Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΙ OFF SHORE KAI ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ

 
 Ο λόγος για το δίδυμο Ιωάννη Καρούζου – Γιώργου Βουλγαράκη, όταν ακόμη ο τελευταίος ήταν ακόμη Υπουργός Πολιτισμού και είχε την «δυνατότητα», να προβαίνει σε αποχαρακτηρισμούς ιστορικών κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας.

Αποκαλυπτικό το δημοσίευμα της Real News, που φέρνει στην επιφάνεια τον τρόπο με τον οποίο ο επιχειρηματίας Ιωάννης Καρούζος έστησε έντεκα off shore, από την λίστα των 45 μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «όλες οι εταιρείες ήταν νόμιμες, που όμως έδιναν την δυνατότητα στους «αγοραστές» τους να κρύβουν τα ίχνη των μεταβιβάσεων, των μετοχών και των χρημάτων, μέσα από ενδιάμεσες διαδρομές  που ήταν δύσκολο έως αδύνατον να αποκαλυφθούν».
Το ίδιο αποκαλυπτικό είναι το πώς το  δίδυμο Καρούζου –Βουλγαράκη είχαν κατορθώσει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα να γκρεμίσουν ένα οικοδομικό τετράγωνο, το οποίο «ο αείμνηστος Ανδρέας Τρίτσης είχε χαρακτηρίσει χώρο πρασίνου και σχολείων».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «πρόκειται για τέσσερα μεγάλα κτήρια στον σταθμό Λαρίσης, δίπλα στο Φρουραρχείο Αθηνών, για τα οποία ο κατασκευαστής  Καρούζος πρώτα πήρε άδεια κατεδάφισης και έπειτα από δυο ολόκληρους μήνες ο τότε Υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης με απόφασή του χαρακτήρισε το κτήριο μη διατηρητέο».
Στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται και εμπλοκή του Χρήστου Ζαχόπουλου, ως προέδρου της Γραμματείας Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, αλλά ο ίδιος δεν πρόλαβε να υπογράψει τον αποχαρακτηρισμό του ιστορικού κτηρίου
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου