Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού


Με ζέστη ξεκίνησε η νέα εβδομάδα καθώς ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου. Η χώρα θα εξακολουθήσει μέχρι και την Πέμπτη να «βράζει» καθώς το θερμόμετρο θα εκτοξευτεί στα ύψη φτάνοντας ακόμα και τους 38 βαθμούς, ενώ από την Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να δροσίζει.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα Τρίτη. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς σε όλη την χώρα ενώ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη θα αγγίξει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ευνοϊκοί έντασης έως 4 βαθμούς, ενώ στο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυροί.

Καμίνι θα είναι όλη η χώρα την Τετάρτη. Ο καιρός θα είναι αρκετά ζεστός με ελάχιστες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια κυρίως τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο καθώς αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά πιθανόν να αγγίξει τους 39 βαθμούς.

Από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Ο καιρός γενικά αίθριος, με μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 έως 6 μποφόρ.

Αισθητή πτώση θα σημειώσει την Παρασκευή η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα αγγίζοντας τους 32 βαθμούς. Νεφώσεις και σποραδικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα βόρεια κυρίως τμήματα της χώρας με τους ανέμους στα πελάγη να φτάνουν τα 7 μποφόρ. Το Σάββατο και την Κυριακή οι θερμοκρασίες θα επανέλθουν στα φυσικά για την εποχή επίπεδα.

Λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας αυτές τις μέρες τα επίπεδα του όζοντος στην ατμόσφαιρα αναμένεται να ξεπεράσουν το προβλεπόμενο όριο.

Το υπουργείο Υγείας συνιστά τα άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους, να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον και την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.


Δείτε το βίντεο

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου