Αναζητείται και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση. Οι πέντε συλληφθέντες (ο 39χρονος πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ Κ Βασιλάκος, ένας 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών, μέτοχοι εταιρείας, και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας) οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία, σύσταση και
συμμορία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Και οι πέντε οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον αρμόδιο τακτικό ανακριτή, ενώ την Παρασκευή θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιόν του.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο πρώην μετακλητός ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Κώστας Βασιλάκος είχε στην κατοχή του, παράτυπα, μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ, το οποίο είχε πάρει από το ταμείο του Οργανισμού προφασιζόμενος εσωτερικό έλεγχο. Στις 17 Δεκεμβρίου από το συγκεκριμένο μπλοκ επιταγών έκοψε επιταγή και ζήτησε να εισπραχθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου.
Μια …ανύπαρκτη οφειλή ύψους 147.000 ευρώ
Μία κοπέλα πήγε σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος την ώρα που το κατάστημα έκλεινε, με τη συγκεκριμένη επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ, για δήθεν οφειλές σε ξενοδοχείο της Σύρου. Η υπάλληλος κατά τη συνήθη επιβεβαίωση επικοινώνησε με τον ΕΟΤ όπου διαπιστώθηκε ότι η οφειλή είναι ανύπαρκτη και ζητήθηκε από την Τράπεζα να κρατήσει και να μπλοκάρει την επιταγή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο νυν γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς μετέβη στο τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής και υπέβαλλε μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη.
Τυχαίο που έγινε την περασμένη Παρασκευή;
Ο Κώστας Βασιλάκος δεν επέλεξε τυχαία την συγκεκριμένη ημέρα για να εισπράξει τα …χρωστούμενα, καθώς την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι η τράπεζα ετοιμαζόταν να κλείσει και στη συνέχεια μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο και γιορτές, ενώ πριν μόλις δυο 24ωρα πριν άλλαξε η διοίκηση του οργανισμού με τον Νίκο Καραχάλιο να έχει υποβάλει την παραίτησή του, στη θέση του οποίου ανέλαβε καθήκοντα ως γενικός γραμματέας του ΕΟΤ ο Πάνος Λειβαδάς.
Ψάχνοντας βρέθηκε η άκρη
Ο κ. Λειβαδάς σε συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αποφάσισαν να αναθέσουν την υπόθεση στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθησε επιδρομή αστυνομικών και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου έπαιρναν καταθέσεις από τους υπαλλήλους. Το κλιμάκιο των αστυνομικών που ανέλαβε την υπόθεση αναζήτησε την ύποπτη κοπέλα, πήγε ακόμα και στη Σύρο, βρέθηκε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, και τελικά επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε οφειλή του ΕΟΤ για λογαριασμό τους. Εχθές εντοπίστηκε και η κοπέλα, η οποία ανέφερε ότι την επιταγή την πήρε από έναν φίλο της, ο οποίος και εκείνος εντοπίστηκε. Από πρόσωπο σε πρόσωπο τελικά οι αστυνομικοί έφθασαν σε έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο του διαδικτύου, οποίος με τη σειρά του ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως από τις αρχές Δεκεμβρίου προσεγγίστηκε από τον ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ Κώστα Βασιλάκο, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε πως έχει στην κατοχή του μπλοκ επιταγών του Οργανισμού. Του ζήτησε μάλιστα να αναζητήσει «αεριτζίδικες» εταιρείες προκειμένου να κόψουν επιταγές και να πάρουν οι ίδιοι τα χρήματα. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας υποστήριξε, πως γι’ αυτή την «υπηρεσία» του θα αμειβόταν με το ποσό των 4.000 ευρώ.
Αναζητείται ο Νίκος Καραχάλιος
Οι αστυνομικοί αναζητούν τον Νίκο Καραχάλιο ώστε να δώσει διευκρινίσεις επί του θέματος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η υπογραφή της επιταγής των 147.000 ευρώ που φέρεται να είναι του κ. Καραχάλιου, δείχνει πλαστογραφημένη -κάτι που θα φανεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
matrix24