Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Διαμαντοπούλου: Θλιβερή η αστυνομική παρουσία στις παρελάσεις

Διαμαντοπούλου: Θλιβερή η αστυνομική παρουσία στις παρελάσεις



«Είναι θλιβερό να οργανώνουμε την παρέλαση με τη βοήθεια της αστυνομίας» δήλωσε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο «BHMA FM» η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου.   

«Θεωρώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, που θέλει να τιμήσει αυτό που συμβολίζει η παρέλαση, θα κρατήσει μακριά φαινόμενα που προβοκάρουν και προσβάλλουν με το χειρότερο τρόπο αυτές τις ημέρες. Οι παρελάσεις συνδέονται με την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τον τρόπο
έκφρασής μας» προσέθεσε.   

Αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψή της στο Βερολίνο, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε:   

«Είναι ουσιαστικό να εξηγήσουμε ότι, αυτή τη στιγμή, δημιουργείται ο καμβάς πάνω στον οποίο η Ελλάδα θα υλοποιήσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.  Στόχος μας είναι να μιλήσουμε σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και να ενημερώσουμε τα Κοινοβούλια ότι σήμερα στην Ελλάδα επιχειρείται μια ένεση ρευστότητας και ένας επενδυτικός «αρραβώνας» με όλες τις χώρες της Ευρώπης, γιατί πιστεύω πολύ στη συνεργασία μας με όλες τις χώρες. Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη χώρα και μας ενδιαφέρει από πολλές πλευρές».

Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε και στα θέματα της άρσης του καμποτάζ και της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί. «Προχωράμε σε πλήρη απελευθέρωση της κρουαζιέρας, από το 2012, γιατί ήδη χάσαμε δυο χρόνια, ώστε αυτός ο σημαντικός τομέας, που έχει συνεχή αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο, να ενισχύσει τα ελληνικά νησιά και ελληνικά λιμάνια» σημείωσε η υπουργός.   

Για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί τόνισε πως «ο πρωθυπουργός έδωσε κατευθύνσεις για συγκεκριμένες αλλαγές. Θα πρέπει να δούμε τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει ο κ. Βορίδης, μετά τη συζήτηση του έγινε στο Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη ότι όταν απελευθερώνεται ένα επάγγελμα, δεν απευθύνεται μόνο στους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά σε όσους απολαμβάνουν τις υπηρεσίες, δηλαδή στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Πρέπει δηλαδή να δούμε και τον τουριστικό κλάδο και τους πολίτες».

Μεταξύ άλλων, η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε «απολύτως σωστή» την επιλογή της κυρίας Γεννηματά στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου