Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Οι «αιρετικοί» της Νέας Δημοκρατίας εξορκίζουν την λαϊκή δεξιά και προτείνουν νέα συνταγή!


Οι «αιρετικοί» της Νέας Δημοκρατίας εξορκίζουν την λαϊκή δεξιά και προτείνουν νέα συνταγή!
 
  

Οι πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις είναι πασίδηλο ότι έχουν διαμορφώσει ποικίλες ιδεολογικές αλλά κυρίως πολιτικές λογικές σε ότι αφορά το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Κυρίως όμως αυτό που προβληματίζει και ενδεχομένως ενίοτε να διαφοροποιεί τα κορυφαία πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από την βασική γραμμή του κόμματος τους είναι η συνταγή την οποία μας έδωσαν οι δανειστές για να βγούμε υποτίθεται από την κρίση.


Συχνά πυκνά αρκετοί είναι αυτοί οι βουλευτές οι οποίοι με κομψό τρόπο μέχρι σήμερα τουλάχιστον έχουν διατυπώσει την δική τους διαφορετική άποψη. Σε κάποιες περιπτώσεις η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δυσανασχέτησε σε κάποιες άλλες όμως άφησε το ζήτημα να εξελιχθεί σκεφτόμενη ότι είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος εκτόνωσης.
Στο φώς της δημοσιότητας όμως φέρνει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» τις παρασκηνιακές δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες υποκρύπτουν την μελλοντική συμπεριφορά κορυφαίων πολιτικών παραγόντων της Ν.Δ.
Η εφημερίδα επισημαίνει  ότι η πολιτική συμπεριφορά αλλά και η στάση την οποία προτίθεται να κρατήσει η αυτοαποκαλούμενη τάση- και για άλλους  ομάδα- των «Καραμανλικών» αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την ενότητα και την συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας ενόψει μάλιστα μιας επικείμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.
Βασικός εμπνευστής της δημιουργίας μιας εκσυγχρονιστικής ομάδας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος φρόντισε να προσεταιριστεί μερικούς ακόμα βουλευτές δημιουργώντας έτσι την εντύπωση- έτσι τουλάχιστον αυτός πιστεύει- ενός ισχυρού ρεύματος το ποίο μάλιστα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο.

Καλά πληροφορημένες  πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει θέσει ως βασικό πολιτικό προσανατολισμό  την ιδέα της επανίδρυσης του «Καραμανλισμού», ενώ ταυτόχρονα υπόσχεται ότι αυτός θα είναι που δικαιώσει την πενταετή θητεία της διακυβέρνησης  Καραμανλή δικαιώνοντας έτσι κι όλους όσους μετείχαν σε αυτή.
Ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος μάλιστα συχνά-πυκνά εμφανίζεται ως port parole του πρώην Πρωθυπουργού, ήταν από τους πρώτους που έδειξε προθυμία να ακολουθήσει. Στην «ομάδα» έχουν συνταχθεί για διαφορετικούς λόγους ο καθένας οι κ.κ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωστής Χατζηδάκης.
Πληροφορίες που έγιναν γνωστές κάνουν λόγω για μια κίνηση η οποία εν πολλοίς θα μπορούσε να θεωρηθεί σε κάποιο βαθμό, αν όχι καθοδηγούμενη, αλλά υποκινούμενη από το παλιό -Σιούφας, Σουφλιά, Παυλόπουλος- της Κυβέρνησης Καραμανλή. Αν και ο τελευταίος δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αφού φαίνεται να έχουν αποκατασταθεί οι διαταραγμένες σχέσεις του με την ηγεσία του κόμματος. Αντιθέτως ο κ. Σιούφας ο οποίος επιθυμεί να τερματίσει την πολιτική του καριέρα ως πρόεδρος της Δημοκρατίας και εργάζεται σε αυτό το πλάνο πυρετωδώς.
Το πάζλ δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο αφού… αγνοείται η τύχη του κ. Μεϊμαράκη και είναι σχεδόν άγνωστες οι πραγματικές προθέσεις του κ. Στυλιανίδη. Σε ότι αφορά τον πρώην Υπουργό Άμυνας ουδείς είναι σε θέση να πει τι ακριβώς προτίθεται να πράξει.

Η θέση του προέδρου του Ιδρύματος Καραμανλή την οποία κατέλαβε με την  βοήθεια των κ.κ Αρβανιτόπουλου και Δασκαλάκη είναι εκτός δράσης κάτι το ποίο δεν φαίνεται να τον ικανοποιεί. Από το στενό του περιβάλλον έχει διαρρεύσει ότι αναλόγως με την εξέλιξη των πραγμάτων θα αποφασίσει για τον ρόλο που θα ήθελε να διαδραματίσει. Πάντως στην παρούσα φάση παραμένει αμέτοχος και απλός παρατηρητής συζητώντας συχνά με τον κ. Καραμανλή.
Στο μεταξύ προσφάτως στο σπίτι του κ. Ζαγωρίτη πριν από μερικές ημέρες έγινε συνάθροιση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην οποία μάλιστα πήρε μέρος και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής και την διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει ο στενός φίλος του πρώην Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας , Διονύσης Ζακυνθινός. Η συζήτηση ήλθε και στο ζήτημα της ενδεχόμενης επιστροφής του κ. Καραμανλή αλλά ο ίδιος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. 
Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ο στενός συνεργάτης και διευθυντής του γραφείου του κ. Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου, έχει αναλάβει την οργάνωση δείπνων σε ταβέρνα κοντά στην Ραφήνα στα οποία συμμετέχουν πολλά κομματικά στελέχη. Μάλιστα προσφάτως σε ένα τέτοιο δείπνο είχαν κληθεί οι κ.κ Άγγελος Φιλιππίδης, πρώην πρόεδρος του Τ.Τ, και ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Χρήστος Χατζηεμμανουήλ.
Ωστόσο  η επανεμφάνιση του κ. Ρουσόπουλου , με άρθρο του στην εφημερίδα «NEW EUROPE» των Βρυξελλών μοιραία τροφοδότησε  εκ νέου τα σενάρια περί μεθόδευσης επιστροφής του κ. Καραμανλή. Μάλιστα στενοί συνεργάτες του κ. Καραμανλή σημειώνουν ότι το άρθρο αυτό δεν γράφτηκε εν αγνοία του πρώην Πρωθυπουργού.  Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι εστάλη από τον κ. Ρουσόπουλο και έτυχε της εγκρίσεως του πρώην Πρωθυπουργού. Μάλιστα, όπως η ίδιες πηγές επισημαίνουν, είχε προηγηθεί συνάντηση στο γραφείο του κ. Καραμανλή, των κ. κ. Καραμανλή, Ρουσόπουλου αλλά και του εκδότης της εφημερίδος των Βρυξελλών όπου δημοσιεύθηκε το άρθρο.


Πηγή: «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»- newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου