Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Η αυτοδύναμη Ελλάδα στόχος του Βενιζέλου


Το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή απ' ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς  
Ο νέος πρόεδρος έδειξε τον στόχο: «ενότητα, ανανέωση, αξιοκρατία, υπευθυνότητα και τελικά νίκη». Αναγνώρισε τις δυσκολίες τονίζοντας: Χάσαμε, δυστυχώς, το τεκμήριο της αθωότητας. Και πρέπει να κερδίσουμε ξανά από την αρχή τα πάντα 
Μηνύματα προς το εθνικό ακροατήριο αλλά και το παραταξιακό έστειλε χθες, κατά την πρώτη ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Κάποιοι ζητούν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, εμείς ζητούμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Και έχουμε την υποχρέωση αυτό να το πετύχουμε. Και θα το πετύχουμε, γιατί το πιστεύουμε. Η Ελλάδα και οι Ελληνες θα νικήσουμε», επεσήμανε με εμφανή αυτοπεποίθηση μετά και τη μαζική συμμετοχή στη διαδικασία για την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος απευθυνόμενος ειδικά προς τους βουλευτές του, περιέγραψε το προσωπικό του μήνυμα με πέντε λέξεις: ενότητα -«και εννοώ τη λέξη»- ανανέωση, αξιοκρατία, υπευθυνότητα και τελικά νίκη. Κατά τον Ευ. Βενιζέλο το ΠΑΣΟΚ μετά την αλλαγή σελίδας μπορεί να θέσει στόχους, να τους υπηρετήσει και να τους πετύχει, παρότι βρίσκεται επί μήνες σε δημοσκοπική κατάρρευση.
«Ναι, σε πείσμα προγνώσεων που επαναλαμβάνονται, από την Κυριακή και μετά μπορούμε με σοβαρό και αξιόπιστο τρόπο να μιλάμε για νίκη, να διεκδικούμε την πρωτιά, να διεκδικούμε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Γιατί ξανασυναντιόμαστε πλέον με την κοινωνία, αγωνιζόμαστε μαζί με τον Ελληνα πολίτη, μαζί με τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητώντας από την κοινοβουλευτική ομάδα να αρχίσει με «ένταση» την εκλογική μάχη.
Η αυτοδύναμη Ελλάδα στόχος του Βενιζέλου
Η συμμετοχή
Το πρώτο βήμα έγινε σε σημαντικό βαθμό και αφορά άλλωστε στην συσπείρωση των μελών και των φίλων του κόμματος, που έσπευσαν στις «πράσινες» κάλπες για να δηλώσουν την παρουσία τους στην κορυφαία διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού.
Η αυτοδύναμη Ελλάδα στόχος του Βενιζέλου
«Το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή απ' ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Εχει δύναμη. Και την Κυριακή άρχισε να αναπτύσσεται αυτή η δυναμική της μεγάλης παράταξης».
Υπάρχουν όμως και πασιφανείς δυσκολίες για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ και τη διεκδίκηση «ανατροπής» των δημοσκοπικών δεδομένων - και δεν επιχειρεί να τις κρύψει κάτω από το χαλί ο νέος αρχηγός: «Δεν έχουν αρθεί οι επιφυλάξεις, δεν εξαλείφθηκε ούτε η πικρία, ούτε η δυσαρέσκεια. Δεν είναι κανείς έτοιμος να δώσει εύκολα μια λευκή εντολή. Πρέπει να δώσουμε πάρα πολλές αποδείξεις. Τα τεκμήρια έχουν αντιστραφεί. Χάσαμε, δυστυχώς, το τεκμήριο της αθωότητας. Και πρέπει να κερδίσουμε ξανά από την αρχή τα πάντα».
Υπάρχει πλαίσιο; «Είναι σαφές», είπε ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του αναδεικνύοντας την πρώτη προτεραιότητα: η στήριξή μας προς την κυβέρνηση Παπαδήμου είναι πλήρης, απόλυτη. Μιλώντας εν συνεχεία για το δίμηνο προς τις εκλογές και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, υπογράμμισε την ανάγκη να μην αποδειχθεί χαμένος χρόνος, αλλά η κυβέρνηση να έχει τους ίδιους ρυθμούς.
Δεύτερη προτεραιότητα για την ηγεσία είναι να υπάρξει σταθερότητα και ασφάλεια για τους πολίτες, ειλικρινής διάλογος, στήριξη στους αδυνάμους και «κλίμα ανάπτυξης».
«Και το μεγάλο στοίχημα είναι το περιβόητο μνημόνιο, μέτρα που μας έχουν επιβληθεί ή μας έχουν υπαγορευθεί, να διασταυρωθεί με ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανόρθωσης», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος στρέφοντας τα πυρά του προς τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά: «Αλήθεια, τι έγινε η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση με τις εκλογές; Χάθηκε ως λέξη, ως πρόταση; Τους ομοϊδεάτες του κ. Σαμαρά έχουμε απέναντί μας με ελάχιστες μεονωμένες εξαιρέσεις, και με αυτούς διαπραγματευόμαστε πολιτικά. Δεν περιμέναμε να επαναδιαπραγατευθούμε. Διαπραγματευτήκαμε και φέραμε στη χώρα ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα», ανέφερε για τη στάση του κ. Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ παλαιοκομματική, δέσμια της θεωρίας του πολιτικού κόστους, αμφίθυμη, αντιφατική και «μη ρεαλιστικό και επικίνδυνο το πρόταγμα» της Αριστεράς.
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου