Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ερώτηση της Βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης Εύας Καίλή στη βουλή αναφορικά με την έγκριση και χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων από τον ΕΣΔΚΝΑ(Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής )για την αξιοποίηση των απορριμμάτων.


      
 Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς:Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου,Εσωτερικών, κ. Αναστάσιο Γιαννίτση αναφορικά με την έγκριση και χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων από τον ΕΣΔΚΝΑ(Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής )για την αξιοποίηση των απορριμμάτων.

        Η Βουλευτής ρώτησε τους Υπουργούς πότε αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για την κατασκευή και τη λειτουργία των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων στην Αττική,ποια είναι η πρόοδος αναφορικά με τα αναφερόμενα ερευνητικά προγράμματα που ενέκρινε ο ΕΣΔΚΝΑ,αν είχε ο ΕΣΔΚΝΑ την οικονομική δυνατότητα να δαπανήσει τα παραπάνω ποσά, ιδίως ενόψει αναφορών για καθυστερούμενες πληρωμές αποδοχών του ίδιου του προσωπικού,αν θα συνεχίσει ο Ειδικός Διαβαθμικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής την υλοποίηση των προγραμμάτων, σε  ποια μελέτη του ΕΣΔΚΝΑ και σε ποιο στρατηγικό του σχεδιασμό βασίστηκε η ανάγκη για υλοποίηση ερευνητικού προγράμματος με θέμα την αξιοποίηση χαρτιού με υψηλή υγρασία, και αν έχουν ληφθεί υπόψη οι εξελίξεις στο θέμα της ανακύκλωσης στην εκτίμηση για την αναγκαιότητα της μελέτης.
       Η Βουλευτής επίσης ρώτησε στη βάση ποιων κριτηρίων αποφασίστηκε από τον ΕΣΔΚΝΑ να απευθυνθεί στο συγκεκριμένο εργαστήριο του ΕΚΠΑ για την επίλυση του θέματος και όχι σε κάποιο άλλο εργαστήριο, αν υπάρχει αξιολόγηση των εργαστηρίων που ασχολούνται με το θέμα ανά την Ελλάδα, πώς συνδέεται η στόχευση του συγκεκριμένου προγράμματος με τις τέσσερις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων των οποίων η κατασκευή αναμένεται και αν υπάρχουν άλλες συναφείς μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί για τον ΕΣΔΚΝΑ τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου