Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ


Η 69χρονη σήμερα Μίμι Αλφορντ αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει για τον ερωτικό δεσμό που είχε με τον Τζον Φ. Κένεντι, όταν εκείνη δούλευε στο Λευκό Οίκο ως ασκούμενη στο γραφείο τύπου. Έτσι σήμερα κυκλοφορεί το βιβλίο της «Μια Φορά και ένα Μυστικό: Η σχέση μου με τον Τζον Φ. Κένεντι και όσα ακολούθησαν», στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιγράφει πως έχασε την παρθενιά της από το διάσημο πρόεδρο των Η.Π.Α.
Ήταν καλοκαίρι του 1962. Εκείνη ήταν μόνο 19χρονών και ο Κενεντι 45. Γνωρίστηκαν ένα μεσημέρι στην προεδρική πισίνα, όπου το αλκοόλ έρεε άφθονο μεταξύ της Μίμι, του προέδρου και των συνεργατών του.
Λίγες ώρες αργότερα ο Κένεντι οδήγησε τη νεαρή ασκούμενη στο δωμάτιο της συζύγου του, Τζάκι. Εκεί τη ρώτησε αν είχε ξανακάνει έρωτα. Αν και εκείνη ομολόγησε πως αυτή θα ήταν η πρώτη της φορά, ο πρόεδρος δε σταμάτησε.  «Ήμουν σοκαρισμένη. Εκείνος πάλι συμπεριφερόταν λες και ήταν κάτι καθημερινό, λες και αυτό που συνέβη ήταν το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο» γράφει στο βιβλίο της, ενώ προσθέτει «Το γεγονός ότι ήμουν επιθυμητή από τον πιο διάσημο και ισχυρό άνδρα στην Αμερική ενίσχυε τα συναισθήματά μου σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο αντίστασης». Έτσι ξεκίνησε μια παράνομη σχέση που κράτησε 18 μήνες...
Στο βιβλίο περιγράφει την καθημερινότητά της με τον Κένεντι. Η μέρα ξεκινούσε με ένα μπάνιο στην πισίνα και στη συνέχεια επέστρεφε στο δωμάτιό της ή το γραφείο, όπου περίμενε τηλεφώνημα για να πάει να ξαναβρεί τον πρόεδρο στην κρεβατοκάμαρά του. Ωστόσο, συνέχισε να τον αποκαλεί «κύριε πρόεδρε» αρνούμενη πεισματικά να τον φωνάξει με το μικρό του όνομα. Όσον αφορά το «παράνομο» του δεσμού τους, η Μίμι ομολογεί πως δεν είχε τύψεις, αν και «θα έπρεπε να αισθάνομαι τύψεις. Ήταν παντρεμένος με την κυρία Κένεντι».
Η συμπεριφορά όμως του γοητευτικού προέδρου των Η.Π.Α. απέναντι στη νεαρή Μίμι δεν ήταν πάντα η καλύτερη. Στο βιβλίο της περιγράφει ένα πάρτι στο οποίο ο Κένεντι της πρότεινε να κάνει ναρκωτικά, και εκείνη τρομοκρατημένη έφυγε «κλαίγοντας από το δωμάτιο». Σάλο όμως έχει προκαλέσει η δήλωσή της πως μια άλλη μέρα ο Κένεντιδείχνοντας τον συνεργάτη του, Ντέιβιντ Πάουερς, της είπε πως φαίνεται «σφιγμένος» και της ζήτησε να τον «περιποιηθεί». Η ίδια ομολογεί «Ήξερα ακριβώς τι εννοούσε. Με προκαλούσε να κάνω στοματικό σεξ στον Ντέιβ Πάουερς. Δεν πιστεύω ότι ο πρόεδρος πίστευε ότι θα το έκανα, αλλά ντρέπομαι να πω ότι όντως το έκανα. Ο πρόεδρος παρακολουθούσε σιωπηλά».
Μολονότι η Μίμι ήταν αρραβωνιασμένη και πολύ σύντομα θα παντρευόταν το κολεγιακό της έρωτα, συναντήθηκε με το Κένεντι εφτά μέρες πριν τη δολοφονία του σε ένα ξενοδοχείο στο Μανχάταν. Ο πρόεδρος της ζήτησε να τον ακολουθήσει στο Τέξας, γιατί αισθανόταν μόνος. «Με κράτησε στην αγκαλιά του για αρκετή ώρα και είπε: μακάρι να ερχόσουν μαζί μου στο Τέξας. Θα σου τηλεφωνήσω όταν γυρίσω». Όταν εκείνη του θύμισε πως σε λίγες μέρες παντρεύεται, εκείνος της απάντησε «Το ξέρω. Αλλά θα σου τηλεφωνήσω έτσι κι αλλιώς».
Αλήθεια ή ψέματα; Ένα είναι σίγουρο. Τη μνήμη του αδικοχαμένου προέδρου των Η.Π.Α. θα στοιχειώνει πλέον το φάντασμα μιας αμφιλεγόμενης εξωσυζυγικής σχέσης.

mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου