Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Απολογήθηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για το SAXONGATE

Απολογήθηκε σήμερα στον γ' ειδικό ανακριτή, για το "saxongate", το σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Μετά την απολογία του αφέθηκε και αυτός ελεύθερος, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.
Ο έτερος κληθείς Μιχάλης Λεμούσιας, πρώην Γ.Γ. του Δήμου, δεν...
 απολογήθηκε καθώς σήμερα υπάρχει στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων. Έτσι πήρε αναβολή για την Παρασκευή.
O κ.Παπαγεωργόπουλος χαρακτήρισε "τυπική" την απολογία του, που κινήθηκε στα αναμενόμενα πλαίσια και ως προς τις ερωτήσεις και ως προς τις απαντήσεις.



«Έκανα ό,τι μπορούσα ώστε η ελληνική Δικαιοσύνη να βρει τους πραγματικούς ενόχους όσο γίνεται πιο σύντομα. Κανείς δεν μπορεί να μειώσει το τεράστιο έργο της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου», τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή, ο τέως δήμαρχος υποδεικνύει ως «πρωταγωνιστή» της υπεξαίρεσης τον πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτη Σαξώνη.


Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της απλή συνέργειας σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, καθώς επίσης της παράβασης καθήκοντος.



http://taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου