Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Επιμένει ο Γιώργος για το δημοψήφισμα με 6 «παραστάτες» - Επιφυλάξεις από Λοβέρδο


  
Επιμένει ο Γιώργος για το δημοψήφισμα με 6 «παραστάτες» - Επιφυλάξεις από Λοβέρδο
Επιμένει στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου , τόνισε ότι το δημοψήφισμα ήταν βασική προεκλογική αρχή του ΠΑΣΟΚ».


«Όσοι έπαιξαν τα λεφτά τους στη χρεοκοπία, τα έχασαν» τόνισε ο
κ. Παπανδρέου και επιτέθηκε στα συμφέροντα που όπως υποστηρίζει «θέλουν να αποδομήσουν τη συμφωνία των Βρυξελλών και να φανατίσουν το λαό».

Όλοι αυτοί σύμφωνα με τον πρωθυπουργό φοβούνται το λαό και την ετυμηγορία του, ενώ ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε να καθαρίσουμε τον τόπο από τη δυσωδία και τα συμφέροντα».

Για ακόμη μια φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αποφυγή ευθυνών και η χώρα θα σερνόταν σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους για την απόφασή του περί δημοψηφίσματος ενώ αναφερόμενος στη συνεδρίαση του G20 τόνισε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η δημοκρατία είναι υπεράνω των ορέξεων των αγορών.

Όσον αφορά το ερώτημα του δημοψηφίσματος, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι αυτό θα λέει «ναι ή όχι» στη σύμβαση, «ναι ή όχι στην Ευρώπη», «ναι ή όχι στο ευρώ». Αναφερόμενος στα σενάρια περί κυβέρνησης συνεργασίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ήταν ο πρώτος που το επεδίωξε ,αλλά η ΝΔ το αρνήθηκε.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην αριστερά υπογραμμίζοντας ότι φοβάται το λαό.

Την ίδια στιγμή κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμμαχία και το ΛΑΟΣ για θεσμική εκτροπή, γιατί όπως υποστήριξε , παροτρύνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.  

Από τη μεριά τους οι  Δ. Ρέππας, Μ. Χρυσοχοϊδης , Χ. Παπουτσής, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Πάνος Μπεγλίτης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξέφρασαν την υποστήριξη τους στον πρωθυπουργό και στην πρωτοβουλία του για το δημοψήφισμα.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να τίθεται ένα τόσο θεμελιώδες ερώτημα σε δημοψήφισμα το οποίο θα δέσμευσε τη χώρα για τα επόμενα τριάντα χρόνια και σημείωσε ότι περιμένει να δει πρώτα το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος για να τοποθετηθεί»

Η Άννα Διαμαντοπούλου στην τοποθέτηση εξέφρασε επιφυλάξεις για το χρόνο τέλεσης το δημοψηφίσματος αλλά και για τη σκοπιμότητά του. Σύμφωνα με την κυρία Διαμαντοπούλου, η απόφαση θα έπρεπε να είχε ληφθεί από την κυβερνητική επιτροπή και να είχε οργανωθεί η πρωτοβουλία αυτή.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι πρωθυπουργός θα έπρεπε να ενημερώσει τους υπουργούς της κυβέρνησης .«Θα έπρεπε να ήμασταν ενημερωμένοι ώστενα προχωρήσουμε ομογενοποιημένοι και όχ ιαιφνιδιασμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου