Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: ή εμείς ή αυτοί


ΣΥΡΙΖΑ: ή εμείς ή αυτοί
Με μια επιτυχημένη εκδήλωση η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς έκανε την αρχή στον προεκλογικό αγώνα, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους βουλευτές του για το νομό Κιλκίς.

Η πολιτική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην γεμάτη από ψηφοφόρους και φίλους του κόμματος αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, την Τετάρτη 18 Απριλίου, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παραβρεθέντων από τις περιεκτικές τοποθετήσεις του ανεξάρτητου και συνεργαζόμενου με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Τάσου Κουράκη Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ και του Δημήτρη Βίτσα Γραμματέα ΚΠΕ Συνασπισμού.
Ο Τάκης Αγαθόπουλος, που συντόνισε την εκδήλωση, παρουσίασε τους πέντε υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στο νομό Κιλκίς, την Αγαθοπούλου Ειρήνη Ελένη φαρμακοποιό, τον Κουλίνα Αναστάσιο συνταξιούχο, τον Λαζαρίδη Λάζαρο ελεύθερο επαγγελματία, τον Μπίμπαση Χρήστο φαρμακοποιό και τον Παναγιώτη Χρονόπουλο γιατρό. Και οι πέντε απηύθυναν σύντομο μήνυμα ενόψει των εκλογών.
Οι τρεις ομιλητές αναφέρθηκαν σε όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας ενώ οι κ. Κουρουμπλής και Κουράκης έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην πολυπόθητη ένωση των αριστερών δυνάμεων προκειμένου να λάβει η Αριστερά κυβερνητική προοπτική. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του κ. Κουρουμπλή, επί πολλά χρόνια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που αντιτάχθηκε στο Μνημόνιο 2, ο οποίος αναφέρθηκε στο ότι η Αριστερά μπορεί να βολεύτηκε για χρόνια στον καταγγελτικό λόγο και στην αποποίηση των ευθυνών της αλλά τώρα ήρθε η ώρα για μια Αριστερά ευθύνης με κυβερνητική προοπτική, που αποτελεί και αίτημα μιας μεγάλης πλειοψηφίας ενώ επαίνεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του στο θέμα της ενότητας με τα συνεχή προσκλητήρια προς το ΚΚΕ και την Δημοκρατική Αριστερά.
Ανάμεσα στα άλλα τονίστηκαν και τα εξής:
-Άμεση απεμπλοκή από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και ακύρωση των μέτρων που απορρέουν από αυτά.
-Ανατροπή της πολιτικής λιτότητας που έχει "λυγίσει" τον λαό με δραστική μείωση της φορολόγησης των λαϊκών εισοδημάτων και αύξηση φορολογίας στο μεγάλο κεφάλαιο.
-Έμφαση και προτεραιότητα στις ανάγκες της κοινωνίας.
-Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
-Εθνικοποίηση /κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
-Οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας με υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου στη βάση των αναγκών της κοινωνίας.
kilkis-press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου