Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ολοκληρώνονται τα τηλέφωνα στους νέους υπουργούς


Ολοκληρώνονται τα τηλέφωνα στους νέους υπουργούς
Νέα σύσκεψη έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη ώστε να «κλειδώσουν» και στη συνέχεια να ανακοινωθούν τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη συμμετέχει και ο Βασίλης Ράπανος, που προορίζεται για τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών. Αμέσως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, τα μέλη της νέας κυβέρνησης θα ορκιστούν στο
Προεδρικό Μέγαρο. 
Ολιγομελές και με αρκετούς τεχνοκράτες, φαίνεται ότι θα είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να περιλαμβάνει 16 υπουργούς και 12 υφυπουργούς, ενώ επανασυστήνεται το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου της Βουλής και ο Βασίλης Ράπανος αναλάμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, με υφυπουργούς τον Γιώργο Ζανιά και τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών. Υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει πιθανότατα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται πως αναλαμβάνει ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Aνδρέα Λυκουρέντζου και για τη θέση του υφυπουργού το όνομα του Μάριου Σαλμά.Το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να αναλαμβάνει ο Κωστής Χατζηδάκης με υφυπουργό τον Θανάση Σκορδά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Έτσι, το υπουργείο αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (μετονομασία από Προστασίας του Πολίτη) ακούγεται το όνομα του Νίκου Δένδια.

Για το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως «κλειδώνει» το όνομα του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με υφυπουργούς τον κ. Παπαθεοδώρου στο τομέα του Πολιτισμού και τον Γρηγόρη Τσάλτα στο τομέα του αθλητισμού.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας ακούγεται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που γίνεται Γεωργίας, φέρεται να αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Τσαυτάρης με αναπληρωτή υπουργό τον Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φαίνεται πως αναλαμβάνει ο κ. Μανιτάκης.

Το υπουργείο Επικρατείας φέρεται να αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης.

Επιπλέον, κατά πληροφορίες δημιουργούνται ξεχωριστά υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της ΝΔ. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας φέρεται να αναλαμβάνει ο Κώστας Μουσουρούλης και υπουργός Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος φαίνεται πως αναλαμβάνει τελικά ο Σίμος Κεδίκογλου αν και επικρατέστερος για τη θέση ήταν έως αυτή την ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης. Ο Σίμος Κεδίκογλου έχει κληθεί ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Γραμματέας του υπουργικό Συμβουλίου φαίνεται να ορίζεται ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Μάκης Βορίδης και διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου ο κ. Μπούρας.
newpost 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου