Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

"Μήνυμα ελπίδος" απηύθυνε από την Παναγία Σουμελά ο Οικουμενικός Πατριάρχης


Ενσάρκωση του ονείρου γενεών Ποντίων, αλλά και των Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο, αποτέλεσε η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα - 89 έτη μετά το κλείσιμο της Μονής, που σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο. 

Χιλιάδες προσκυνητές από την Ελλάδα, την Κύπρο, από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας, βρέθηκαν στο μοναστήρι για να υμνήσουν τη Μεγαλόχαρη, που τους δίνει κουράγιο και πίστη, όπου και αν βρίσκονται.

Κάλεσμα "ειρήνης και αγάπης προς όλο τον κόσμο", απηύθυνε με βαθειά συγκίνηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης και αναφέρθηκε στο «ουράνιο μήνυμα της Ελπίδος και της Αισιοδοξίας», που μας δίνει η Θεοτόκος, εδώ από το όρος Μελά, «το Άγιο, το καθιγιασμένο δια της επί αιώνας παρουσίας της ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Κυρίας του Πόντου, της Παναγίας Σουμελά».

«Εδώ σε πιάνουν τα κλάματα και όποιος δεν το έχει αισθανθεί δεν ξέρει από θαύματα», είπε χαρακτηριστικά-μεταξύ άλλων- ο κ. Βαρθολομαίος.

Μοναδική στιγμή για τους προσκυνητές, που ανέβηκαν σε υψόμετρο 1.200 για να παρακολουθήσουν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία μέσα στη Μονή, αποτέλεσε η ερμηνεία ενός Ύμνου προς την Παναγιά από τον πρωτοψάλτη του Αγίου Νικολάου, Καλαμαριάς, υπό τους ήχους της Ποντιακής λύρας. 

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου