Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Π. Καψής: Αναμένουμε σημαντικές εξελίξεις μετά τις γιορτές



Μηνύματα προς τους υπουργούς απέστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζητώντας τους να είναι ολοκληρωτικά αφοσιωμένοι στο έργο τους. 

Τόνισε εκ νέου ότι η θητεία της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση του έργου της. 

"Ο πρωθυπουργός δεν είναι όμηρος κανενός και η κυβέρνηση θα προχωρήσει με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις που ψηφίσαν τα τρία κόμματα", είπε χαρακτηριστικά. 


Δύο συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου προγραμματίζονται εντός της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε Παντελής Καψής, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη στην ημερήσια διάταξη θα είναι οι εργασιακές σχέσεις και την Πέμπτη θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Επίσης, ο κ. Καψής ανέφερε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου προγραμματίζεται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με αντικείμενο όλα τα ανοικτά θέματα της Ευρωζώνης. «Το ευρώ για μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και αναμένουμε σημαντικές εξελίξεις μετά τις γιορτές», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Σχετικά με τα όσα δήλωσε για τον χρόνο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να προβεί σε κανένα σχόλιο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση σχηματίστηκε για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του τόπου κι απ΄αυτό θα κριθούν και οι υπουργοί. Από το πόσο δηλαδή θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τη χώρα». 

Ερωτηθείς ο κ. Καψής για τη στάση υπουργών ενόψει και των εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ για την προεδρία, είπε ότι η κυβέρνηση απαιτεί υπουργούς που θα δίνουν το εκατό τοις εκατό των δυνάμεων τους. 

Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και δεν υπάρχουν περιθώρια για υπουργούς μερικής απασχόλησης, τόνισε. Άλλωστε, όπως είπε, οι υπουργοί αξιολογούνται από τον πρωθυπουργό.



skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου