Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Γαλάζιος εμφύλιος με καταγγελίες για νοθεία

ς

«Τσουνάμι» εξελίξεων πρόκειται να προκαλέσει στην γαλάζια παράταξη η απόρρητη επιστολήυποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε σαν αποδέκτη τον γραμματέα πολιτικής επιτροπής τουκόμματος, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Η επιστολή, την οποία δημοσιεύει σήμερα η zougla.gr, αφήνει σαφείς υπόνοιες για την ύπαρξη εσωκομματικού σκανδάλου που όζει από παρεμβάσεις παραποίησης και νοθείας των ψηφοδελτίων των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Συντάκτης της επιστολής είναι ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Λευκάδα, κ. Ξενοφών Βεργίνης, ο οποίος αναφέρει στον κ. Λυκουρέντζο ότι νιώθει κατάφορα αδικημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα της περιοχής του καθώς θεωρεί ότι παρ’ όλο που βγήκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, δεν εξελέγη βουλευτής λόγω παρέμβασης στα ψηφοδέλτια. Παρέμβαση που σαν αποτέλεσμα είχε να καταλάβει την έδρα ο συνυποψήφιος του, κ. Θοδωρής Σολδάτος.
«Υπήρξε νοθεία»
Βαρύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί ο κ. Βεργίνης στην επιστολή του σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για ευρύτατη νοθεία και ανοχή από μέρος της παράταξης.
«Δεν μπορεί να υπάρχει ευρύτατη νοθεία σε βάρος μου και εμείς να το ανεχόμαστε! Δεν μπορεί να υπάρχουν δικά μου ψηφοδέλτια και να καταμετρώνται υπέρ Σολδάτου και να το αποδεχόμαστε! Είναι πασιφανής αδικία!» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, αφήνει ξεκάθαρες αιχμές κατά του Πρωτοδικείου Λευκάδος, το οποίο, όπως λέει, παρ’ όλο που κατά την επανακαταμέτρηση  διαπίστωσε τις παραβάσεις, άφησε «ανέγγιχτο» το νοθευμένο αποτέλεσμα.
«Η επανακαταμέτρηση έγινε από δύο Επιτροπές με επικεφαλής δικαστές πρωτοδίκες, οι οποίοι και διαπίστωσαν τις παραβάσεις και ακρότητες. Λυπάμαι βέβαια γιατί το Πρωτοδικείο άφησε «ανέγγιχτο» το νοθευμένο αποτέλεσμα των εφορευτικών επιτροπών αν και όφειλε, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, να διορθώσει το πασιφανές λάθος, κρίνοντας τον εαυτό του αναρμόδιο» σημειώνει.
«Η παράταξη κάνει ότι δεν καταλαβαίνει»
Από το «στόχαστρο» όμως του κ. Βεργίνη, δεν ξεφεύγει ούτε η πολιτική του «στέγη», η οποία, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, του έχει «γυρίσει» την πλάτη καθώς δεν έχει πράξει τα δέοντα ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος του.
Μέσω της επιστολής του προς τον κ. Λυκουρέντζο, διασαφηνίζει ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι πολιτικό και όχι νομικό ενώ διερωτάται αν η παράταξη θα συνεχίσει να το αγνοεί.
«Τι θα κάνουμε; Θα δεχθούμε την κατασκευασμένη και πλασματική διαφορά των τριών σταυρών; Η Λευκάδα είναι μονοεδρική. Ο κόσμος και όχι μόνο ο δικός μας, είναι αγανακτισμένος. Υπάρχει έντονη δυσαρμονία μεταξύ θέλησης των ψηφοφόρων και του αποτελέσματος. Η παράταξη θα το αγνοήσει και θα κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει; Ανδρέα, το θέμα που έχει προκύψει είναι πρωτίστως πολιτικό. Δεν μπορεί να δέχομαι μέσα από το κόμμα αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις» αναφέρει.

Δείτε την επιστολή

 
«Άλλον ψήφισαν και άλλος ορκίστηκε στη βουλή»
Η zougla επικοινώνησε με τον κ. Βεργίνη ο οποίος, ανατρέχοντας στο βράδυ των εκλογών της 6ης Μαΐου, σημείωσε ότι από την αρχή «κάτι δεν του πήγαινε καλά».
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έπαιρνε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, ήταν σταθερά πρώτος, όπως λέει, οπότε του φάνηκε περίεργο που έχασε από τον συνυποψήφιό του κ. Σολδάτο με διαφορά τριών σταυρών.
Αμέσως μετά τα αποτελέσματα ζήτησε από το Πρωτοδικείο Λευκάδος να γίνει επανακαταμέτρηση, όπου διαπιστώθηκε, όπως σημειώνει, σωρεία παρατυπιών.
«Βρέθηκαν ψηφοδέλτια δικά μου απολύτως έγκυρα τα οποία είχαν καταμετρηθεί υπέρ του κυρίου Σολδάτου. Βρέθηκαν ψηφοδέλτια τα οποία δεν είχαν παρά μονάχα έναν σταυρό στο όνομα Σολδάτος και δεν έφερεαν καμία μονογραφή από τον δικαστικό αντιπρόσωπο. Αυτό σημαίνει ότι το ψηφοδέλτιο πάει μόνο υπέρ του κόμματος. Επίσης, σε πολλά από τα τμήματα δεν είχαν υπογραφεί βιβλία ούτε από τον πρόεδρο της εφορευτικής, ούτε από τον γραμματέα, ούτε από την εφορευτική επιτροπή» υπογραμμίζει.
Επιπλέον, πλήθος ερωτημάτων εγείρει ο ισχυρισμός του κ. Βεργίνη ότι σε κάποια εκλογικά τμήματα ενώ οι καταμετρήσει έδειχναν λιγότερα ψηφοδέλτια, οι σταυροί εμφανιζόντουσαν να «αυξάνονται» κατά την τελική μέτρηση.
«Δηλαδή έδιναν ότι πήρα εγώ 30 και ο κύριος Σολδάτος 45, ενώ στην πραγματικότητα ήταν 43. Αποδείχθηκε από την επανακαταμέτρηση ότι μπροστά. Κατόπιν αυτού προσέφυγα στο εκλογοδικείο. Πράγματι συγκλήθηκε το συμβούλιο των δικαστών και ήρθε ο δικαστής ως εισηγητής και εισηγήθηκε ότι οι δίκες αυτές που εκκρεμούν είναι κατηργημένες και αυτό το στήριξε σε μια νομολογία του 1985. Άλλον ψήφισαν και άλλος ορκίστηκε στη βουλή» καταλήγει.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου