Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Αναγκαία η λήψη μέτρων για τη βιωσιμότητα των μικροεπιχειρήσεων

Με ερώτηση τους, επτά Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής του   Ν. Πέλλας κ. Βασίλης Γιουματζίδης παρενέβησαν  προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, αναφορικά με την έναρξη προγραμμάτων για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, καθώς και για την επιδότηση...
ενοικίου για τους οικονομικά αδύναμους εργαζόμενους και τους ανέργους.
Με  γνώμονα   τις συνθήκες της οικονομικής ύφεσης της κοινωνικής αναδιάρθρωσης που επικρατούν, ζητήματα όπως η δυνατότητα αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων, κυρίως από το ΕΠΑΝΑΔ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού) για την στήριξη της απασχόλησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και απασχόλησης των ανέργων, ανάγουν το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκ του ρόλου του να προβεί στη λήψη μέτρων και δημιουργία κινήτρων
Συγκεκριμένα,  ζήτησαν από  τον αρμόδιο Υπουργό:
  • Να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες διαφάνειας  για την αντικειμενική πρόσληψη των ανέργων (απόλυτη εφαρμογή  τήρησης των κανόνων του ΑΣΕΠ).
  • Να ενημερωθούν για το στάδιο διαδικασίας και τον χρόνο  έναρξης υποβολής των αιτήσεων, με προκήρυξη, των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας  για τους ανέργους.
  • Να ενημερωθούν για το πόσες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις  υπέβαλαν προτάσεις και πότε αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα διορθωτικής προσαρμογής τους  για επιχειρήσεις μέχρι 49 εργαζόμενους.
  • Να λάβουν γνώση για τον ακριβή αριθμό των αιτήσεων  που υποβλήθηκαν στο τελευταίο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εξέτασή τους και πότε αναμένεται να αρχίσει η καταβολή τους.
Σε δηλώσεις του ο κ. Γιουματζίδης τόνισε:
«Σαφώς και είναι πλεονασμός να τονίσουμε άλλη μια φορά τα αρνητικά αποτελέσματα της κρίσης και την οικονομική δυσφορία που έχει δημιουργήσει στη «διάρκεια ζωής» μιας επιχείρησης, ωστόσο η εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων, σε συνδυασμό με τη μέγιστη δυνατότητα αξιοποίησης των υπαρχόντων πόρων θα συμβάλουν τόσο στη προώθηση της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και κατ επέκταση της βιωσιμότητας των μικρών επιχειρήσεων, όσο και στη καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και κατ επέκταση στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής παρέχοντας ένα δίχτυ ασφάλειας στους οικονομικά ασθενέστερους και τους ανέργους.»
karatzova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου