Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς


Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς : Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα έγιναν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους δύο αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε

Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα έγιναν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους δύο αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. 

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο της Ν.Δ. για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για τις θέσεις με τις οποίες θα πάει η Ελλάδα στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας. Στην περίπτωση που η συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα δεν καταλήξει σε κάποια απόφαση, τότε θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες έκτακτη σύνοδος κορυφής. Αυτό διεμήνυσε στον Γιώργο Παπανδρέου ο πρωθυπουργός και το επανέλαβε στη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά.



Οι δανειστές μας ζητούν τώρα συμφωνία των ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων ότι όποια κυβέρνηση και αν προκύψει μετά τις εκλογές, δεν πρόκειται η Ελλάδα να παρεκκλίνει των όρων του μνημονίου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δεσμευθεί τόσο το κόμμα του Φώτη Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ), όσο και το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη (ΛΑΟΣ), και ίσως να ζητηθεί η δέσμευση των κομμάτων της Αριστεράς.

Πάντως, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας. Στη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τους αρχηγούς δεν συζητήθηκε ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών. Ομως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ πληθαίνουν οι φωνές εκείνων που τάσσονται υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Μετά την Αννα Διαμαντοπούλου που είπε ότι οι εκλογές τώρα θα ήταν έγκλημα, και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε αντίθετος στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την άνοιξη και τάχθηκε υπέρ της ιδέας ο σημερινός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος να παραμείνει στη θέση του ώς το 2013. «Πιστεύουμε πως οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν το 2013, στο τέλος αυτής της βουλευτικής θητείας, είναι θέμα σταθερότητας» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον οικονομικό Τύπο της Φρανκφούρτης.

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα στη Βουλή συζήτηση για το «κούρεμα» του χρέους καθώς προφανώς η κυβέρνηση δεν θέλει πριν από το κρίσιμο Εurogroup να ανέβουν οι τόνοι σε μια τόσο ρευστή περίοδο.



espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου