Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν «βλέπουν» ακόμη κυβερνητική κρίση


Η εκτίμηση ότι έστω και στο «παρά 5'» θα επιτευχθεί κάποιου τύπου συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και ότι η ΔΗΜ.ΑΡ θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση συνεργασίας κυριαρχεί στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ.Η χθεσινή αποστασιοποίηση του κ. Φ. Κουβέλη προς στιγμήν κινητοποίησε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία επιχείρησαν μία ταχεία εκτίμηση της κατάστασης.

Βάσει διαρροών που έγιναν γνωστές το βράδυ της Τρίτης, τόσο από την πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ όσο και απο την πλευρά του ΠαΣοΚ, η προγραμματισμένη (πιθανότατα για την Τετάρτη) συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, θα αποτρέψει την κυβερνητική κρίση.

Αυτό πίστευαν συνεργάτες του κ. Τσίπρα και με βάση αυτό αναμένεται να συνεχίσουν στην τακτική των τελευταίων μηνών, ασκώντας πλέον πίεση κυρίως προς την πλευρά του κ. Κουβέλη, ο οποίος πιθανώς και να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα συνοχής της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Αλλωστε, οι ίδιες πηγές επισήμαιναν πως ακόμη και το έγγραφο βάσει του οποίου ο κ. Βενιζέλος επιχειρηματολόγησε χθες λέγοντας πως «η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο», εν πολλοίς περιείχε στοιχεία, τα οποία έχουν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και ως εκ τούτου αντκμετωπίστηκε ως μία απλή κίνηση τακτικής και ως πολιτικός ελιγμός του προέδρου του ΠαΣοΚ έναντι των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων.

Παρά ταύτα, αυτό που αναμένουν στην Κουμουνδούρου είναι η ψηφοφορία του συνολικού πακέτου στη Βουλή.
«Τα μέτρα θα περάσουν, έστω και με κάποιες απώλειες», έλεγε χαρακτηριστικά συνεργάτης του κ. Τσίπρα, τονίζοντας παράλληλα ότι από εκεί κι έπειτα θα συνεχίσει να δοκιμάζεται η συνοχή της κυβέρνησης, η οποία κατά την εκτίμησή του θα γίνεται ολοένα και πιο εύθραυστη.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου