Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗ Λευκάδα: Βουτιά σε απέραντο γαλάζιο



Λευκάδα: Βουτιά σε απέραντο γαλάζιο
Η Λευκάδα είναι το νησί που μαγεύει κάθε επισκέπτη του. Οι απέραντες κατάφυτες εκτάσεις, τα βαθυγάλαζα νερά του Ιονίου, ο λαμπερός ήλιος που λούζει με τις αχτίνες του το νησί τη μέρα και το γλυκό φως του φεγγαριού που κάθε βράδυ πλημμυρίζει τον ουρανό δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για ονειρεμένες διακοπές.

Η ιδιαιτερότητα της Λευκάδας έγκειται στο γεγονός ότι είναι το μοναδικό νησί που έχει οδική πρόσβαση, γι' αυτό και είναι γνωστό ως το στεριανό νησί.


Η Λευκάδα είναι ένα νησί με αστείρευτες φυσικές ομορφιές. Έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη, την οποία οφείλει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην αγάπη που έτρεφε προς το υπέροχο αυτό νησί ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Η Λευκάδα είναι η γενέτειρα του μεγάλου μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, ο οποίος εμπνεύστηκε και μεγαλούργησε στο νησί.

Η περιήγηση στο νησί αποτελεί μια πραγματική έκπληξη για κάθε ταξιδιώτη που αγαπά τα βαθιά καθαρά νερά του Ιονίου.

Παραλίες μοναδικής ομορφιάς όπως το Πόρτο Κατσίκι, το Κάθισμα, οι Εγκρεμνοί, ο Άγιος Νικήτας, το Νυδρί, τα Πευκούλια, η Σκάλα Γιαλού, ο Μύλος, το Αγιοφύλλι, ο Πόρος κερδίζουν τους λάτρεις της κολύμβησης για την καθαρότητα των ακτών και των κρυστάλλινων νερών τους και αποτελούν τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες.

Τα παραδοσιακά χωριά με τη νησιώτικη αρχιτεκτονική τους και η ζεστή φιλοξενία είναι τα πρώτα που συναντά ο επισκέπτης.

Η πόλη της Λευκάδας σύγχρονη και ταυτόχρονα παραδοσιακή αποτελεί έναν ενδιαφέρον προοριοσμό. Το ιστορικό κέντρο της διακρίνεται για το νησιώτικο χρώμα του και προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες. Τα στενά πλακόστρωτα καντούνια που οδηγούν στις παλιές γειτονιές οδηγούν σε μουσεία και σε πανέμορφα ιστορικά κτίρια του νησιού. Πρέπει οπωσδήποτε να δείτε τους παραθαλάσσιους οικισμούς όσο και τα ορεινά χωριά που είναι κτισμένα μέσα στην καταπράσινη φύση.

Τα πευκοδάση και οι απέραντοι ελαιώνες κυριαρχούν στην ορεινή και πεδινή Λευκάδα. Σπήλαια, καταρράκτες και πηγές με γάργαρα νερά είναι κάποιες από τις εκπληκτικές ομορφιές που θα δείτε και θα κρυφτούν στην φωτογραφική σας.

Το νησί φημίζεται και για τα περίφημα κεντήματα και υφαντά που κατασκευάζουν οι γυναίκες κυρίως στην περιοχή της Καρυάς.

Στις ταβέρνες του νησιού θα δοκιμάσετε το μπουρδέτο, το μπακαλιάρο μπιάνκο, τη μαριδόπιτα, το φρυγαδέλι, διάφορες πίτες και συνταγές της ελληνικής κουζίνας.

Η νυχτερινή διασκέδαση βρίσκεται κυρίως στη χώρα, αλλά γενικά χαρακτηρίζεται ως ήσυχο νησί.
newpost

Α.Αγ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου