Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

«Δεν προβλέπονται περικοπές»


Μείωση των αντιπαραγωγικών δαπανών μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές προανήγγειλε για το 2012 ο υπ. Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας ότι δεν προβλέπονται ούτε μειώσεις μισθών ούτε περικοπές συντάξεων ούτε αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών.
Απαντώντας νωρίτερα στη βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο κ.Βενιζέλος διευκρίνισε ότι πριν από λίγες ημέρες όταν έλεγε ότι είναι εξουθενωμένος, αυτό που εννοούσε ήταν ότι συμπάσχει με τον Έλληνα πολίτη και ότι δεν είναι θέμα προσωπικών αντοχών . 


«Μετά από δύο χρόνια ανελέητων θυσιών βρισκόμαστε όχι στο μηδέν εις τον πηλίκον αλλά υπό το μηδέν», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας  υποστηρίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και αυτό θα επιτευχθεί από τη λαϊκή ετυμηγορία, όπως είπε.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση και της Προέδρου της  Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τον συμψηφισμό των οφειλών μεταξύ επιχειρήσεων και κράτους προανήγγειλε κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων ενώ επεσήμανε ότι το 95% των εσόδων προέρχονται από την αυτόματη λειτουργία του συστήματος ενώ οι έλεγχοι αποδίδουν μόλις 5%.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις καταγγελίες του πρώην γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη ο υπουργός ανέφερε ότι δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα ένας πρώην δημόσιος λειτουργός, χωρίς προηγουμένως να τα έχει τεκμηριώσει . Πάντως προέτρεψε όσους έχουν στοιχεία για διαφθορά στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό να τα καταγγείλουν και θα έχουν την πλήρη κάλυψη  και υποστήριξη της πολιτείας.
athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου