Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

EΛΛΑΔΑ –ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ Τα τρομερά μωρά της Εθνικής έτοιμα να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης



Τα τρομερά μωρά της Εθνικής έτοιμα να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης
Έτοιμοι να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης είναι οι παίκτες της Εθνικής Νέων,  οι οποίοι αντιμετωπίζουν σήμερα το βράδυ στις 21:30 την Ισπανία στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 19 που διεξάγεται στην Εσθονία.  





Η εθνική μας τερμάτισε στη 2 η θέση του 1ου ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με δύο νίκες και μία ήττα, στην πρεμιέρα κόντρα στους Ισπανούς.  



Στα ημιτελικά οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος απέκλεισαν με 2-1 στην παράταση την Αγγλία έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.    

«Κακός δαίμονας»  για την Εθνική η Ισπανία
 

Παρά το γεγονός ότι η Εθνική έχει φτάσει κατά το παρελθόν τρεις φορές σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος,  μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο.

Μάλιστα οι ισπανοί είναι ο… κακός δαίμονας της Εθνικής μας, αφού τόσο το 1998, όσο και το 2007 στάθηκαν εμπόδιο στην κατάκτηση της κορυφής αφού επικράτησαν με 1-0 και τις δύο φορές.  

Αλλά και το μακρινό 1988 η Εθνική Ελπίδων είχε φτάσει πάλι μέχρι τον τελικό, αλλά έχασε την πρωτιά από τους Γάλλους που είχαν επικρατήσει με 3-0 στον πρώτο αγώνα, ενώ ο επαναληπτικός έληξε ισόπαλος δίχως τέρματα.  

Έτσι λοιπόν, η Εθνική Νέων πέρα από την παντοδύναμη Ισπανία, έχει να αντιμετωπίσει και την κακή παράδοση σε τελικούς, γεγονός που αναγνώρισε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας , ο οποίος όμως  εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τελικό, συνιστώντας στους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι και υπομονετικοί.  

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και σε περίπτωση ήττας, τα.. τρομερά «μωρά» του Κώστα Τσάνα, έκαναν υπερήφανους τους έλληνες.  

Οι παίκτες της Εθνικής Νέων στα γήπεδα της Εσθονίας ξεδίπλωσαν το πλούσιο ταλέντο τους και άρχισαν να γίνονται ευρύτερα γνωστοί στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα.    

Οι ομάδες κρατούν στην αφάνεια τους μικρούς ήρωες της Εθνικής…
 

Η εξαιρετική πορεία της Εθνικής Νέων μπορεί να είναι και το διαβατήριο για λαμπρή  καριέρα για πολλούς από τους διεθνείς, αφού μέχρι και πριν τη διοργάνωση πολλοί εξ’ αυτών είχαν ελάχιστες ποδοσφαιρικές παραστάσεις σε επαγγελματικό επίπεδο στις ομάδες όπου αγωνίζονται.  

Ειδικότερα, ο Στέφανος Καπίνο, (δεν θα αγωνιστεί απέναντι στην Ισπανία γιατί αποβλήθηκε στον ημιτελικό) ήταν η αποκάλυψη της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό, αφού εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις.  

Παράλληλα κλήθηκε μέχρι και στην Εθνική ανδρών, ενώ κατά καιρούς το όνομα του ακούστηκε και για ξένους συλλόγους.  

Ο αντικαταστάτης του στον αγώνα με τους Άγγλους Σωκράτης Διούδης ήταν ο τέταρτος τερματοφύλακας του Άρη τη περυσινή σεζόν και δεν αγωνίστηκε καθόλου στη Super League.  

Ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης της ΑΕΚ, (σκόραρε στον ημιτελικό κόντρα στην Αγγλία) πήρε χρόνο συμμετοχής σε πέντε παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ μόνο προς το τέλος της σεζόν,

Την ίδια στιγμή, οι Μπάμπης Λυκογιάννης, Κώστας Ρουγκαλάς και Δημήτρης Διαμαντάκος, παίκτες της ομάδας νέων του Ολυμπιακού και  βασικά γρανάζια της εθνικής, δεν πήραν ευκαιρίες από τον Ερνέστο Βαλβέδρε.  

Παραστάσεις από τη Σούπερ Λιγκ έχει ο αρχηγός της εθνικής νέων και παίκτης του Άρη Γιώργος Κατίδης που αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια.  Αλλά και ο Γιάννης Γιάννιωτας, παίκτης του Άρη και αυτός, αγωνίστηκε 19 παιχνίδια σημειώνοντας 3 γκολ.  

Επαγγελματική εμπειρία, είχαν φέτος και δύο παίκτες του Αστέρα Τρίπολης: Ο  αμυντικός Τάσος Κουρμπέλης με 15 συμμετοχές και ο επιθετικός  Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος είχε 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα σημειώνοντας ένα γκολ.  

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού Χάρης Μαυρίας είχε 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, και σημείωσε 1 γκολ. Μάλιστα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σκοπεύει να του δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής την επόμενη χρονιά.  

Από την άλλη, ο Σπύρος Φουρλάνος που είναι και αυτός παίκτης του τριφυλιού είχε τρεις συμμετοχές ως αλλαγή, ενώ οι αμυντικοί Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Μαρινάκης αγωνίστηκαν στην ομάδα νέων .  
Πολύ καλές εμφανίσεις αλλά και υποσχέσεις για το μέλλον άφησε ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ Κώστας Σταφυλλίδης που είχε 11 συμμετοχές, ενώ σε 14 παιχνίδια έπαιξε και ο μέσος του Ατρομήτου Παναγιώτης Μπάλας.  

Ο μέσος του Πανιωνίου Βασίλης Μπούζας είχε δύο συμμετοχές, όπως και ο Αντρέας Μπουχαλάκης με την φανέλα του Εργοτέλη.    

Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου