Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή το άρθρο του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σε γερμανική εφημερίδα


Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε το άρθρο του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

    Ο κ. Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί και είπε μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ είναι η μόνη βιώσιμη πολιτική λύση για τον τόπο.


    «Προειδοποιήσαμε ότι το πρόγραμμα είναι λάθος. Δυστυχώς τα αποτελέσματα δικαίωσαν τις εκτιμήσεις μας. Θέλουμε να προσαρμοστεί η οικονομία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δε ζητάμε τον «εύκολο δρόμο», δε λέμε «να μη γίνουν θυσίες». Το μόνο που ζητάμε είναι μια πολιτική που να επιτυγχάνει το σκοπό της, που θα δώσει στην Ελλάδα μια πραγματική ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος» επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

    Τάχθηκε υπέρ της αλλαγής πολιτικής και τόνισε ότι η ΝΔ «εξ αρχής τήρησε αποστάσεις από ένα πρόγραμμα που δεν απέδιδε. Αποτελούμε πλέον τη μόνη βιώσιμη πολιτική εναλλακτική λύση. Μία αξιόπιστη εναλλακτική, δεδομένου ότι διασφαλίζουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία και υπευθυνότητα, τη διαφύλαξη των Ευρωπαϊκών ιδεών και το ομαλό πέρασμα από την αναταραχή στη σταθερότητα».

    Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «δύο μόλις ημέρες πριν από την σημαντικότερη διαπραγμάτευση της χώρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και δεκαετίες, ο κ. Α. Σαμαράς, αντί να στηρίξει την εθνική προσπάθεια, αρθρογραφεί σε ξένες εφημερίδες για να τη δυσφημίσει».

    Ο κ. Μόσιαλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για «συνειδητή παραπληροφόρηση της γερμανικής κοινής γνώμης» όταν υποστηρίζει ότι «το έλλειμμα αυξήθηκε κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2011 κατά 15% αντί να μειωθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες».

    Αναρωτήθηκε ΅γιατί, άραγε, δυσφημεί την εθνική προσπάθεια;» και κατέληξε:

    «Γιατί δεν λέει, ότι το πρωτογενές έλλειμμα μειώθηκε κατά 13 δισ. ευρώ το 2010 , δηλαδή από τα 24 δισ., που ήταν το 2009, έπεσε στα 11 δισ. περίπου το 2010; Γιατί δεν παραδέχεται ότι και το 2011, το πρωτογενές έλλειμμα θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, και θα φτάσει κάτω από τα 3 δισ.;».

    Τέλος ο κ. Μόσιαλος υποστηρίζει ότι ο κ. Σαμαράς «με αυτό τον τρόπο, δίνει επιχειρήματα σε όλους εκείνους στο εξωτερικό, οι οποίοι δεν θέλουν να στηρίξουν την Ελλάδα. Αναρωτιόμαστε, πραγματικά, αν έχει συναίσθηση τι διακυβεύεται για τη χώρα».

    Στον κ. Μόσιαλο απάντησε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο σε ανακοίνωσή του τόνισε πως αντιλαμβάνεται «τον άχαρο ρόλο του κ. Μόσιαλου» και πρόσθεσε:

    «Αν θεωρεί ότι πέτυχε τους στόχους της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ας επιχειρήσει να πείσει πρώτα την κοινωνία και τους βουλευτές του κόμματός του και μετά τους δανειστές μας.

    Διαφορετικά, αυτές τις ώρες, καλύτερα για τον ίδιο και την κυβέρνηση, θα ήταν να σιωπά. Όμως, ελπίζουμε, ο κ. Μόσιαλος να μην θέλει σαν τον κ. Βενιζέλο να μας επιβάλει στρατιωτικού τύπου σιωπητήριο, αυτή τη φορά και στο εξωτερικό.



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου