Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

"Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η διαχείρηση των κρίσεων"

Σε  μία κατάμεστη αίθουσα στο Grand Hotel στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε εχθές (Δευτέρα 4 Ιουλίου) η εκδήλωση για τα 15 χρόνια απο τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου,που οργάνωσαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Α και Β Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφερεική Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, με θέμα : "Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η διαχείρηση των κρίσεων".


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γραμματέα του Ε.Σ. Μιχάλη Καρχιμάκη ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για έναν μεγάλο πολιτικό ηγέτη " ο οποίος έβαζε πάνω απ'όλα το εθνικό συμφέρον και την προοπτική των θεσμών αλλά και που  προκαταλάμβανε τις κρίσεις πρίν εκδηλωθούν και τις διαχειριζόταν με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας και δυναμισμό"

Ο κ. Καρχιμάκης μίλησε για τη συμβολή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Παλαιστινιακό ζήτημα "καθώς δεν δίστασε να έρθει σε αντιπαράθεση με όλες τις ισχυρές χώρες του δυτικού κόσμου και οδήγησε την Ευρώπη στο να αποδεχτεί έμμεσα μια ανεξάρτητη Παλαιστινιακή Αρχή" , ενώ έκανε λόγο και για τον συνεχή αγώνα του εκλιπόντος πρωθυπουργού και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ για "αλλαγή και κοινωνική δικαιοσύνη" καθώς και "για μια περήφανη Ελλάδα με κοινωνική συνοχή και παραγόμενο πλούτο για τους πολλούς και όχι για τους λίγους"

Ακόμη, κι όταν αναπτύσσονταν οι "νεοφιλελεύθερες ιδέες" της εποχής, εκείνος προέτασσε την ανάγκη "προοδευτικής στρατηγικής" υπογράμμισε,ενώ στη συνέχεια τόνισε πως  "Και σήμερα, οι ίδιες καιροσκοπικές δυνάμεις, του άκρατου νέο-φιλελευθερισμού, προσπαθούν να πλήξουν τη χώρα μας, με αθέμιτα μέσα και κερδοσκοπικά παιχνίδια. Και σήμερα, βιώνουμε ένα ανελέητο παιχνίδι εντυπώσεων και στιγματισμού. Όμως, και πάλι θα βρουν μπροστά τους έναν Παπανδρέου, το γιο τού Ανδρέα, τον Γιώργο Παπανδρέου και θα καταλάβουν πως μπροστά στην πολιτική δύναμη και στην καθαρότητα αυτού του ονόματος, είναι μικροί, λίγοι και ασήμαντοι. Θα καταλάβουν πως η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν αφορίζεται πολιτικά"

Πρίν ξεκινήσει η ομιλία, παρούσιαστηκε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό απο τις ομίλιες του Ανδρέα Παπανδρέου , ενώ στην αρχή της εκδήλωσης ο κ. Καρχιμάκης ,οι Γραμματείς των Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ νομού Θεσσαλονίκης Παντελης Κουλεκίδης και Χρήστος Παπαστεργίου και ο Γραμματέας της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Γεράκης,τίμησαν τρεις εκλιπόντες προέδρους του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θεσσαλονίκης, τους Νίκο Γιαννόπουλο, Αθανάσιο Σούλη και Ηλία Κοντόπουλο.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου