Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Ο χρόνος που δεν δόθηκε στην Ελλάδα από τις αγορές σε συνδυασμό με μία πολιτική ελίτ που συχνά ήταν σε θέση διαπλοκής με το κατεστημένο ήταν η αιτία που έμεινε ημιτελές το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της χώρας εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του 14ου Συμποσίου της Σύμης που φέτος πραγματοποιείται στη Σάμο με θέμα τις προοδευτικές προτάσεις σε περιόδους κρίσης, που οδηγούν στην αλλαγή.


Μιλώντας για τη θητεία του, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι, όταν ανέλαβε το 2009 τα ηνία της χώρας, είχε ένα όραμα για μια διαφορετική Ελλάδα.

«Είδαμε την ανάγκη να προωθήσουμε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, γιατί ξέραμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλες δυνατότητες, αλλά ήταν και μια χώρα όπου επικρατούσε η κακοδιαχείριση. Ήταν ένα κράτος χωρίς διάφανη λειτουργία και με μια πολιτική ελίτ, που συχνά ήταν σε μια σχέση διαπλοκής με το καταστημένο που δεν ήθελε στην Ελλάδα αλλαγές, δικαιοσύνη, ισότητα και να αναπτυχθούν οι πραγματικές δυνατότητες που έχει η χώρα και οι πολίτες της».
Ο πρώην πρωθυπουργός, επισήμανε ότι είχε όλες αυτές τις αλλαγές ως προτεραιότητα, αλλά αναγκάστηκε να χειριστεί αμέσως τη δημοσιονομική κρίση και να αντιμετωπίσει την πιθανότητα της χρεοκοπίας ή ακόμη και την έξοδο από το ευρώ και δήλωσε περήφανος για το γεγονός ότι όχι μόνο η κυβέρνησή του, αλλά και οι πολίτες με τις θυσίες τους, κατάφεραν να αποφύγουν αυτή την καταστροφή.
Επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα, αλλά δεν είναι αυτή το πρόβλημα. Στην σύντομη ομιλία του, τόνισε ότι μιλώντας για την Ελλάδα, «δεν πρέπει να μπερδεύει κανείς τους δύο όρους, λιτότητα και μεταρρυθμίσεις».



fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου