Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Αποφασίζεται το χρονοδιάγραμμα



Μετά την σχεδόν ομόφωνη έγκριση, από το Εθνικό Συμβούλιο, της πρότασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου, για την έναρξη των διαδικασιών της «επόμενης ημέρας» στο Κίνημα, το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο προκειμένου να αποφασίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα.
Σύμφωνα με την εγκριθείσα πρόταση, η εκλογή ηγεσίας θα γίνει το Μάρτιο.
Σήμερα, υπό την προεδρία του κ. Γ.Α. Παπανδρέου θα συνεδριάσει και πάλι το Πολιτικό Συμβούλιο, για να συζητήσει θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Εν όψει αυτής της συνεδρίασης, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, με τον οποίο συζήτησε θέματα του υπουργείου του, με έμφαση στις πολιτικές απασχόλησης.
Ο κ. Παπανδρέου ενδιαφέρεται να έχουν «κλείσει» εντός της εβδομάδας όλες οι εκκρεμότητες γύρω από τις εσωκομματικές διαδικασίες, καθώς την Παρασκευή αναχωρεί για την Κόστα Ρίκα, όπου θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς της οποίας είναι πρόεδρος.
Παρά τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται οι συζητήσεις και οι εκτιμήσεις περί των πραγματικών προθέσεων του κ. Παπανδρέου.
Στελέχη και βουλευτές υποστήριζαν χθες ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο, δεν ξεκαθάρισε «εάν θα φύγει ή θα μείνει».
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε χθες ότι «δεν προέκυψε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ότι ο κ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος, αλλά το αντίθετο».
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χαρακτήρισε ως «σωστή, δίκαιη και έντιμη», την πρόταση του κ. Γ.Α. Παπανδρέου για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.
Σημείωσε μάλιστα ότι είναι δικαίωμα του κ. Παπανδρέου να είναι εκ νέου υποψήφιος εάν το επιθυμεί, αλλά υπενθύμισε και τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο, ότι δεν θα είναι υποψήφιος.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, ερωτηθείς σχετικώς, σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου δύο φορές σε συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου