Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ολάντ: Ο Economist είναι αντιγαλλικό και αντισοσιαλιστικό περιοδικό

Ολάντ: Ο Economist είναι αντιγαλλικό και αντιρατσιτσικό περιοδικό



«Αντιγαλλικό και αντισοσιαλιστικό» χαρακτήριζει ο Φρανσουά Ολάντ το βρετανικό οικονομικό περιοδικό Economist. Ο υπεύθυνος του προγράμματος του Ολάντ, Μισέλ Σαπέν, απαντώντας σε δημοσίευμα του περιοδικού μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1 τόνισε ότι «ο Economist είναι είναι γνωστό πως πριν και πάνω απ' όλα είναι αντι-γαλλικό και μετά αντι-σοσιαλιστικό περιοδικό». 


Χθες το βρετανικό περιοδικό κυκλοφόρησε με τίτλο «Ο μάλλον επικίνδυνος κύριος Ολάντ». Σε άρθρο του υπογράμμιζε ότι «Αν είχαμε μια ψήφο στις 6 Μαΐου θα την δίναμε στον Σαρκοζί, όχι για τα προτερήματά του, αλλά για να αποκλείσουμε τον Ολάντ». 

Ο Μισέλ Σαπέν προτίμησε να αναφερθεί στους Financial Times που υπογράμμισαν την αναγκαιότητα να υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, όπως υποστηρίζει ο Ολάντ.

«Η γερμανική πλευρά αναλύει, σκέπτεται, εξετάζει πώς μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας για να ολοκληρωθεί» περιλαμβάνοντας και το σκέλος της ανάπτυξης, συμπλήρωσε ο σοσιαλιστής βουλευτής, Σαπέν και πρόσθεσε ότι «Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που έχει συμφέρον να υπάρξει ανάπτυξη»



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου