Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ «Γυρίστε σελίδα στον Σαρκοζισμό»


«Γυρίστε σελίδα στον Σαρκοζισμό»
Με τον αέρα του νικητή απευθύνθηκε στους Γάλλους ο Φρανσουά Ολάντ, δηλώντας «καταλληλότερος» για πρόεδρος, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί κάλεσε τους συμπατριώτες του να βάλουν πάνω από όλα την πατρίδα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί του, την ώρα που οι μικρότεροι υποψήφιοι της αριστεράς και των Πρασίνων, Ζαν Λικ Μελανσόν και Εύα Ζολί καλούσαν σε δημιουργία «αντι-σαρκοζικού» μετώπου.
Κλειστά κρατά ακόμη τα χαρτιά της για τον β' γύρο η μεγάλη κερδισμένη του πρώτου, η Μαρίν Λε Πεν, η οποία πλασάρεται ως κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης και θα παίξει αναμφισβήτητα ρυθμιστικό ρόλο στις 6 Μαϊου.
«Η νύχτα μου ήταν σύντομη, όταν ξύπνησα, σκέφτηκα τα αποτελέσματα…Υπάρχουν οι συνθήκες για την νίκη, αλλά μεταξύ των συνθηκών και της νίκης, υπάρχει και μια εκστρατεία» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν σήμερα το πρωί έξω από το σπίτι του. 


Χθες είχε ευχαριστήσει τους συμπατριώτες του που τον τίμησαν, ζητώντας την στήριξή τους και στον δεύτερο γύρο: «Οι Γάλλοι μου απάντησαν απόψε επιτρέποντάς μου να είμαι σήμερα στην καλύτερη θέση για να γίνω ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας…Σ' αυτό τον πρώτο γύρο, είμαι ο υποψήφιος της συσπείρωσης για την αλλαγή. Απόψε, η αλλαγή έχει ξεκινήσει και τίποτα, τίποτα λέω δεν θα την σταματήσει», δήλωσε ο Ολάντ, χαιρετίζοντας την απόφαση του αριστερού Ζαν Λικ Μελανσόν και της «πράσινης» Εύα Ζολί που «ξεκάθαρα και χωρίς διαπραγμάτευση» όπως είπε, αποφάσισαν να τον στηρίξουν στον β' γύρο.


«Ο πρώτος γύρος είναι μια τιμωρία για μια θητεία που τελειώνει και μια αποδοκιμασία του απερχόμενου υποψηφίου του οποίου η ρητορική καθόλη την διάρκεια των τελευταίων μηνών έπαιξε το παιχνίδι της ακροδεξιάς» συμπέρανε ο Ολάντ (28,63%) που θέλει η εκστρατεία του για τις 6 Μαϊου να έχει ως κεντρικό σύνθημα την «συπείρωση».
«Μπορούμε να κερδίσουμε τον β΄γύρο με πίστη και καλώ τώρα όλους τους Γάλλους που βάζουν την αγάπη της πατρίδας πάνω από κάθε κομματική σκέψη και κάθε συγκεκριμένο συμφέρον, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με εμένα» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί (27,18%).


«Αυτές οι δυο βδομάδες που έρχονται πρέπει να επιτρέψουν σε καθένα να κάνει μια επιλογή με διαύγεια…Όλα πρέπει να συζητηθούν, χωρίς υποκρισία, χωρίς υπεκφυγές» συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος, η πρόταση του οποίου για 3 ντιμπέιτ πριν την 6η Μαϊου, απορρίφθηκε με μπόλικη δόση ειρωνείας από τον Ολάντ, που θεωρεί ότι ένα ντιμπέιτ αρκεί και επισημαίνει σκπωτικά ότι επειδή ένας «κακός μαθητής» πήρε «κακό βαθμό», δεν πρόκειται ν' αλλάξουν οι κανόνες.
Σήμερα ο Σαρκοζί, ανακοίνωσε την διοργάνωση μιας μεγάλης συγκέντρωσης την Πρωτομαγιά, κάνοντας λόγο για μια «γιορτή της εργασίας, της πραγματικής εργασίας, εκείνων που εργάζονται σκληρά, εκείνων που είναι εκτεθειμένοι, που υποφέρουν».


«Δεν είναι παρά η αρχή, συνεχίζουμε την μάχη…Τίποτα δεν θα είναι πια όπως πριν…Απέναντι στις πλαστές δημοσκοπήσεις, όλοι εμείς μαζί προκαλέσαμε την έκρηξη του μονοπωλίου των δυο κομμάτων των τραπεζών, της χρηματοοικονομίας, των πολυεθνικών, της άρνησης και της εγκατάλειψης…Είμαστε πλέον η μόνη πραγματική αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στην υπερ-φιλελεύθερη αριστερά» δήλωσε η Μαρίν Λε Πεν του Εθνικού Μετώπου που με το 18% του πρώτου γύρου αναδεικνύεται σε ρυθμιστικό παράγοντας του δεύτερου.
«Σας καλώ να βρεθούμε ξανά στις 6 Μαϊου…για να νικήσουμε τον Σαρκοζί…Σας ζητώ να μην σύρετε τα πόδια, σας ζητώ να κινηθοποιείτε σα να επρόκειτο να εκλέξετε εμένα πρόεδρο…Ο λαός μας φάνηκε αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα στα χρόνια Σαρκοζί…Είμαστε η νέα πολιτική δύναμη» ήταν η τοποθέτηση του Ζαν Λικ Μελανσόν, του Μετώπου της Αριστεράς (11,11%).
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Εύα Ζολί των Πράσινων (2,31%): «Καλώ όλες εκείνες και όλους εκείνους που ψήφισαν εμένα και είναι προσκολλημένοι στις αξίες της Δημοκρατίας, να κάνουν τα πάντα για να βγει επιτέλους η πατρίδα μας από τον Σαρκοζισμό, με το να συσπειρωθούν γύρω από την υποψηφιότητα Ολάντ» δήλωσε η Ζολί.
«Θέλω να απευθυνθώ στους δυο υποψήφιους που επιλέχθηκαν για τον δεύτερο γύρο, να τους πω τι είναι ουσιαστικό για εμάς. Θα ακούσω τις απαντήσεις τους τις επόμενες ημέρες και θα αναλάβω τις ευθύνες μου…Τα 3 εκατ. των Γάλλων που με ψήφισαν αντιπροσωπεύουν μια δύναμη. Και η χώρα έχει ανάγκη από αυτή την δύναμη…Αυτό που πρέπει επειγόντως να χτίσουμε , είναι μια κεντρώα δύναμη ισορροπίας που αντιστέκεται στους εξτρεμισμούς και τις δημαγωγίες» δήλωσε ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού (9,13%).


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου