Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Στην αποκάλυψη ότι οι δανειστές μας δεν απαιτούν πλέον την κατάργηση του κατώτατου μισθού έπειτα από μάχη που δόθηκε στην Κομισιόν, προχώρησε η Ελληνίδα επίτροπος της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο
Μέγαρο Μαξίμου. «Είναι θετικό», τόνισε χαρακτηριστικά, «ότι οι δανειστές μας δεν απαιτούν πλέον την κατάργηση του κατώτατου μισθού. Δεν την απαιτούν πλέον. Αυτό δεν ήταν εξαρχής δεδομένο. Δόθηκε μάχη, δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά το καταφέραμε». Υπογράμμισε πάντως ότι χρειάζεται όλοι -εργοδότες και εργαζόμενοι- να συνεργαστούν με ρεαλισμό, γιατί «οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι η αποκλειστική αιτία της χαμηλής ανταγωνιστικότητας, αλλά είναι μία από τις αιτίες», παραπέμποντας στις προχθεσινές σχετικές αναφορές του Λ. Παπαδήμου στους κοινωνικούς εταίρους.
Στις δηλώσεις της η επίτροπος για θέματα Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας μετέφερε πως ο πρωθυπουργός στη συνάντησή τους επανέλαβε ότι για την Ελλάδα η παραμονή στο ευρώ είναι εθνική επιλογή, θυμίζοντας πως η ίδια είχε προειδοποιήσει εγκαίρως να κερδίσουμε χρόνο. «Εστω και τώρα πρέπει να τρέξουμε», σημείωσε με νόημα. Προσέθεσε ακόμη πως «η παραμονή στο ευρώ είναι η μείζων προτεραιότητα. Θα υπάρξουν δυσκολίες, θα υπάρξουν θυσίες, αλλά υπάρχουν και ευκαιρίες».
Επιπλέον, η κ. Δαμανάκη συζήτησε με τον πρωθυπουργό την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα η πρωτοβουλία της Κομισιόν για τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα εγγυάται τις επενδύσεις με κοινοτικά χρήματα.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου