Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Το ελληνικό σινεμά ταξιδεύει στο Βερολίνο


Ο «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη θα προβληθεί στο Βερολίνο
Δεκατρείς ελληνικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής ταξιδεύουν στο Βερολίνο από την Παρασκευή 4 έως τις 30 Μαΐου.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος – με κινηματογραφικές καινοτομίες. Μια νέα γενιά κινηματογραφιστών αντιπαραθέτει στην κοινωνική και οικονομική κρίση ένα εντυπωσιακό έργο που χαρακτηρίζεται από σύγχρονες αισθητικές και κινηματογραφικές αντιλήψεις» αναφέρει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού που διοργανώνει το Φεστιβάλ. 

Στο εισαγωγικό κείμενο του καταλόγου του αφιερώματος αναφέρεται ότι το ελληνικό σινεμά, χωρίς να είναι πολιτικό, μιλάει για τα προβλήματα που βρίσκονται στον πυρήνα της οικονομικής κρίσης: «την έλλειψη επικοινωνίας, την δυσλειτουργική οικογένεια, τη βία, την ξενοφοβία, το λήθαργο και την έλλειψη οράματος».

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Arsenal που στεγάζεται στο κινηματογραφικό Μουσείο του Βερολίνου στην Πλατεία Ποτσντάμερ. 

Εκεί θα προβληθούν 13 ελληνικές ταινίες (μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ). Πρόκειται για τις: Άλπεις και Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου (παρουσία του σκηνοθέτη), Μαχαιροβγάλτης του Γιάννη Οικονομίδη, Wasted Youth των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Γιαν Φόγκελ, Άδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου, Attenberg της Αθηνάς Τσαγγάρη (παρουσία της σκηνοθέτιδος), του Μπάμπη Μακρίδη, Χώρα Προέλευσης του Σύλλα Τζουμέρκα, το ντοκιμαντέρKhaima του Αθανάσιου Καρανικόλα (παρουσία του σκηνοθέτη), Μαύρο Λιβάδιτου Βαρδή Μαρινάκη, Στρέλλα του Πάνου Χ. Κούτρα, το ντοκιμαντέρ The Palace του Ιωάννη Ρουμελιώτη και Tungsten του Γιώργου Γεωργόπουλου.

in.gr

1 σχόλιο: