».

Ο κ. Φλωρίδης φανερά ενοχλημένος από τον χαρακτηρισμό αυτό, ανταπάντησε: «εδώ δεν παίζουμε! Με είπατε αλχημιστή. Με βάση αυτά που είπα, ονομάστηκα αλχημιστής από τον υπουργό. Είναι απλά τα πράγματα, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει επίσημα ότι θέλει να πάρει πρόσθετα μέτρα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011 τα οποία θα φέρουν 6,5 δισ. περίπου. Όμως, το έλλειμμα που έπρεπε να μειώσει είναι 6,8% γιατί λοιπόν θα πάρει πρόσθετα μέτρα που ισούνται με το 100% του στόχου του 2011;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου