Σάββατο 12 Μαΐου 2012

CNN: Γιατί να μην αφήσουμε την Ελλάδα να "βυθιστεί"; Πηγή:www.capital.gr


Μπορεί η Ελλάδα να έχει διδάξει την έννοια της δημοκρατίας καθώς και αρκετές αρχές της κοινωνίας των πολιτών, αλλά πλέον έχει καταντήσει το «άρρωστο» μέλος της ευρωζώνης,  αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το CNN.


Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν τελικά αξίζει να βοηθήσουν την Ελλάδα, ενώ διερωτάται, «τι και αν αφήσουμε την Ελλάδα να συρθεί τελικά εκτός ευρωζώνης»;



Όπως εξηγεί, πρώτον η στρατηγική θέση της Ελλάδας δεν έχει πλέον τόσο σημαντική θέση με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου και δεύτερον δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η χώρα επιθυμεί εν τέλει να σωθεί. Τρίτον θέτει το ερώτημα αν οι συνεχείς διασώσεις αποτελούν τελικά έξυπνη λύση ή απλά διαιωνίζουν την κρίση  όπως έδειξε μια εμπιστευτική έκθεση της τρόικας τον Φεβρουάριο. 


Σύμφωνα με το CNN αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι όσο διάστημα η Ελλάδα θα χρησιμοποιεί ακόμα το ευρώ, δεν πρόκειται να γίνει ανταγωνιστική, επικαλούμενο μάλιστα έκθεση της Goldman Sachs που προτείνει υποτίμηση της τάξης του 30%.


Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας ή ακόμα στην περίπτωση μιας εξόδου, το CNN διαπιστώνει ότι,  θα υπήρχαν εκτεταμένες αρνητικές συνέπειες για την ευρωζώνη και προσθέτει ότι, δεν έχει προβλεφθεί ένα τέτοιο σενάριο με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς  ακριβώς τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση.






capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου